Co was skłoniło?

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.

Co was skłoniło żeby grać w reksia?

Demo
34
60%
Ktoś mi pokazał
12
21%
Ktoś mi powiedział
0
Brak głosów
Poczytałem
11
19%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
molly24
Bywalec Nory

Re: Co was skłoniło?

Post autor: molly24 »

Mi pokazała moja koleżanka, a mianowicie kari mata hari.w jestem jej za to bardzo wdzięczna ponieważ, gdyby nie ona nie było by mnie teraz tutaj:)
Polecam mojego bloga o kucykach Pony http://my-little-pony-przyjazn-to-magia2.bloog.pl <3
Awatar użytkownika
Paratroopa
Starszy Norman

Post autor: Paratroopa »

Dawno temu miałem demo Reksio i ufo pomyślałem że podoba mi się gra i kupie ją
Obrazek
Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
Awatar użytkownika
medina1
Roz-kreca się

Post autor: medina1 »

Kiedyś grałam w demo Reksio i skarb piratów ,potem dostałam pełną wersję. Zrobiłam dwa lata przerwy i kupiłam kapitana Nemo.Dopiero Nemo mnie przekonało do skompletowania serii.
polecam ,,dynastie Miziołków,,,
Kaszydło- homo nie bardzo sapiens.
Mamiszon- ekolog,kucharka,psycholog,wróżka,pisarka,feministka etc.,etc,(wszystko jeden tydzień)
Miziołek- to idiotyczne przezwisko przylgnęło do mnie kiedy miałem 2 lata.Zarecytowałem przy całej rodzinie
,,aniołek MIZIOŁEK róża balia wściekły pies,,(...) rodzice musieliby sprawdzić metryczkę by zobaczyć jak mi dali na imię!
Papiszon- łakomczuch, maniak techniki komputerowej.
Mały Potwór - samiczka trojga imion:Anna Klementyna Natalia , udaje że jest głupia by mieć w rodzinie stopień ukochanego bobasa.
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Miałem kiedyś skarb piratów, ale nie interesowałem się nim.Kiedyś zobaczyłem rikwa i rims rodzice mi kupili i poszło.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Grudzień Poranna Sobota - znalazłem stare płyty demo były tam wszystkie części Reksia (RIWC miałem już pełną wersje).
Chciałem zagrać w RIC, to zgrałem (W demo była wtedy kraina Bajek) zagrałem w wszystkie części DEMO...
Mijały miesiące lata, aż w końcu zobaczyłem w sklepie RIU z gazetą (Kupiłem), potem było RIC (Też kupiłem), jeszcze potem było RIWC i RIKN (kupiłem)
Niektórzy w moim wieku grają w strzelani a ja gram w kółko w Reksia.
(Nie no ale w takie gry ,,strzelanki'' to też czasem pogram :) )
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Mi koleżka z przedszkola pokazał demo kilka lat temu (RIKN), a potem dostałem pełną wersję od brata (mam ją do dziś).
Reszta gier jakoś sama się kupiła :) .
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

Ja gdy miałem 6 lat po raz pierwszy byłem z mamą w saturnie. Ujrzałem jakąś gre z reksiem (ric) bardzo mi się ten bohater podobał i mama mi kupiła tę grę.
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

Ja w wieku 6 lat poszedłem do kiosku, aby kupić gazetę. W środku napotkałem gazetę ,,Przygody Reksia" z pełną wersją gry RiU i z demem RiC. Kupiłem ją, spodobała mi się ta gra i tka się to zaczeło.
opipiter11
Roz-krecony

Post autor: opipiter11 »

Mnie demo RiWC
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

Mnie przekonało grać w Reksia, dzięki demo RiWC i demo RiKN w 2006 roku. Kiedyś się zastanawiałem: kto to ten Kretes. Ale szybko dowiedziałem się kim jest i mi się spodobało. Jedno mnie dziwiło w demo RiKN: Co to za Molly? O kim Kretes mówi? Ale po paru latach się dowiedziałem (w 2008 roku.) kim jest Molly z opowiadań Babcia Kretesa.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
mol
Roz-kreca się

Post autor: mol »

Jak miałem z rok czy dwa latka to mojemu starszemu bratu odechciało się w to grać i wtedy ja zaczałem w nie prubować grac, tak mi sie spodobaly ze codziennie sobie gralem ale zato dlugo kazda mi zajmowala, najtrudniejsza bylo tajemnica 3 wymiaru ze 100 dni albo wiecej ja przechodzilem.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkop
Co mnie skłoniło?
Gdy był jeszcze ze mnie mały chłopczyk to grałem w demo gry RiSP, RiU, RiC i RIKN. Nie za bardzo mnie interesowało coś takiego jak fabuła, chronologia czy coś. Dla mnie każda gierka była zupełnie, niezwiązana z poprzednią grą przygodą Reksia i jakiegoś tam kreta. I tak było przez kilka lat.
O Reksiach sobie przypomniałem w drugiej podstawówki, gdy ktoś mnie zapytał, czy kojarzę grę RiU. No, odpowiedziałem, że tak, ale temat rozmowy już jakoś nigdy nie powrócił.
Za to chciałem zagrać w pełne wersje, gdyż dopiero wtedy odkryłem, że grałem w dema. Przez długi czas szukałem, aż wreszcie, w marcu 2010 znalazłem. Była gazetka. A w niej RiU. Kupiłem, bo akurat miałem jakąś tam resztę ze sklepiku szkolnego. No i potem kupowałem kolejne gry. Po kupnie RIKN kupiłem RIMS. Następnie RiK: WA i RiK: TTW.
Awatar użytkownika
Ala Dyn
Roz-kreca się

Post autor: Ala Dyn »

@odkopuje ten temat i chronię go przed całkowitym zakopanie prz brak postów

A ja poprostu byłem małym chłopcem no i przez TO kojarzenie tej gry z przedszkolem, Tata mi kupił RISP, potem mi się poprostu spodobało i tata mi kupował wszystkie części. Mam nawet takie miłe wspomnienie kiedy siedziałem na kolanach taty( bo niektóre te żarty są też dla dorosłych) i grałem sobię w Reksia. Kiedy przeszedłem już wszystkie gry, a zajmowało mi to długo bo byłem mały to jak chodziłem po empiku to zawsze się rozglądałem za kolejną częścią. Długo nic nie było , aż tu nagle paczam i widzę RIMS. Kiedy grałem w RIMS to myślałem, że Limited Edition, które wyszło potem to jakiś film xD. Tak z kilka miesięcy temu ( około pół roku). Pomyślałem sobię czy by nie zacząć od nowa grać w PR. Kiedy chciałem sprawdzić chyba jakąś solucje, to odkryłem w necie to oto forum. Na forum zauważyłem , że w sklepach cyfrowych , których wcześniej nie sprawdzałem co do PR i odkryłem CoS 2. To Cos to odkryłem z tydzień temu.

. Avatar wykonany przez Kretesa102
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Żadna możliwość w ankiecie. Szedłem koło kiosku zobaczyłem RiC, myśle sobie, o wygląda przekonująco.I od tamtej pory uwielbiam Reksia

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
ODPOWIEDZ