stara sieria Reksia była lepsza

Obrazek
Po co komu 3D? Czyżby Aidem Media popierało ustroje totalitarne? I czy Pocopane zostało przez kogoś bestialsko pokopane? Tu mówimy ogólnie o nowej serii Przygód Reksia.

jaka seria była dla ciebie lepsza ??

Stara Seria czyli: RiSP,RiU,RiC,RiWC,RiKN,RIKWA,RIKTTW
68
85%
Nowa Seria czyli: RiMS,RIMS LE
12
15%

Liczba głosów: 80

Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Re: stara sieria Reksia była lepsza

Post autor: Matek »

Stara seria zdecydowanie lepsza!
Gry w 2D są 1000 razy lepsze od 3D!
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Znacznie lepsza jest 1 seria, ale 2 niedługo się rozkreci :lol: choć i tak 1 jest ciekawsza.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
drugi manuel
Roz-krecony

Post autor: drugi manuel »

Moim zdaniem seria 3D jest lepsza. Technologia tak ma :mrgreen:
Awatar użytkownika
Żelek
Roz-kreca się

Post autor: Żelek »

W 2D 1000000000 razy lepsza od 3D
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ile jest tu cudzysłowowi?
Mieni się w oczach, co nie?
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

No tak ale tylko pozostały wspomnienia z tamtych lat i gier.3D to jednak nie to samo jak 2D.A to że kretes sam się o to prosił to nieprawda.Zwalcie wszystko na biednego kreta :( 2D rządzi :D .

PS.A ciekawe co skłoniło producentów do zrobieni wersji w 3D. :?:
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Nowa jest gorsza, bo wykorzystuje grafikę komputerową, która jest niedopracowana i dość kiepska. W starej serii tego problemu nie było, bo wszystko było rysunkowe, prze co łatwiejsze do zrobienia graficznie. Poza tym w nowej Reksio to nie Reksio z bajki przez co traci swoją moc. Podsumując wolę starą serię.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Naklejki: 3

Post autor: Jimmi Strona »

Ja wolałem starą wersję z tego powodu, że nic nie działo się ciągle w tych samych lokacjach (może poza czarodziejami) i ciągle było coś niespotykanego, jak np. nowe tereny i nowe postacie, które spotykało się tylko raz i to było fajne. W RiMS ciągle chodzimy po 7 lokacjach w Pokopane i 4 na zaginionym lądzie. ciągle musimy do nich wracać, aby wykonać jakieś zadanie. Drugą rzeczą jest to, że poprzednia seria miała odpowiedni klimat graficzny i muzyczny, a w tej nowej serii nie jest to złe, ale jednak w starszej bardziej mi się to podobało. Zobaczymy jak wyjdzie RiMS2, to może będzie tam więcej rzeczy podobnych do starszej serii, aczkolwiek nie sądzę :( . Ale myślę, że nie warto się przejmować zbytnio, bo AidemMedia będzie robiło jeszcze Freak Files, a po danych zapowiedziach nie mogę się doczekać :D
Avatar został wykonany przeze mnie.
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Post autor: AdamMag »

Myślę, że w Miasto Sekretów 2 nie będzie takiego problemu z małą liczbą lokacji. Teraz miasto wydaje się znacznie większe.
Istnieją po prostu rzeczy niezastąpione których nigdy nie zapomnimy i będziemy narzekać na te, którymi zastąpiono niezastąpione.
Mi się wydaje, że AM powinno dać większą szansę Reksiowi z poprzedniej serii na zachodnich rynkach gier, bo to było naprawdę coś.
Obrazek
opipiter11
Roz-krecony

Post autor: opipiter11 »

Wszystkie gry Reksia były fajne.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkopuję
Oj, ja tak nie uważam. Nie mówię, że nowa seria jest lepsza. Traktuję je jednak na równi. Uważam, że 3D jak i 2D są wspaniałe. Po prostu niestety Druga Seria ma tylko 1,25 gry. ;-;
ODPOWIEDZ