Pamiętnik Magdaleny

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamZet27
Norman

Pamiętnik Magdaleny

Post autor: AdamZet27 »

Pamiętnik Magdaleny
W S T Ę P Wolny
Rok:2523,Lokalizacja:Szkoła nr 2 w Magiksie.
Urodziłam się w Magiksie 23 lipca w roku 1989 .
-Zaczął czytać nauczyciel magii.
-Ale w wieku 6 lat musiałam wyjechać na północ Ipsolenu gdyż w Krainie czarów nie byłam bezpieczna lecz w wieku 15 lat stałam się wielką mistrzynią magii...
-Tak zaczyna się pamiętnik jednej z najsłynniejszych czarodziejek a może nawet najsłynniejszej.
Tak dzisiaj będziemy rozmawiać o Lady Madze*.-Powiedział nauczyciel Profesor Maciejewicz zwany Misiakiem.
Otwórzcie zeszyty moi uczniowie.-Powiedział.
Nie nie będziemy słuchać 60-letniego profesora Misiaka przecież sam tytuł mówi Pamiętnik MAGdaleny a nie Szkoła nr 2,Pan Misiak,Szkoła w Magiksie,Maciejewicz górą,sposób na Maciejewicza TIP.ITP.
Więc znajdźmy się w pewnym domu 23 lipca 2000 roku.

Ps.Zapraszam do oceniania

*Tak Tak Magdalena to Lady Maga z opowiadania dowiecie się dlaczego.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: Pamiętnik Magdaleny

Post autor: Kretes102 »

No dobrze, ocenię.
Nazwa opowiadania mnie naprawdę zaskoczyła. "Pamiętnik Magdaleny" to bardzo fajna nazwa, zwłaszcza, że znajduje się tam bardzo ładne imię, które jest niezwykle ciekawe i... eee, może przejdźmy do oceny :wink:.
No, jak widzę, jest to twoje drugie opowiadanie na tym forum. Pierwszego nie dokończyłeś, gdyż bodajże umieściłeś tylko jeden rozdział.
Na samym wstępie muszę napisać, że opowiadanie jest bardzo chaotyczne i krótkie, wręcz mikroskopijne. Ten rozdział czy prolog (tam jest napisane WSTĘP, więc chyba to prolog) przeczytałem w mniej niż pół minuty. Dodatkowo znajduje się tam masa błędów ortograficznych i interpunkcyjnych.
Z tego co widzę, to tutaj będzie taka minibiografia, albo codzienne życiowe rozterki i przygody głównej bohaterki, czyli Magdaleny. W każdym bądź razie na chwilę obecną opowiadanie nie wygląda tak jak powinno i jestem zmuszony, niestety, wystawić tylko ocenę 2/10. Przykro mi.

Moje rady, co do poprawy przy następnych rozdziałach:
- wydłuż troszeczkę opowiadanie, nie pisz na szybko, tylko powoli
- wzbogacaj rozdział w jakieś szczegóły, aby było ciekawie i w miarę fajnie
- popracuj trochę nad błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi, bo na chwilę obecną trochę one leżą i trzeba je podnieść
- też w miarę wzbogacaj język, aby był w miarę solidniejszy
No, to wszystko na pewno wymaga siły, chęci do działania oraz czasu, więc trzeba trochę nad tym popracować i poprawić błędy.
Mam nadzieję, że później będzie coraz lepiej, a opowiadanie będzie miało coraz to lepsze oceny :wink:.
Tak więc życzę wszystkiego najlepszego oraz zmian na lepsze, jeśli chodzi o opowiadanie i pozdrawiam.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Re: Pamiętnik Magdaleny

Post autor: Matek »

Opowiadaniem to tego raczej nazwać nie można, miałem nadzieje, że mnie zaskoczysz. Zaskoczyłeś mnie, ale negatywnie, myślałem, że będzie o wiele lepiej. Fabuły w ogóle zero, nie wiadomo co chodzi. Masa błędów. Za krótkie, przeczytałem to w parę sekund. Ogólnie słabo i jestem zmuszony dać ocenę taką, a nie inną - nic. To nawet nie jest warte oceny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i Komiksy”