Moj zenujacy pomysl

Miejsce organizacji prac Reksiopedystów.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Moj zenujacy pomysl

Post autor: Autor8 »

Cicho wszędzie, głucho wszędzie, heeee.

Ostatnio zrobiłem fanowską wikię o Reksiu (link: http://pl.fanowska-reksio.wikia.com/wik ... 2%C3%B3wna ), głównie by była xD. Jestem dziwny. Wracając, Mątuś, Nika, Kretes102 i Czarny twierdzą, że to fajny pomysł, ale trzeba dopracować. Są już artykuły o niektórych opowiadaniach, potworium i mms. Czy to dobry pomysł? A może usunąć to zanim się skompromituje?
Skoro jest fanowska wikia Tabalugi, to czemu nie może być takiej Reksia?

@edit:
dodałem kretesa do listy osoba, którym się podoba wikia
Ostatnio zmieniony sob, 19 lip 2014, 18:24 przez Autor8, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: Moj zenujacy pomysl

Post autor: Kretes102 »

Dołączam się do Matka i Czarnego i też twierdzę, że to fajny pomysł.
Fanowska wikia o Reksiu jest trafnie przemyślanym i zrobionym przez Autora pomysłem. Naprawdę, gratuluję pomysłu, Autorze. Jak dla mnie jest to drugą częścią Reksiopedii, ale skierowaną bardziej na opowiadania czy komiksy i Potworium. Bardzo dobrze, że takie coś powstało. Tego nam właśnie brakowało.
Jak dla mnie bomba.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

No tak, wszystko bardzo fajnie, ale jedno pytanko: po co? Po co robić nową wikię dla twórczości fanowskiej, jak to wszystko i tak nie jest zbyt duże i rozbudowane? Moim zdaniem nie ma powodów, by tworzyć dwa oddzielne projekty, gdy wszystko wygodnie działa na jednym.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Takie tam żenujące niby-powody... W sumie sam jestem sceptycznie do tego nastawiony, ale co tam.
1.
Nieznany pisze:Niejedno opowiadanie czy komiks wymaga nowych postaci. Ich kontynuacje zaś też je mają, ale już niełatwo znaleźć moment pierwszego pojawienia się postaci. A nawet jeśli, to zwykle samo źródło jest pokryte błędami i wręcz odstrasza. Wpadłem na pomysł, aby w tym temacie wpisywać kilka informacji o postaciach tego typu, dla ułatwienia, by nikt nie musiał się przekopywać przez strony śmiecia, by coś wiedzieć o nich.
W zarysie to ma pomagać użytkownikom w tym, by po pewnym czasie wracając do opowiadań nie musieli przekopywać się przez całą swoją twórczość aż do tego momentu, w którym zaczynali. Podobnie z czytelnikami, czasem po prostu nie mogą załapać danej postaci, a taki artykuł może pomóc.

2. Był słoneczny ranek
Gdy się zamyślił Autorek.
Przecież w opowiadaniach moc pomysłów...
Żal nie wykorzystać tych wymysłów...

Ale pan Adam niespodziewanie wchodzi...
I równie szybko wychodzi...
Jak dowie się o pomysłach? Cóż począć?
A może by tak... krótkie opisywanie tego rozpocząć?

Nie, więcej wierszem odpowiadać nie będę xD. W skrócie, mówiłem już o tym Kretesowi na skype (i mu się podobało), że zamiast chaotycznie proponować jakieś aluzję do forum i nie wyjaśniać ich (jak ma to miejsce tu: http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... 18&start=0 ) to można by rzucić link do miejsca, gdzie znajdzie się tylko twórczość userów. Oczywiście, gdy będzie już w miarę ogarnięte.

3 i najsłabsze wytłumaczenie: Dodając takie informacje o konkursach, które by na wiki o raczej oficjalnym Reksiu byłyby... nie na miejscu, można by pokazać nowszym userom (jeśli tacy w ogóle się jeszcze pojawią, w co wątpię... Autor pesymistyczny jak Api) co się działo kiedyś na forum.

4. Jest fanowska wikia o Tabaludze, Pokemonach (x2), Fineaszu i Ferbie, kiełbasie (nie chodzi o Conchite xD)... Więc czemu nie może być o Reksiu? Zróbmy to dla swagu i szpanu xD

5. Chcę mieć wymówkę gdyby ktoś mnie zapytał czemu nic nie robię dla forum. Łatwo też zabić tam czas.

To tyle, nie czekam na hejty/odpowiedzi i tak nie odpowiem.
ODPOWIEDZ