Ufo
- Matek
- Pod-ziemniak
- Naklejki: 10
- Z. Art
- Żaba
- Naklejki: 5
- Kontakt:
Re: Ufo
Pomysły mam, jak juz pisałem, scenariusz prawie gotowy..
Obecnie jest zapieczętowany gdzieś w odległej galaktyce. Odtajnienie najpóźniej w poniedziałek.
Zdradzam, że będzie związek z Gwiezdnymi Wojnami* (Mątek, Marsz Imperium).
*No wow.
Obecnie jest zapieczętowany gdzieś w odległej galaktyce. Odtajnienie najpóźniej w poniedziałek.
Zdradzam, że będzie związek z Gwiezdnymi Wojnami* (Mątek, Marsz Imperium).
*No wow.
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
Mistrz i Małgorzata
<3
- Z. Art
- Żaba
- Kontakt:
Aha, i jeszcze prosiłbym o wypowiedzi z RiU, takie, jak dałeś do RiSP, Adamie.
Mistrz i Małgorzata
<3
Mistrz i Małgorzata
<3
- AdamMag
- Mag bezczelny
- Naklejki: 7
Lobonowi Predatorowi wysłałem nagranie, ponieważ nie miał Reksio i Skarb Piratów, a chciałem go zainspirować (same filmiki z YT to za mało, aby ułożyć giętki dialog między piratami).
Masz Reksio i Ufo? Tak w ogóle, to chcesz abym ci wysłał wszystkie pliki dźwiękowe?
Masz Reksio i Ufo? Tak w ogóle, to chcesz abym ci wysłał wszystkie pliki dźwiękowe?

- Z. Art
- Żaba
- Kontakt:
Mam, mam. No dobra, jakoś spróbuję.
Ale potrzebowałbym funduszy Nie, nic
Ale potrzebowałbym funduszy Nie, nic
Mistrz i Małgorzata
<3
Mistrz i Małgorzata
<3
- Z. Art
- Żaba
- Kontakt:
Tak, wiem, że jak na razie mało. Będę edytował ten post. To jest wstęp. Czasu nie dałem, bo nie orientuję się zbytnio... Nazwy odgłosów wg nazw w „Wavs” i w „tym, co pokazuje się po naciśnięciu >>otwórz<<".
obraz – muzyka – słowa, odgłosy
czołówka (uprowadzenie kur) – groza – brak
dalej czołówka – Kurator w drzwiach – e-kurator – brak
część druga czołówki – latający talerz zbliża się do ekranu – invaders3 – brak
duży napis „Reksio i Ufo” z tej samej czołówki – dalej to samo – Narrator mówi „Reksio i Ufo” (plik narrtytul_1)
scena z intro – Reksio się budzi i wychodzi na podwórko – to samo – warknięcia Reksia.
Reksio na podwórku – kogut biadoli – to samo – Kogut: „Co za ko-ko-koszmar!”, następnie „Justynko-kokoko! Andżeliko-kokoko...!” i „Reksiu! Ratuj! Ratuj moje dziewczyny, kooo...”.
[przez chwilę czarne tło]
żółty napis na czarnym tle w stylu Star Wars (w WMM „przewinięcie, perspektywiczne”) „I tak to się zaczęło.. Z podwórka Reksia i Wyspy Skarbów zostały porwane kury... Czy dzielny pies Reksio i pewien zrzędliwy kret zdołają je uratować? – muzyka z początku Gwiezdnych Wojen – brak
[znowu chwila czarnego tła, muzyka leci dalej]
pojawienie się napisu (biały, świetlisty, na czarnym tle) „Walcz z kosmitami...”, następnie scena, w której Reksio rzuca burakami w UFO – Muzyka z tejże sceny – odgłosy (brzdęki i szczekanie)
Pojawienie się napisu: „Uwolnij członków ruchu oporu...”, następnie fragment minigierki z przekopywaniem się Kretesa – Muzyka stamtąd – odgłosy przekopywania się
Znowu pojawienie się napisu. „Pogódź skłócone rody...”, animacja walącego się muru na Indorze – Muzyka stamtąd, nazywa się 'indor2' – odgłosy walącego się muru, okrzyk indyka „Mur runął! Runął! Runął!
Kolejny napis. „Wygraj wyścig”, potem fragment minigierki z wyścigiem – Muzyka stamtąd – odgłosy stłuczek i okrzyków
Na czarne tło, na górze wjeżdża napis „Zagraj w grę”, po 2 sekundach pod spodem wjeżdża z drugiej strony obrazek z logo „Reksio i Ufo” (tyle żeby był na czarnym tle, żeby się z tłem sceny pokrywało) – Muzyka 'zabba' – brak
[chwilkę czarne tło]
Cut-scenka: po wylądowaniu na Indorze Reksio i Kretes zostawiają Cretty'ego przy Wajhadłowcu – Muzyka 'indor2' – Kretes mówi „To my cię tu zostawimy, Cretty. W razie czego – stawiaj opór.” (czy jakoś tak).
obraz – muzyka – słowa, odgłosy
czołówka (uprowadzenie kur) – groza – brak
dalej czołówka – Kurator w drzwiach – e-kurator – brak
część druga czołówki – latający talerz zbliża się do ekranu – invaders3 – brak
duży napis „Reksio i Ufo” z tej samej czołówki – dalej to samo – Narrator mówi „Reksio i Ufo” (plik narrtytul_1)
scena z intro – Reksio się budzi i wychodzi na podwórko – to samo – warknięcia Reksia.
Reksio na podwórku – kogut biadoli – to samo – Kogut: „Co za ko-ko-koszmar!”, następnie „Justynko-kokoko! Andżeliko-kokoko...!” i „Reksiu! Ratuj! Ratuj moje dziewczyny, kooo...”.
[przez chwilę czarne tło]
żółty napis na czarnym tle w stylu Star Wars (w WMM „przewinięcie, perspektywiczne”) „I tak to się zaczęło.. Z podwórka Reksia i Wyspy Skarbów zostały porwane kury... Czy dzielny pies Reksio i pewien zrzędliwy kret zdołają je uratować? – muzyka z początku Gwiezdnych Wojen – brak
[znowu chwila czarnego tła, muzyka leci dalej]
pojawienie się napisu (biały, świetlisty, na czarnym tle) „Walcz z kosmitami...”, następnie scena, w której Reksio rzuca burakami w UFO – Muzyka z tejże sceny – odgłosy (brzdęki i szczekanie)
Pojawienie się napisu: „Uwolnij członków ruchu oporu...”, następnie fragment minigierki z przekopywaniem się Kretesa – Muzyka stamtąd – odgłosy przekopywania się
Znowu pojawienie się napisu. „Pogódź skłócone rody...”, animacja walącego się muru na Indorze – Muzyka stamtąd, nazywa się 'indor2' – odgłosy walącego się muru, okrzyk indyka „Mur runął! Runął! Runął!
Kolejny napis. „Wygraj wyścig”, potem fragment minigierki z wyścigiem – Muzyka stamtąd – odgłosy stłuczek i okrzyków
Na czarne tło, na górze wjeżdża napis „Zagraj w grę”, po 2 sekundach pod spodem wjeżdża z drugiej strony obrazek z logo „Reksio i Ufo” (tyle żeby był na czarnym tle, żeby się z tłem sceny pokrywało) – Muzyka 'zabba' – brak
[chwilkę czarne tło]
Cut-scenka: po wylądowaniu na Indorze Reksio i Kretes zostawiają Cretty'ego przy Wajhadłowcu – Muzyka 'indor2' – Kretes mówi „To my cię tu zostawimy, Cretty. W razie czego – stawiaj opór.” (czy jakoś tak).
Mistrz i Małgorzata
<3
Mistrz i Małgorzata
<3
- AdamMag
- Mag bezczelny
- Naklejki: 7
Przeanalizowałem scenariusz jeszcze raz i muszę powiedzieć, że jest: średni i krótki.
Na pewno trzeba go wydłużyć, oraz poprawić. Totalnie zamazało się tutaj przesłanie Cinematic Traileru.
Aktualnie to jest scenariusz reklamy bez jakiegoś dokładnego celu...
Na pewno trzeba go wydłużyć, oraz poprawić. Totalnie zamazało się tutaj przesłanie Cinematic Traileru.
Aktualnie to jest scenariusz reklamy bez jakiegoś dokładnego celu...

- nieznany
- Mistrz Gry
- Naklejki: 4
Skoro już tu jestem, to przypomnę, że przecież trzeba się zabrać za ten trailer. Wolałbym uniknąć sytuacji, w której ostatni trailer będziecie kończyć na piętnastej rocznicy forum.

Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
- Z. Art
- Żaba
- Kontakt:
Jeśli to możliwe, proszę o przedłużenie terminu do 4 lipca. Scenariusz już się "urabia", więc do tego czasu na pewno będzie. NIE ŻYCZĘ SOBIE PRZYPOMINANIA, ŻE MIAŁEM CAŁY ROK.
Mistrz i Małgorzata
<3
Mistrz i Małgorzata
<3