[Opowiadanie] Inconnu.

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

[Opowiadanie] Inconnu.

Post autor: Matek »

Tu coś było, ale już nie ma.
Ostatnio zmieniony ndz, 15 mar 2015, 15:26 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: [Opowiadanie] Inconnu.

Post autor: Kretes102 »

Bardzo ładny prolog, mi się podoba. Mam nadzieję, że rozdziały będą równie dobre, co prolog. Cieszę się, że wziąłeś się za opowiadanie, ciekawie się zapowiada. Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać. Co ja będę się rozpisywać, prolog bardzo fajny, oceny nie wystawiam, gdyż jest to dopiero początek. Czekam na pierwszy rozdział.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Re: [Opowiadanie] Inconnu.

Post autor: Autor8 »

No, wreszcie coś dokończysz. Wcześniej to tylko był jeden rozdział i koniec. Przejdźmy jednak do błędów.
Dużo interpunkcyjnych. Wymienię niektóre:
Senior Inconnu Gevstew, bo tak nazywał się dziadek Inconnu zmarł na zawał serca
Powinno być: Senior Inconnu Gevstew, bo tak nazywał się dziadek Inconnu, zmarł na zawał serca
Doszedł w końcu do myśli która wytłumaczyła mu to, że tak piękna chatka została opuszczona.
Powinno być: Doszedł w końcu do myśli. która wytłumaczyła mu to, że tak piękna chatka została opuszczona.
Nie lepiej by brzmiało "Uznał wreszcie, że ktoś ją musiał opuścić."?
Pierwszy semestr zaczyna się już za tydzień, a dlatego, że Inconnu nie jest rozeznany w świecie magii. Czarodziej musi mu trochę pokazać i opowiedzieć o ich świecie.
Powinno być: Pierwszy semestr zaczyna się już za tydzień. Jest tak z powodu braku rozeznania Inconnu w świecie magii, czarodziej musi mu trochę pokazać i opowiedzieć o tym miejscu.

Oprócz tego, nie podoba mi się to, że piszesz we wszystkich czasach. To dobre na pamiętnik. Nie na fanfick (nie lubię określenia "opowiadanie", a tutaj to w ogóle nie chce tego dawać). Pisz tylko w czasie przeszłym.

"Nie" z czasownikami piszemy oddzielnie. ("To szczęście jednak nietrwało zbyt długo"). Oprócz tego trochę powtórzeń.

Fabuła jest dosyć słaba, wręcz przewidywalna. Mam nadzieję, że to nie będzie coś w stylu "kocur się oczy, nagle jakiś/eś czarodziej/bóstwo atakuje, jedynie kocur może ocalić świat, walczy ze złym czarodzieje/bóstwem" czy "kocur zaczyna czegoś szukać, a jakiś zły mu przeszkadza".

Oceny nie wystawiam, gdyż to tylko prolog. Trzymam kciuki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i Komiksy”