Gra - temat ogólny

Miejsce organizacji prac Reksiopedystów.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Re: Gra - temat ogólny

Post autor: Autor8 »

Kretes kontynuuje swój wątek i nikt oprócz niego od 12.12.2013 nic nie robi (wtedy coś tam edytował dawid6). Ja osobiście skupiam się na wiki, bo i tak nie umiem robić obrazków do gry. Jesteśmy nadal przy Kogucie. Dobrze, że Reksio skończony :) .
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

No nie pozostało mi nic innego, jak potwierdzić słowa mojego przedmówcy. Ja rozwijam dalej wątek z Kogutem i przydałoby mi się trochę pomocy.
Autor8 pisze: Ja osobiście skupiam się na wiki, bo i tak nie umiem robić obrazków do gry .
Odnośnie Twoich słów, Autorze: Przecież możesz dalej rozwijać wątek, a nad obrazkami pomyślimy. Przyda mi się pomoc, bo dalej nie ujedziemy.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Zacząłem dziś kończyć wątek koguta z kurami w Magixie :D . Robię bez obrazków. Wkrótce zaczniemy robić Kretesa... Mam nadzieję.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Obrazki robi się łatwo, wystarczy tylko materiał w postaci gier PR/screenów z Let'sPlayów z gier PR i dobry edytor (GIMP). Swoją drogą jednak dobrze jest, gdy praca jest rozdzielona.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

@ kolejny odkop
Dobra, była kolejna długa przerwa w edycji Reksiopedii (chyba już czwarta xD), ale teraz zbliżają się wakacje i trzeba coś zacząć robić. Nadal nie mamy dokończonego Koguta z Gry, Reksio na razie jakoś stoi (praktycznie skończony, obrazki tylko takie bylejakie by Autor8), a przed nami jeszcze Kretes, Kari, Molly, Korneliusz.... Reksiopedia - nadal nie dokończyliśmy poprzedniego zadania (Postacie). Więc czeka nas sporo pracy w te wakacje, tym bardziej, że za rok Patryk będzie w drugiej klasie technikum, a ja z Laurą w pierwszej gimnazjum.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Dobra... zmieniłem główną stronę Kretesa i dodałem do niej możliwość wybory, czy chce się grać w Start2 czy też w zwykłą wersję...
Start2 próbuję dostosować do okienka "Gra", gdyż po prostu pasuje do obecnej skórki, w przeciwieństwie do tego czarnego tła...
Potem przydałoby się mieć możliwości administracyjne Gry by móc dodać na główną Korneliusza, Molly i Kari-Maty xD.
@Api, tak, ale lud forum twierdzi, że Gra jest najciekawsza, chociaż jest tylko parodią gry z Nonsensopedii.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Api pisze:Hm, Kari Mata zaczyna się od trochę dziwnego momentu, jakby crasha, ale wystarczy to usunąć i dać na główną, oczywiście po rozwinięciu jej wątku. Z Molly i Kornelkiem trzeba trochę pokombinować, bo nie mamy nawet strony startowej dla nich. Przy Reksiu nie ma co rzeźbić, Kretes i Kogut są dość dobrze rozwinięci... Teraz chyba główny problem stanowi brak Molly, Kornelka i słabo rozwinięta Kari. W sumie, mogę trochę potworzyć dalszy ciąg historii ukochanej Dzielnego Psa... Tylko dajcie mi chwilę, dobrnę do komputera.
http://pl.grareksio.wikia.com/wiki/Korn ... z%C4%85tek
Jak to nie mamy? Ta strona powstała 9 lutego 2011 i została stworzona przez Żabę98. Molly w ogóle nie ma, a Kari wraz z kretonka można odblokować jako bonus.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Hmm... najsampierw to powinniśmy pomyśleć na rozbudowaniem postaci, które są mało rozbudowane. Jak dobrze zaznaczyła Api, Molly w ogóle nie ma, a przy Reksiu nie ma co robić, można jedynie dodać coś małego lub skorygować błędy, jeżeli takowe występują. Jeśli chodzi o Kornelka i Kari, to oni powinni być bardziej rozbudowani, a przy wyborze postaci (Select hero) powinna być dodana każda z postaci, które już są zrobione, czyli Korneliusz oraz panna Hari. Oczywiście te postacie powinny mieć duży udział w tej grze, bo jak na razie osoby, które mogą nie wiedzieć o co chodzi mogą być lekko rozczarowani brakiem postaci, które jednak wpisały się w kanon gier Przygód Reksia. Obrazki... na chwilę obecną nie stanowią tak dużego problemu. Zawsze możemy je dodać i trochę pokombinować przy nich.
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Jak stoi rozbudowa Gry?
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Od czerwca nikt nic nie zrobił. Ostatnia zmiana: Kornelekpoczatek by Autor8.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Dobra, przyszedł czas by wznowić pracę nad grą, gdyż nastąpił bardzo duży zastój. Można powiedzieć, że kończymy słodkie lenistwo i zaczynamy się brać do pracy. :)
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Mamy już październik, a odzewu brak. Koniec bumelanctwa, moi drodzy. W takim tempie to nas ślimaki przegonią. Proszę, potraktujcie tę wiadomość poważnie i spróbujcie rozwijać grę. Nie obraziłbym się, jakby nawet to miało być co tydzień, ważne byście chociaż coś robili.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Powiedzcie mi, co się dzieje z Grą? Ktoś tam jeszcze zagląda?
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Szczerze mówiąc, to chyba nie. Kiedyś robiłem tam takie śmieszne obrazki interaktywne, ale ktoś to chyba usunął już ;/ I nie wiem.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
ODPOWIEDZ