Flaga Pokopane

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Flaga Pokopane

Post autor: Kretes102 »

Czy nie zauważyliście flagi Pokopane w oddali?
Obrazek
Co może ona oznaczać?
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Naklejki: 3

Re: Flaga Pokopane

Post autor: Jimmi Strona »

To oznacza, że tam jest flaga XD A tak serio to chyba może wtedy była jakaś rocznica rewolucji. U nas 3 Maja, gdy obchodzimy rocznicę Konstytucji też wieszamy flagi ;)
Avatar został wykonany przeze mnie.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Niekoniecznie, nie widzieliśmy jakiś obchodów rocznicy. Sądzę, że ten budynek w tle to po prostu jakiś budynek państwowy czy coś w tym stylu, więc flaga musi tam wisieć siłą rzeczy.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

A do jakiego państwa moze być zbliżona.Mi sie wydaje (po kolorach oczywiście) że jest podobna do flagi Barbadosu.Tylko zamiast znaczku jest łopata.
Obrazek

Widzicie jakieś podobieństwo?
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

O matku!Dosyć podobne, ale w miejscu, gdzie jest żółty w Pokopane jest bardziej pomarańczowe. :wink:
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Post autor: AdamMag »

Po prostu w Pocopane były takie czasy, że każdy musiał mieć flagę na domu bo inaczej znikał w niewyjaśnionych okolicznościach :?
To też bardzo możliwa teoria.
Obrazek
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Hmmm... Może to jakiś symbol rewolucji? Potrójny podział może być aluzją do Francji, a ona jest symbolem rewolucji. Ten znaczek to być moźe aluzja do Wielkiej Rewolucji Bolszewickiej?
Pytanie: dlaczego akurat tam, a nie na Ratuszu?
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Ale w CoS2 już flaga jest inna:

Obrazek

To znaczy, że jak Król wrócił to flaga się zmieniła i wróciła do swojej (chyba poprzedniej formy) sprzed czasów Rewolucji.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Znając życie, burmistrz po objęciu władzy usunął dawną flagę jako pozostałość po ,,czasach ucisku", a na jej miejsce dał swoją okrojoną wersję. Po przywróceniu króla oryginalna flaga naturalnie wróciła.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
AdamZet27
Norman

Post autor: AdamZet27 »

a ta w ruchu oporu? zielona flaga kanady?
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

@Odkop
AdamZet27 pisze:a ta w ruchu oporu? zielona flaga kanady?
Ta flaga mogła symbolizować coś innego. Może Ruch Oporu? Może tylko była przyklejona? Nie wiadomo. Ale ta flaga nie miała na środku liść klonu, tylko liść rośliny, która jest w większości krajów jest zakazana. Wiecie chyba, o jaką mi chodzi?
Powracając do tematu, pewnie w grze zrobili parodię z flag państwowych i ja bym to zaliczył do kolejnej parodii gry Reksio - Miasto SeKretów.
ODPOWIEDZ