nieznany pisze:Cóż, jestem dość sceptyczny co do powodzenia tego pomysłu. Pierwszym pytaniem jest: co byśmy robili na takich zebraniach? Kiedy jest jakaś sprawa na tyle ważna, że moderatorium pyta się o zdanie userów, to robimy to zwykle natychmiast np. przez założenie nowego tematu, a zatem te zebrania musiałyby się skupić wokół swobodnych, "niepolitycznych" rozmów. Aby projekt uzyskał moje poparcie, potrzebna jest jakaś dokładniejsza wizja, jak miałoby to wyglądać. Jeśli to ustalicie, Moderatorium rozważy to i zapewne pomoże wcielić w życie.
No oczywiście, wizja jest. Gdyby jej nie było, to bym nie pisał o tym pomyśle, prawda? Otóż, to by wyglądało następująco:
a) Godzina i data spotkań (ustalana przez userów i Moderatorium),
b) Rozmowy o ważnych tematach (nie o polityce) ale i też o takich zwykłych, ciekawych i interesujących tematach,
c) Ciekawe quizy i różne takie,
d) Wybory Mistera i Miss Forum. Oczywiście tylko przez miesiąc. Ale to takie sporadyczne, niezobowiązujące,
e) Pomysły na wygląd forum, takie bardziej ogólne,
f) Postacie, które by urozmaiciły zebrania, np. Potworium itp.,
g) Sprawozdania, czyli wybierze się czwórkę userów na miesiąc do badania Forum i zapisywania, czy jest wszystko w porządku, bo jak nam wiadomo userzy zaglądają częściej niż Moderatorium (widzę, że prawie codziennie są, ale jak wiadomo mają natłok spraw, a są userzy, którzy nie mają aż takiego natłoku i by chcieli coś robić):
- Sprawdzanie, czy jakieś tematy się nie powtarzają lub nie są takie, które są niepotrzebne,
- Badanie, czy są jakieś obrazki, które są niepotrzebne i, które trzeba by usunąć (nie z konkursów),
- Pilnowanie i inne ważne sprawy,
h) losowanie szczęśliwych numerków (prawie) codziennie,
i) organizowanie minikonkursów, ale nie wiem właśnie, czy z nagrodami, czy tak dla urozmaicenia czasu (podobnie jak w podpunkcie c) ),
j) wspólna pomoc w różnych aspektach,
k) miła i ciekawa atmosfera, której nam ostatnio brakuje oraz zwiększenie aktywności, bo też jej brakuje, bo wg większości nic nie tu nie dzieje, w ogóle,
l) miłe spędzanie czasu, np. udawanie jakiś postaci, odgrywanie teatrzyku itp.
Dziękuje za zapoznanie z moim programem zebrań oraz dziękuję za uwagę. Mam nadzieję, że to, co napisałem przyjmie się z ciepłym przyjęciem.
Pozdrawiam, Kretes102.