#2 Guma Cynamonowa "Big Red"
Czym jest "Big Red"?
Big Red jest gumą produkowaną podobnie jak np. "Orbit" przez firmę Wrighley('s).
Ma cynamonowy("rozgrzewający/palący")smak. Jest produkowana w dwóch wersjach:
-Amerykańska-ostrzejsza
-Niemiecka-łagodniejsza
Kiedyś była dostępna w sklepach w Polsce(kupiłem sobie taką gdzieś między 2004-2007) i byłą dla mnie za ostra, więc tacie oddałem

.
Nie dawno (pare miesięcy temu)nabrałem na nią ochoty więc wszcząłem poszukiwania. Oto co znalazłem w internecie:
-Kiedyś jej w polsce nie było-Ci, którzy spróbowali jej za granicą, szukali jej w polsce, ale można ją było dostać tylko z importu.
-Można ją kupić przez internet(na allegro i stronie"jedz, pij, żuj" w paczkach po 15 sztuk(Niemiecka wersja),
oraz mniej(10 chyba?)-Wersja Amerykańska)-Tak zrozumiałem, że ostrzejszych można kupić tylko mniej, ale nie jestem do końca pewien. No i można kupić całe pudełko(8 paczek).
Oto wynika śledztwa na własną rękę:
-A więc w internecie wpisy z przed 2004 roku(przed sprzedażą w Polsce), oraz koło 2008 roku(Chyba po zakończeniu sprzedaży w Polsce) świadczyły o tym, że można ją było dostać między innymi na rynku w Krakowie, gdzieś w Gdańsku, no i w różnych zakątkach Polski. Ale dla mnie mieszkańca warszawy najważniejsze było centrum warszawy, warszawska praga...
W końcu dowiedziałem się z prywatnych żródeł(koleżanka), że można tę gumę dostać w pewnym kiosku, no ale nie zawsze. Tak więc po kilku podejściach natrafiłem na wiadomość o dostawie następnego dnia i wreszcie dostałem gumę w swoje ręce
(3 paczki). Żułem na początku niemałe ilości, ale wkrótce smak mi się znudził(była to Wersja Niemiecka i wkrótce okazała się dla mnie za słodka).
Potem kupiłem tę gumę jeszcze tylko raz(4 paczki) i już mam jej dosć.

Wniosek

:Najlepszy sposób na obrzydzenie sobie piosenki, gumy, filmu, to duże ilości(wiele razy słuchana iosenka, wiele razy oglądany film itd.)
Pytanka na koniec:
Czy żuliście kiedyś tę gumę? Czy wam smakowała? Czy ktoś wie gdzie ją można dostać? Czy lubicie smak cynamonu?
Możecie nas także doinformować w sprawi tej gumy, jeśli ktokolwiek wie cokolwiek.
Pozdrawiam kolorowo.
W kolorze.