Fineasz i Ferb

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
Awatar użytkownika
bobek11.99
Roz-kreca się

Fineasz i Ferb

Post autor: bobek11.99 »

Tutaj piszemy jakie najfajniejsze były dla was odcinki z tej bajki.Fajne było jak mieli plażę i też z tymi robotami.

Odsyłam do regulaminu: "3. Gdy zakładasz nowy temat wnieś do niego jakieś życie. tzn. Nie pisz np. "Tu rozmawiamy o..." i koniec. Rozwiń temat, aby był ciekawy." - Bot

Dobra: podaje to wprost na tacy:

Fineasz i Ferb (ang. Phineas and Ferb, 2007-) – amerykański serial animowany stworzony przez The Walt Disney Company. Premiera serialu miała miejsce 17 sierpnia 2007 na kanale Disney Channel w USA. Opowiada on o dwóch przyrodnich braciach[1] pragnących ciekawie spędzić okres letnich wakacji. Wykorzystują w tym celu, nieprzeciętną jak na swój wiek, wiedzę i umiejętności konstruktorskie, codziennie realizując inny projekt. Serial nasycony jest akcją, za sprawą siostry Fretki, utrudniającej chłopcom pracę, oraz Pepe Pana Dziobaka, który na co dzień udając bezmyślnego ssaka i maskotkę braci, na czas tajnej misji zamienia się w Agenta P, walczącego z szalonym naukowcem Heinzem Dundersztycem. W efekcie równolegle następujących wydarzeń, wynalazki Fineasza i Ferba znikają zanim Fretka zdąży ich zdemaskować przed mamą, Lindą.
Źródło: Wikipedia

FilmWeb
Jak coś to obecnie na moim koncie korzysta mój pięcioletni brat Dawid. Witam, mam na imię Dawid ;)
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Re: Fineasz i Ferb

Post autor: bartosz2211 »

Wydaje mi się że ten temat powinien być w O rożnych innych rzeczach, ale...
Powiedzmy, fajna kreskówka nic więcej.
Awatar użytkownika
oskarekniemiecki
Bywalec Nory

Post autor: oskarekniemiecki »

Pamiętam odcinek jak poznali tego kosmitę.To był chyba Hik.
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Post autor: bartosz2211 »

Słyszeliście o filmie Phineas and Ferb Across The Second Dimension.
W 2010 roku podano informację o rozpoczęciu produkcji pełnometrażowego filmu na podstawie serialu pod tytułem Phineas and Ferb The Movie: Across the 2nd Dimension[1]. 26 kwietnia 2010 rozpoczęto nagrywanie dialogów do filmu[2]. Ma się on ukazać w USA 5 sierpnia 2011 roku, zaś w Polsce 18 października 2011.

Fineasz i Ferb odkryją podwójne życie Pepe Pana Dziobaka i połączą z nim siły, by razem stawić czoło Doktorowi Dundersztycowi przybyłemu z równoległej rzeczywistości[3].
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Ja nie słyszałem.

Co do ,,Fineasza i Farba " to nie oglądam. Po prostu to są jedne wielkie powtórki. Nie mam ulubionego odcinka. :P
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
mol
Roz-kreca się

Post autor: mol »

Widziałem to kiedyś,fajne rzeczywiście.
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

Ja raz to widziałem u kolegi.
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
Awatar użytkownika
xaver2
Roz-kreca się

Post autor: xaver2 »

Ja lubię ten serial, dzisiaj o 9:00 widziałem film pełnometrazowy ,,Fineasz i Ferb podróż w 2 wymiarze'' fajny był 8)
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

@Odkop (sorry za aż taki duży odkop, ale nie ma sensu zakładać nowego tematu. Proszę, żeby za to nie dawać mi osta)

Ja oglądałem wszystkie serie FiF, teraz urywkowo oglądam 4 serię. Trochę mi się to znudziło. Kiedyś uwielbiam to oglądać prawie codziennie. Teraz mało nowości, tylko same powtórki. Ale no moja siostra też to uwielbia. Ech... ciekawe co będzie z tym filmem, co ma być 29.07.2013 na świecie? Jak będzie się nazywał?
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Ja już tego nie oglądam. Nie podoba mi się ta bajka, czasami jest tylko śmieszna... :D
Awatar użytkownika
Nika
Projektantka Mostów
Naklejki: 3

Post autor: Nika »

Ja nigdy nie lubiłam tej bajki i w moim przekonaniu jest to jedna z najgłupszych, jakie widziałam.
Rysunki: OMG. Co to jest? Karykatura? Sama fabuła nie powala, bez jakiegoś większego pomysłu, żadnych zwrotów akcji, sam odcinek jest bardzo przewidywalny, że nie ma sensu marnować czasu, aby dowiedzieć się co było dalej.
I ile można oglądać w kółko to samo? I czy to ma jakieś przesłanie? Że co, że nie ma sensu stawiać na swoim, nie ma po co szanować prawdy bo i tak wygra kłamstwo? Humor jakiś specjalny nie jest, nie ma co ukrywać.
A oglądałam to tylko dlatego, że nie było nic w TV.
Ale niech każdy ogląda, co mu się podoba. To tylko moja własna opinia.
To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie.
Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!

Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
Awatar użytkownika
Quatrina
Bywalec Nory

Post autor: Quatrina »

Taka bajka jest głupia i nudna. Koła, kwadraty i straszący dzieci jakiś doktor..... Nienawidzę tej bajki. Jestem zwolenniczką usunięcia tej bajki.
Kocham <3
Awatar użytkownika
Nika
Projektantka Mostów

Chwila, chwila. Wcale nie hejtuje. Napisałam: To moja własna opinia.
To, że według mnie grafika i pomysł są do bani, wcale nie oznacza, że chcę obrazić kogoś, kto ten typ lubi.
W takim razie jak mam napisać, że to i to mi się nie podoba, skoro w ten sposób kogoś urażę, np. twórcę lub fana. Mam prawo do swojego zdania i wyrażania go, żyjemy w wolnym kraju i piszemy na forum, które do tego służy.
Według mnie każdy powinien oglądać to, co mu się podoba i ma prawo powiedzieć, co nie podoba mu się w tym, czego nie lubi.
Czy mam kłamać?
Według mnie ten serial nie ma specjalnego humoru- ktoś inny może leżeć ze śmiechu.
Nie ma fabuły- ktoś może się smucić cały dzień, gdy nie obejrzał końcówki.
Jest przewidywalny- ktoś może trwać cały film w napięciu.
Ma brzydką grafikę- może ktoś taką lubi?
Według mnie straciłam masę czasu oglądając to, a nie coś, co mogło mi się wydawać ładniejsze.
I nawiasem, ja nigdy się nie obrażam, jeśli ktoś będzie w ten sposób ,,hejtował" to, co ja uwielbiam.
I takie pytanko, na zastanowienie: To, że nie lubię MLP i mogę zaraz wymienić, co mi się w tym nie podoba, to oznacza że obrażam połowę świata?
To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie.

Awatar użytkownika
Quatrina
Bywalec Nory

Post autor: Quatrina »

Zgadzam się z Niką. To też moja opinia. Przecież ta bajka ma wiele minusów. Jest nudna. Nie ma zwrotów akcji, poza tym filmem "FiF: Podróż w 2 Wymiarze" . Ale i tak ta bajka jest nie fajna, jakiś trójkątna głowa, jeden ma nos jak ziemniak. Wszystko to jakieś niewydarzone. Nie wiem, jak komuś może to się podobać. I stale tylko powtórki, nic nowego. Stale tylko ta Fretka chce przyłapać braci i tak jej się nie udaje. I to jest najgłupsze. Zero napięcia. Nic, kompletne zero. I takie bajki uczą złego dzieci. I z tego wynika, że i tak nigdy nie uda jej się przyłapać braci, bo mama nigdy nie uwierzy. Nawet jak jej mąż mówił. Przyznam, oglądałam parę odcinków i mi się odechciało. Nudy i nic więcej. To moje zdanie.
Kocham <3
Awatar użytkownika
Nika
Projektantka Mostów

Oczywiście, bo już nie mam co robić :roll:
Przecież nie obrażam nikogo wprost, żeby go potem przepraszać. Zauważ, że zakładając temat jego twórca najczęściej prosi o opinię. Gdyby dawano tylko dobre, to co to jest? I tak się nikt nic nie dowie. Czy ten kto to lubi, to się na mnie obrazi, jeżeli będę miała inne zdanie od niego? To tylko moja opinia i każdy ma prawo się z nią niezgadzać- każdy ma chyba swój rozum.
I nie zamierzam nikogo przepraszać. Bo za co?

ODPOWIEDZ