Ostatnio wszyscy zauważaliśmy że forum się rozkręciło. Tak więc i ja robiąc wiosenne porządki postanowiłem zrobić coś co od bardzo dawna chciałem. Chciałem przeprowadzać wywiady na naszym forum. Teraz kiedy nareszcie udało mi się zorganizować swój czas mogę wstawiać wam tutaj wywiady z innymi bywalcami forum. Mam nadzieję, że wam się spodobają. Bardzo liczę na wasze komentarze - są dla mnie bardzo ważne. To chyba tyle co chciałbym powiedzieć na wstępnie. Zapraszam was na przeczytanie mojego pierwszego wywiadu.
Informuję, że to ja dobieram osoby z którymi przeprowadzam wywiady i nie zadziałają na mnie żadne prośby i argumenty
Ja: A zatem witam mojego pierwszego gościa - AdamaMaga. Adama wszyscy dobrze znamy i lubimy z forum, ale dla formalności poproszę żebyś się przedstawił i napisał krótko o sobie
AdamMag: Hej, nazywam się Adam, mam 14 lat i chodzę do gimnazjum, do klasy matematyczno-informatycznej. Na forum jestem już od ponad trzech lat i bardzo miło wspominam ten czas. Lubię słuchać muzyki, grać w jakieś ciekawe gry (nie koniecznie komputerowe), serfować po Internecie , jeździć na rolkach i ogólnie nic nie robić
Ja:No to możemy oficjalnie zacząć wywiad . Standardowo, na początku zapytam się Ciebie jak to było z twoimi początkami na forum. Jak na początku się na nim czułeś, jak je znalazłeś i tym podobne.
AdamMag: W znalezieniu forum pomógł mi niezastąpiony wujek Google. Nie pamiętam dokładnie czego szukałem konkretnie ale jakoś mnie przywiało mnie na forum. Pierwszy dział, do którego trafiłem to Opowiadania, gdzie przeczytałem kilka z nich. Najbardziej podobały mi się opowiadania Luka. No i po jakimś czasie założyłem konto, zrobiłem swój pierwszy (beznadziejny jak dzisiaj na niego patrzę) komiks.
Ja:No właśnie, komiks. Jeżeli chodzi o twoją twórczość w samym dziale ''Opowiadania'', możemy zauważyć że stworzyłeś tam kilka ciekawych komiksów. Tak więc, dlaczego akurat tworzyłeś komiksy, a nie opowiadania? Jak wiemy również, na forum istnieje również twoje obecny komis: Reksio i Różdżka Wybrańców. Czy zamierzasz kontynuować tworzenie tego komiksu? Na forum mamy kilka jego fanów, jak na przykład mnie.
AdamMag: Cóż, wszyscy lubią komiksy, nawet ja. Żeby przeczytać opowiadanie trzeba się na trudzić, składać literka po literce całą masę słów. W komiksie mamy wszystko czarno na kolorowym. To że nie pisałem opowiadań nie znaczy, że nie próbowałem jednak zazwyczaj miernie mi to wychodziło i wszystkie kończyły w śmietniku. Podziwiam twórczość komiksową na forum, tworzenie komiksów świadczy o wielkiej kreatywności. Często dostaje pytania na temat "Różdżki Wybrańców" od różnych użytkowników ale powiedzieć mogę tylko tyle że to jeszcze nie koniec całej tej historii . Na razie muszę migrować pliki ze starego komputera na nowy. Gdy będę gotowy do tworzenia, oficjalnie wszystkich poinformuję, ale wydaje mi się że nastąpi to w najbliższym czasie. Planuję też napisać opowiadanie o szpiegach w Pocopane ale ten temat muszę przemyśleć.
Ja:No dobrze. Na marginesie powiem, że wcale tak miernie nie idzie Ci pisanie opowiadań. Pamiętam, jak pisałeś na konkurs Halloween na nasze forum- muszę przyznać, że tamto opowiadanie było bardzo ciekawe. No ale teraz chciałbym poruszyć inną sprawę. Jak chyba wszyscy wiedzą jesteś mistrzem tworzenia avatarów na nasze forum. Pytanie teraz, jak zrodziło się w tobie to, że poświęciłeś tyle chwil dla forum i użytkowników. Dobrze pamiętam, jakie tłumy pchały się żebyś zrobił dla kogoś avatar .
AdamMag: Cóż, wszystko zaczęło się od tego że pojawiła się opcja dodawania swoich własnych awatarów. Ponieważ rozpoczynał się sezon świąteczny, każdy chciał mieć fajnego awatara. Na początku wcale nie były ruchome. Ja zacząłem tworzyć pierwsze. Lecz gdy minęły święta awatary świąteczne były już nie potrzebne, koniecznie trzeba było wymyślić coś nowego. No i ktoś podsuną mi pomysł na awatary ruchome. Gdy zaprojektowałem ruchomego kota machającego różdżką wszyscy też chcieli mieć podobne. No i tak otworzyłem mikro-biznesik na forum, a moje awatary przez pewien okres czasu były nawet modne. Lecz po pewnym czasie przestałem czerpać radość z tego co robię i przestałem przyjmować zamówienia. Teraz najwyższa pora, aby pomęczyli się nowi użytkownicy : D
Ja:No więc poznaliśmy już tą prawdę. Mnie do tej pory zastanawiało, dlaczego zaprzestałeś robienia swoich wspaniałych avatarów. A co możesz udzielić rad osobom, które chcą iść w Twoje ślady (jeżeli chodzi o tworzenie avków)?
AdamMag:Ważne, aby czerpali radość z tego, że robią coś dla innych użytkowników, aby ta radość motywowała ich do pracy. Reszta to tajemnica służbowa
Ja: Ok . No skoro dowiedzieliśmy się trochę o tobie czas aby zmienić temat. Chciałbym teraz poznać twoją opinię na temat nadchodzącej gry- CoS2. Jak myślisz, będzie ciekawa? Czego się spodziewasz?
AdamMag: Będzie świetna, sam podsunąłem kilka drobnych pomysłów. Nie bardzo uśmiecha mi się drugoplanowość Reksia, ale jestem w stanie się z nią pogodzić. Zmiany, które wprowadzono w drugiej serii nie są moim zdaniem wcale takie złe. Grafika też jest zniezła, osobiście lubię gry 3D. Liczę na wspaniałą przygodę, tylko pożera mnie ciekawość czy gra w Google Play będzie płatna, czy bezpłatna z reklamami.
Ja: A można widzieć jakie pomysły podrzuciłeś firmie AM?
AdamMag: Na kierowałem twórców na wykorzystanie systemu zmiany ubioru i podsunąłem pomysł przebrania za szczura. No i jeszcze proponowałem twórcom, aby dodali mini-grę w której steruje się latającą maszyną. Na razie jest latająca maszyna, ale co dalej...
Ja: No to widzę że AM wykorzystała twoje pomysły . Jeszcze jedno pytanko dotyczące CoS2 - która postać najbardziej jak na razie Ci się spodobała?
AdamMag: No oczywiście, że Mroczny Chulululu (czy jakoś tak ). Podobają mi się w nim te moce nie z tego świata, a także zastanawia wątpliwa przeszłość.
Oprócz tego bardzo intryguje mnie postać Herr Spitzell, o którym na razie wiemy tak mało.
Ja: To tyle jeśli chodzi o Miasto SeKretów 2. Teraz chciałbym zadać Ci kilka luźnych pytań. Czym się interesujesz? (zobaczymy czy pozory mylą )
AdamMag:Cóż, tego jest bardzo dużo, dlatego samemu sobie staram się wmówić że nie mam zainteresowań. Lubię grać w gry, ostatnio wciągnęło mnie SimCity które jest naprawdę niesamowitym tytułem. Dodatkowo często gram w gry mniej-bardziej planszowe, mój faworyt to QWIRKLE. Oprócz tego interesuje się komputerami, a w szczególności rynkiem urządzeń z Androidem. Lubię rysować, słuchać muzyki a także oglądać musicale różnego rodzaju
Ja: Jednak, pozory w tym wypadku nie mylą. No a może teraz, jaki przedmiot szkolny lubisz najbardziej? A jaki najmniej?
AdamMag: Moim ulubionym przedmiotem jest zdecydowanie matematyka (to może dlatego jestem taki niechętny do pisania opowiadań) i osobiście nie wiem skąd wziął się wśród uczniów mit o tym, że jest taka straszna
Ja: A najmniej lubiany?
AdamMag: Zdecydowanie niemiecki... ale to wina nauczycielki, które nie umie uczyć
Ja: No dobrze.... a teraz nietypowe pytanie, jaka była dzisiaj u ciebie pogoda?
AdamMag: Rankiem było zimno, a ponieważ jestem przeziębiony zabrałem kurtkę.
Po południu było już nieznośnie gorąco i kurtka okazała się wyjątkowo zbędna.
Ja: OK. Jednym z ostatnich już pytań jest pytanie dotyczące zmian na forum. Jak widać forum rozkwitło nam na wiosnę... Co sądzisz o zmianach na forum?
AdamMag:Co do zmian mam mieszane uczucia... niby kierunek jest dobry ale co z tego wyjdzie.. Generalnie jestem za zmianami, ale warto się zastanowić czy idą w dobrym kierunku... Muszę też powiedzieć, że jaller98 wykonał z tymi obrazkami kawał dobrej roboty, tylko że teraz te zabawne opisy stały się tak jakby mniej ważne . Jestem ciekaw co na to powiedzą ludzie z AidemMedia.
Ja: Powiem, szczerzę, że myślę tak samo. To już w sumie tyle, jeżeli chcesz coś jeszcze dodać od siebie to możesz to teraz napisać.
AdamMag:Pragnę z tego miejsca pozdrowić dawida6, Rilanę, kubulusa, i wszystkich użytkowników w moim wieku, oraz tych którzy zarejestrowali się w tym samym okresie co ja.
PS. Specjalne pozdrowienia dla Pana Potwora
Ja:No więc, mi pozostaje teraz bardzo podziękować Ci za ten wywiad. Dzięki za spędzony czas. To chyba tyle, dzięki za przeczytanie
AdamMag: Przyjemność jest po mojej stronie