Parodie, Aluzje...
- Autor8
- Lord Protektor
- Naklejki: 100
Parodie, Aluzje...
Temat podany przez Dawida.
A zatem piszemy tu parodię, aluzje itp.
Zacznę:
Geret-Geralt
Kim-władcy Korei
A zatem piszemy tu parodię, aluzje itp.
Zacznę:
Geret-Geralt
Kim-władcy Korei
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Naklejki: 7
- Kontakt:
Re: Parodie, Aluzje...
Dzięki
@topic: Justin Beaver - Justin Bieber (Ble)
strój Kretesa - nawiązuje do Indiany Jones'a oraz doktora Jones'a z RiKN
Hamster Collider - Wielki Zderzacz Hadronów (LHC), w tym wypadku chomików
@topic: Justin Beaver - Justin Bieber (Ble)
strój Kretesa - nawiązuje do Indiany Jones'a oraz doktora Jones'a z RiKN
Hamster Collider - Wielki Zderzacz Hadronów (LHC), w tym wypadku chomików
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- AdamMag
- Mag bezczelny
Och Dawid, co my byśmy bez ciebie zrobili
iMole - iPhone, iPad, iPod (sprzęty Apple)
Crystal park- jest widoczny na tym zdjęciu, Kretes wspominał w Miasto Sekretów 1 o parku kryształó. Takie miłe nawiązanie
iMole - iPhone, iPad, iPod (sprzęty Apple)
Crystal park- jest widoczny na tym zdjęciu, Kretes wspominał w Miasto Sekretów 1 o parku kryształó. Takie miłe nawiązanie

- Z. Art
- Żaba
- Naklejki: 5
- Kontakt:
Właściwie, to "łon" nazywał się Kim Rat Il (ten ostatni wyraz to il). Czyli parodia imienia Kim Dzong Ila, którego ojcem był Kim Ir Sen, a synem Kim Dzong Un. Reasumując, Kim Rat Il parodiuje poprzedniego koreańskopółnocnego (:D) dyktatora.Autor8 pisze:Kim-władcy Korei
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Naklejki: 17
- Kontakt:
Herr Spitzel - za czasów II wojny światowej w Niemczech było dużo Szpiclów czyli tych, którzy kapowali i sprzedawali innych ludzi.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Zapewne Mr Ctuluhulu wiąże się jakoś z Davy'm Jonesem... Jest między nimi kilka powiązań, m.in. charakterystyczny wygląd twarzy (czyt.: macki).
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- Jimmi Strona
- Forumowy Artysta
- Naklejki: 3
A że podobny jest do Ośmiornicy, również do Jones'a, co prowadzi do CtuluhuluCthulhu – istota fikcyjna, Wielki Przedwieczny, najbardziej znane bóstwo z kręgu mitów stworzonych przez H.P. Lovecrafta. Zwany jest Bratem lub Kapłanem Przedwiecznych, Al-Khadhulu, Kuthulu, Set-Hulhu lub Chta-lhu.
Avatar został wykonany przeze mnie.
- Lobon
- Bardzo Stary Norman
COS2 nie ma aż tak dużo aluzji i humoru jaki lubimy ale jednego możemy się spodziewać-będzie tego tyle co słów w Panu Tadeuszu Mickiewicza
.
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.

Vamos!Na zawsze!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:

Vamos!Na zawsze!
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
Słyszałem, że będą parodie Solidarności. Na jednej stronie to pisało (chyba opis gry).
- Jimmi Strona
- Forumowy Artysta
Ja znalazłem jeszcze iMole, co jest parodią produktów apple, oraz te dziwne schodki w gameplay'u, które przypominają pada do gier.
Avatar został wykonany przeze mnie.
- Autor8
- Lord Protektor
Nowe parodię:
Solidarny Związek Zawodowy Kretów - Solidarność
Strój strażników Pałacu - Strój angielskich strażników.
Solidarny Związek Zawodowy Kretów - Solidarność
Strój strażników Pałacu - Strój angielskich strażników.
- Jimmi Strona
- Forumowy Artysta
- Autor8
- Lord Protektor
Coś podobnego był w 1 na Androida. Tyle, że te istoty występowały jako rodzia burmistrza
.
Kolejna parodia:
Mole-Pedia - Wikipedia
Kolejna parodia:
Mole-Pedia - Wikipedia
- Autor8
- Lord Protektor
@odkopik
Tablica koło naszego kochanego Cthulu zawiera autoreklamy gier AM, konkretniej Freak Files i innej.
W ostatnim pomieszczeniu w I epizodzie jest wzmianka o żelaznym tronie króla, o który "toczyły się jakieś gry". To aluzja do Gry o Tron.
Tablica koło naszego kochanego Cthulu zawiera autoreklamy gier AM, konkretniej Freak Files i innej.
W ostatnim pomieszczeniu w I epizodzie jest wzmianka o żelaznym tronie króla, o który "toczyły się jakieś gry". To aluzja do Gry o Tron.
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
Ja znalazłem parę parodii:
1. Na łóżku Kretesa, leży książka, na której widnieje napis: "Molelier" - jest to parodia słynnego pisarza Moliera.
2. Obok szafy leży pudełko z płytą "Metamoleica" - parodia to zespołu Metallica.
3. Na mapie Pokopane są dwie reklamy: samochodu marki Molewagen oraz reklamy kawy Nocafe - parodia Wolksvagena oraz kawy Nescafe.
Jak na razie to tyle.
1. Na łóżku Kretesa, leży książka, na której widnieje napis: "Molelier" - jest to parodia słynnego pisarza Moliera.
2. Obok szafy leży pudełko z płytą "Metamoleica" - parodia to zespołu Metallica.
3. Na mapie Pokopane są dwie reklamy: samochodu marki Molewagen oraz reklamy kawy Nocafe - parodia Wolksvagena oraz kawy Nescafe.
Jak na razie to tyle.