Traktor pisze:
ja to chcę mieć otwarty system, który mogę równie dobrze skasować i zainstalować własny. dokładnie tak jak na PC.
http://www.nibyblog.pl/trzy-sposoby-na- ... -5602.html o ile dobrze wiem, linux to otwarty system(czytając cały artykuł, przekonasz się, że Android nim też jest)
MrF11 pisze:Czuję, że muszę tu wtrącić swoje nieistotne trzy grosze.
Tablety jako tako są przyjemne w użyciu, ale na dłuższą metę średnio przydatne. Jeżeli komuś tak zależy na komputerze, który będzie od tableta tańszy i wydajniejszy - niech kupuje notebooka i instaluje na nim Linuxa. O ile komuś nie wystarcza standardowy mocny PC to zapraszam do zakupu tabletu do zabawy, sam takowy jeszcze kilka dni temu posiadałem.
Jeśli ktoś jednak kupi tablet zamiast poczciwego blaszaka to... Cóż, współczuję straty pieniędzy. Swoją drogą wiecie, że tablety jak na razie są używane głównie przez fanboy'ów Apple i jeszcze jakimś cudem nie zastąpiły laptopów? Śmieszne są te sondaże prowadzone przez jabłkowych inżynierów, którzy są przekonani iż tablety to "ostateczny koniec komputerów domowych".
A co robisz na komputerze? Grasz? Masz świetne gry na Androida(np. CoS, Angry Birds)
Po pierwsze: Apple nie robi tabletów, tylko IPady i inne Pody. One tym się różnią, że nie mają starego, poczciwego Androida(który łączy komputer z telefonem), tylko system Apple zwany iOsem. A jak dla mnie, tablet, który nie ma albo Windowsa, albo Androida to nie jest tablet. To tylko jabłkowa zabawka.
Po drugie: Jak widzisz, można zainstalować albo Windowsa8, albo Linuxa na tablecie.
Po trzecie: do tabletu możesz podłączyć klawiaturę, włożyć kartę pamięci i dołączyć dysk zewnętrzny(patrz mój poprzedni post). Masz wtedy zwykły, standardowy PC.