Obrazki dawida6

Obrazek
Tu wstawiamy prace wykonane przez nas, związane z kreatywnością. Częsta aktywność mile widziana.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Obrazki dawida6

Post autor: Dawid6 »

Cześć :) Od pewnego czasu robię w różnych programach grafiki. Głównie abstrakcje nie na temat. Postanowiłem zamieści moje "dzieła" na Forum. Oceniajcie, głosujcie, negujcie, chwalcie, wyjaśniajcie co jest dobre, a co złe :wink:
Na początek dwa obrazki - abstrakcja nt. Nowego Roku i normalny (w miarę) obrazek świąteczny.
Obrazek
Obrazek
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Re: Obrazki dawida6

Post autor: Rdusiu25 »

Więc ja pierwszy ocenie:
1 obrazek-Fajne te sanie z tyłu, lecz ten renifer z przodu nie za bardzo 6,7/10.
2 obrazek-Mało widać, ale kolorystyka dość fajna i coś w mojim stylu 8,4/10.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Jak dla mnie na obu obrazkach czegoś brakuje. Są takie bez życia xD.
Pierwszy nawet ładny. Efekty nawet ładne ale jak dla mnie jest ich za mało. Obrazek jest taki trochę pusty. Te chmury jak dla mnie nie za bardzo ci wyszły (są takie dziwne). Ocenię tak na zachętę na razie 7/10.
Drugi obrazek jest taki dziwny. Nie wiem co przedstawia, jest taki chaotyczny. Nie wiem jak go ocenić za bardzo. Efekty są ale co jest przedstawione...fajerwerki?
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Kontakt:

Kacper98 i Rdusiu25:
Ta, na drugim są fajerwerki. Dużo efektów i nic nie widać, ponieważ to abstrakcja. Na temat Nowego Roku (nie chodzi o 2013, tylko o święto). Stąd te materiały wybuchowe rozświetlają niebo efektem rozprysku i łagodnego spadku.
Dzięki za oceny, niedługo kolejne obrazki :)
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Sergio
Bywalec Nory

Post autor: Sergio »

Pierwszy obrazek może być, ale poczytaj sobie trochę o zasadach kompozycji, bo tego mi brakuje. Co do drugiego - co chciałeś pokazać w tej pracy, bo dla mnie to tylko pobazgrana tekstura - nawet nie pomyślałem, że to mogą być fajerwerki.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Przecież właśnie o to chodzi, Sergio. Abstrakcja to taka sztuka, której na pierwszy rzut oka nie zrozumiesz.
Pierwszy obrazek w porządku, tylko renifer osłabia tą pracę. Abstrakcja do przyjęcia, lubię parokrotne śmignięcie jaskrawymi kolorami, nie zajęło mi też wiele czasu zrozumienie inspiracji. Za pierwszą pracę dam takie 6,5/10, za drugą 7,5/10.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

1praca. Bardzo ładnie tylko renifer trochę nie pasował. Ale i tak dam 6,5 :D
2praca. Bardzo ładna abstrakcja po dłuższym zastanowieniu można było się domyślić że to fajerwerki. Ocena 7,5. :wink:
BRAWO!
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
Awatar użytkownika
Sergio
Bywalec Nory

Post autor: Sergio »

Źle się wyraziłem, przepraszam, dawid. Ciągle nie mogę się obudzić (a piszę to o godz. 21). :?

@nieznany:
Sztuka abstrakcyjna polega na zerwaniu z odwzorowaniem natury, ale - jak każdy rodzaj sztuki - może nieść jakieś przesłanie. Dlatego chciałem się dowiedzieć, "co autor miał na myśli".
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Obrazek 1: Całkiem fajny... 6,5/10.
Obrazek 2: Trochę gorszy od 1, ale też fajny 5/10.
Troszkę bardziej rozbudowane posty, proszę też o interpunkcję./Spidi
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Kontakt:

Kolejna (druga) porcja obrazków:

Abstrakcja nt. burzy z piorunami

Miały wyjść pioruny, wyszło chmurne niebo (i całkiem niezła tapeta). Gradient, Rozsmarowywanie.
Obrazek

Burza z piorunami

Inny typ burzy, raczej obrazek się udał. Plazma oraz Płomień.
Obrazek

Wzgórze-łąka

Stworzone na bazie któregoś z pędzli (prawdopodobnie Galaxy lub Bactery Colony czy coś). Zaznaczenie czarnego pędzla, kopiuj, malowanie schowkiem, zaznacz, kopiuj, malowanie schowkiem... Potem dobra praca nad kolorkiem.
Obrazek

Niebawem (za 1-2 miesiące) będą kolejne obrazki.
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Bardzo podobają mi się dwa pierwsze obrazki. Szczególnie ten pierwszy. Nie wiem, ile się to robi ale podejrzewam, że trzeba się napracować. Oceny szczegółowe:

Zachmurzone niebo - bardzo ładne, przypadło mi do gustu. Nie mam czego się przyczepić. No powiedzmy 9/10.
Burza z piorunami - również ładna. Mało burzę przypomina, ale mi tam się podoba. Fajne efekty wyszły. 8/10
Wzgórze-łąka - to jakoś nie za bardzo mi się podoba. Nie za bardzo to takie hm.... przypominające łąkę :mrgreen: . Ale cóż, nie zawsze się udaje. 6/10

Czyli razem 23/30. Nieźle! Rób dalej prace, bo są coraz lepsze :) .
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Trzy ostatnie:
Burza z piorunami - Ciekawe i ładne... podoba mi się 9,5/10
Burza z piorunami 2 - piękne, piękne... 9,5/10
Wzgórze-łąka - No... takie sobie, nie najgorsze. Myślę, że to słuszna ocena - 5,5/10

Jak na razie wszystkie obrazki bardzo dobre .bdb. XD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasza Twórczość”