No to cóż, parę osób zgłosiło się więc można zaczynać, zawsze może ktoś się dopisać, wypisać i wgl. Nie bd. czekał, aż każdy wklei tutaj pracę domową z poprzedniej notki , tylko bd. je wrzucał w miarę moich możliwości ( 1 na tydzień może co dwa tygodnie) . Każdy może brać w tym udział, od zera który nie potrafi utrzymać ołówka po tych który poziom jest już wysoki i wymaga tylko szlifowania. Wszystkich którzy bd. się przejmowali, że im nie wychodzi powiem tylko jedno ... tylko długotrwała praca nad umiejętnościami może sprawić, że bd. lepiej rysować( może to być miesiąc, może być i rok) . Dałem ten temat w tym dziale, gdyż co jak co bd. wstawiać swoje pracę, czyli dzieła. Ostrzegam, że bd. wytykać każde błędy, tak byście wiedzieli nad czym popracować.
No to cóż do dzieła:
Lekcja -1 : Przygotowanie się do rysowania.
Każdy rysuje inaczej i każdy rysuje o innej porze, kiedy ma różny nastrój. Ja na przykład rysuję głównie wieczorem ( ostatnio nie, bo nie mam weny w ogóle) słuchając jakiejś muzyki ( zależy co rysuję, jak coś łagodnego - to ballady i muzykę klasyczną , kiedy coś pełne furii- metalu , rocka).
Waszym zadaniem jest znaleźć porę kiedy możecie , a co najważniejsze chcecie rysować. W chwili gdy rysujecie powinniście być w pełni zrelaksowani ( np. rysujcie po kąpieli wtedy wasze ciało będzie rozluźnione, rankiem w sobotę czy niedzielę, gdy możecie poleniuchować w łóżku ) bo na przykład kiedy ja wracam do domu ze szkoły to po prostu nie mogę rysować, gdyż czuję się spięty i wszystko mnie irytuje

, a ostatnio nie mam czasu na odpoczynek i rozluźnienie się. Niech każdy z was znajdzie coś co rysuję się wam najłatwiej i sprawia wam radość( dla mnie na przykład to są portrety dziewczyn, bo chłopacy wychodzą mi często zniewieściali XD . Kiedy już coś takiego znajdziecie to zacznijcie od tego, gdyż najłatwiej jest szlifować jakieś już wyrobione umiejętności , niż uczyć się nowych( ja na przykład nie umiem w ogóle malować ani rysować krajobrazów, ale pracuję nad tym). Ważne jest też żeby przed rysowaniem wyćwiczyć naszą rączkę i narysować coś na wyćwiczenie ręki ( ja np. rysuję oczy, bo są dość proste, a jednak wymagają pewnego wysiłku oraz pracy nad symetrią) Kiedy już znajdziecie czas, wasze ulubione miejsce , czynność akompaniującą dla rysowania, co chcecie narysować to nie zostaję wam nic innego jak zacząć rysowanie. Nie pracujcie za długo bo jak to mówią ( " lepiej jest dobrego wrogiem) kiedy nie wiesz co wyszło nie tak a pracujesz już 1 h czy 2 to zrezygnuj uspokój się i spróbuj jutro. Znając życie pozapominałem większość co chciałem napisać na tej lekcji, gdyż te notatki bd. pisał głównie na szybko co mi ślina przyniesie, więc nie traktujcie tego jako wszelakiej teorii , ale jako lekcje praktyczne, które bd. wspierane, wiedzą , doświadczeniem , oraz podręcznikiem ( polecam kupowanie takich rzeczy, ponieważ pomimo że uczę się już długi czas , często do nich wracam) . A przypomniałem sobie co do przyborów potrzebnych na te zajęcia , to chwilowo jest to najzwyklejsza kartka ( a4 , a 5 najlepiej czysta) , skaner ( lub jakiś inny sposób chwalenia się pracami) no i podstawowy ołówek HB ( ale lepiej mieć już w zanadrzu jakieś 2 różne ołówki B np. 2B i 4B oraz jeden H np. 2H .
Czas na pracę domową: narysujcie cokolwiek chcecie starając się by praca nad tym dziełem nie trwała dłużej niż 1h i na piszcie coś o sobie oraz o tym co sprawia wam radość oraz jak spędzacie czas wolny i jak się relaksujecie ^^
Do zobaczenia na lekcji nr.0 ( tak ta była -1 XD )
Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum

Chaos niszczę
zgnilizną
Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech>
W razie problemów czy spraw zapraszam na PW .
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju

Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.