HARRY POTTER
- kubulus
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Re: HARRY POTTER
Ja też byłem na 7, część 2 w Multikinie i muszę się bardzo zgodzić z Krys. Co do Krakowa też ^ ^
P.S. Jesteś stąd czy przyjechałaś?
P.S. Jesteś stąd czy przyjechałaś?
Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
- krys95
- Norman
Ja?
Krk mam 40 kilomków ode mnie 
Zapraszam do rejestracji w Margonem - można mnie tam spotkać pod nickiem Kryska :]
http://www.margonem.pl/?task=profile&id=1308886
http://www.margonem.pl/?task=profile&id=1308886
- Reksio Najlepszy
- Bywalec Nory
Ja byłem w multikinie-3D na HarryPotter i Insygnia Śmierci cz.2.
--------
HarryPotter i Insygnia Śmierci cz.2,
--------
Valdek
--------
Crusio,
Avada Kedavra,
Wingardium Leviosa.
--------
Najbardziej podobało mi się jak Prof.McGonagal powiedziała: Zawsze chciałam rzucić to zaklęcie!
No i chyba to tyle mogę powiedzieć.
--------
HarryPotter i Insygnia Śmierci cz.2,
--------
Valdek
--------
Crusio,
Avada Kedavra,
Wingardium Leviosa.
--------
Najbardziej podobało mi się jak Prof.McGonagal powiedziała: Zawsze chciałam rzucić to zaklęcie!
No i chyba to tyle mogę powiedzieć.
- Pixie7
- Bywalec Nory
Ja przeczytałam wszystkie 7 części i to nawet kilka razy
A w HArrym podoba mi się...wszystko !
A moje najlepsze postaci to:
Severus Snape (lub jak ja go nazywam : Sevcio)
Hermiona Granger
Harry Potter
Ron Weasley
Dumbledore
Syriusz Black
A w HArrym podoba mi się...wszystko !
A moje najlepsze postaci to:
Severus Snape (lub jak ja go nazywam : Sevcio)
Hermiona Granger
Harry Potter
Ron Weasley
Dumbledore
Syriusz Black
Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D
Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
- Kacper98
- Forumowy Artysta
- Naklejki: 6
JA akurat teraz czytam trzecią część czyli ,, Więzień z Azkabanu '' . Książki bardzo mi się podobają a gdy je już przeczytam obejrzę filmy .
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.

- Dinożarł
- Roz-kreca się
Ją nie lubię harego pottera wolę już coś w stylu władcy pierścieni 
O matku o matku o matku
- Rdusiu25
- Bardzo Stary Norman
Ja właśnie za czołem czytać drugą część książki czyli ,,Komnata Tajemnic".Jak skoczę czytać książki znowu zobaczę film.Taka informacja jeszcze, oglądałem wszystkie części filmu nawet ,,Insygnia Śmierci część 2" w kinach.
- kalmar
- Bywalec Nory
Ja ostatnio przeczytałem Komnatę Tajemnic, i nie wiem, co w tym Harry'm ludzie takiego widzą. Dla mnie, to to jest takie zwykłe, i nawet do pięt nie dorasta Kronikom Kresu.
Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
- nieznany
- Mistrz Gry
- Naklejki: 4
Cóż, Potter ma w miarę interesującą strukturę zagadek. W każdej części coś na koniec nas zaskakiwało, taki mały element kryminału. Ale faktycznie, seria jest trochę przereklamowana. Za to seria Świat Dysku, dużo większa i bardziej rozbudowana, licząca ponad 40 grubych książek, utrzymana w sarkastycznym humorze, parodiach, tajemnicach i zaskakujących bohaterach (nie mówiąc już o scenerii - świat płaski jak naleśnik, położony na grzbietach 4 ogromnych żółwi, stojących z kolei na skorupie gigantycznego żółwia, płynącego przez nicość, na pewno jest ciekawszy od dużej, kamiennej skały z bardzo gorącym wnętrzem, na której i tak spędzamy całe życie) wciąż jest mało znana. Powstały bodajże tylko 4 filmy. Potter mimo to wymięka przy tej nieposkromionej akcji, nie mówiąc już o tym, że w świecie HP był wyszczególniony tylko jeden super przeciwnik, a wszyscy inni zjeżdżali na margines. W tą wizję godzi to, że zawsze znajdzie się rywal, a Grindewald nie był na to dość mocny. Po prostu pani Rowling trochę przeholowała w epickości potęgi Voldemorta.

Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
- Lobon
- Bardzo Stary Norman
Ja oglądałem 6 części i 1 cżęść insygni. Żałuje że nie przeczytałem żadnej książki
. Jak już zdążył napisać nieznany seria jest trochę przereklamowana.
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.

Vamos!Na zawsze!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:

Vamos!Na zawsze!
- kalmar
- Bywalec Nory
I właściwie, to tylko to skłania mnie do sprawdzenia 3 części. Ale to jest IMO jedyny plus, stojący za tą książką (powtarzam: IMO!). Jeden plus to trochę za mało, na światowy bestseller.nieznany pisze:Cóż, Potter ma w miarę interesującą strukturę zagadek. W każdej części coś na koniec nas zaskakiwało, taki mały element kryminału.
PS Skoro tak zachwalasz "Świat Dysku", to nie pozostaje mi nic innego, jak przeczytać.
Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
- nieznany
- Mistrz Gry
- Naklejki: 4
Radzę zacząć od podcyklu o Śmierci Świata Dysku (np. ,,Kosiarz", ,,Muzyka duszy", ,,Wiedźmikołaj") lub od którejś z książek z cyklu młodzieżowego (np. ,,Zadziwiający Maurycy i jego edukowane gryzonie" [lub uczone szczury, zależy od wydania]). Moją ulubioną książką jest chyba ,,Nauka Świata Dysku I", w której magowie z Niewidocznego Uniwersytetu w Ankh-Morpork przypadkiem doprowadzają do stworzenia naszego okrągłego, absurdalnego świata, w którym nawet nie ma magii.
Sorry za off topic.
Sorry za off topic.

Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
- spidi
- Ekspert w Dziedzinie Cementu
- Naklejki: 3
Na tym wątku gracze mówią co im się podobało w potterze i jaka jest jego część która wam się najbardziej podoba , zaklęcie , osoba najbardziej się mu podobająca
Cóż jako człowiek który przeczytał wszystkie części i obejrzał wszystkie filmy pozwolę sobie na parę słówek , a że zawszę muszę narzekać , więc i tym razem możecie się tego spodziewać ^^
Moimi ulubionymi częściami była Komnata Tajemnic oraz Zakon Feniksa (obie ceniłem za fabułę) a znienawidzoną częścią była Czara Ognia ( jeez jak tej cegły nie cierpię - film na jej podstawie jest już lepszy, a to źle świadczy o książce XD ) . Cóż Harry Potter był jedną z pierwszych serii książek fantastycznych jaką zacząłem czytać ( było jeszcze parę , ale to raczej mało istotne ) a jako dziecko podobało mi się wszystko ( ach ten dziecięcy zachwyt XD ). Jednak minęło trochę czasu i wracając do książek i filmów co raz to puszczanych w telewizji (m.in teraz XD więc posłużę się głównie przykładami z Komnaty Tajemnic XD) zauważa się rażące błędy... jednak o tym później. Ulubionymi postaciami była na pewno McGonagall , Dumbledore , czasami Snape ( na początku jak każde dziecko go nie lubiłem XD ) Syriusz Black , Zgredek , Hermiona ( ale w wersji książkowej bo w filmie Emma jest kujonką przez pierwsze 2-3 filmy potem trochę traci swój urok XD) to niektóre z postaci bo na pewno było ich więcej ... Niektórych pewnie zdziwi " ej skoro to jest Harry Potter to czemu nie wymieniłeś go ? " no i tu się pojawia mój problem ... szczerze nie lubię go , był fajną postacią na początku a potem zrobili z niego super herosa , boga -.- w pierwszej części odkrywa magiczny świat i dowiaduję się o sobie wiele , stara się szukać i ukazać swoja wartość ( tak samo w 2 części ) , ale w następnych częściach to wygląda tak " Hej jestem Harry chodź ze mną walczyć z Voldemortem " jest pyszny i zachowuję się arogancko. W powieści zabrakło mi rozwinięcia innych osób nawet Hermiona czy Ron nie są rozwijani , tylko Dumbledore pod koniec... No to tak na początek . W pierwszych częściach zachowywał się skromnie , rozwijane były postacie np. Colin w II części
No to tyle . Teraz RON , goddamnit najmniej potrzebna postać w książce , służy tylko jako przyjaciel Harrego i nic nie robi , może na początku jest fajny bo go ratuje i pokazuje mu wiele rzeczy , ale potem ... " Ron chodź za mną " prawie jak sługa XD . Cóż nie bd. tak bardzo narzekał ale jeszcze odnosząc się do filmu Komnata Tajemnic np. kiedy Harry widzi Ginny i odrzuca różdżkę ... jaki to ma sens ? Kiedy ma do wyboru zniszczyć dziennik przy pomocy kła jakiegoś tam bazyliszka vs. mitycznego miecza wybiera kieł. Czemu Ron nie przyszedł do niego , było przecież ukazane że przejście jest już częściowo zrobione i trzeba przerzucić z 4 kamienie , czemu w ciągu 20 minut tego nie zrobił ? czemu Harry nie założył tiary którą przysłał fawkes ? To jest tylko 20 minut końca filmu a ja swoich narzekań mógłbym wymieniać a wymieniać ( np. quidditch który ma zbyt wielką wartość dla znicza 150 punktów ! ) mimo wszystko jako serię z dzieciństwa wspominam to dobrze. Mam nadzieje że ktoś to przeczyta XD
Cóż jako człowiek który przeczytał wszystkie części i obejrzał wszystkie filmy pozwolę sobie na parę słówek , a że zawszę muszę narzekać , więc i tym razem możecie się tego spodziewać ^^
Moimi ulubionymi częściami była Komnata Tajemnic oraz Zakon Feniksa (obie ceniłem za fabułę) a znienawidzoną częścią była Czara Ognia ( jeez jak tej cegły nie cierpię - film na jej podstawie jest już lepszy, a to źle świadczy o książce XD ) . Cóż Harry Potter był jedną z pierwszych serii książek fantastycznych jaką zacząłem czytać ( było jeszcze parę , ale to raczej mało istotne ) a jako dziecko podobało mi się wszystko ( ach ten dziecięcy zachwyt XD ). Jednak minęło trochę czasu i wracając do książek i filmów co raz to puszczanych w telewizji (m.in teraz XD więc posłużę się głównie przykładami z Komnaty Tajemnic XD) zauważa się rażące błędy... jednak o tym później. Ulubionymi postaciami była na pewno McGonagall , Dumbledore , czasami Snape ( na początku jak każde dziecko go nie lubiłem XD ) Syriusz Black , Zgredek , Hermiona ( ale w wersji książkowej bo w filmie Emma jest kujonką przez pierwsze 2-3 filmy potem trochę traci swój urok XD) to niektóre z postaci bo na pewno było ich więcej ... Niektórych pewnie zdziwi " ej skoro to jest Harry Potter to czemu nie wymieniłeś go ? " no i tu się pojawia mój problem ... szczerze nie lubię go , był fajną postacią na początku a potem zrobili z niego super herosa , boga -.- w pierwszej części odkrywa magiczny świat i dowiaduję się o sobie wiele , stara się szukać i ukazać swoja wartość ( tak samo w 2 części ) , ale w następnych częściach to wygląda tak " Hej jestem Harry chodź ze mną walczyć z Voldemortem " jest pyszny i zachowuję się arogancko. W powieści zabrakło mi rozwinięcia innych osób nawet Hermiona czy Ron nie są rozwijani , tylko Dumbledore pod koniec... No to tak na początek . W pierwszych częściach zachowywał się skromnie , rozwijane były postacie np. Colin w II części
Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum 
Chaos niszczę zgnilizną
Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech>
W razie problemów czy spraw zapraszam na PW .
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.
Chaos niszczę zgnilizną
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.
- Bambosz
- Treser Cegieł
Ze niby Pratchett jest malo znany? Wyglada to troche tak jakbys napisal, ze Stephen King to malo znany autor powiesci grozy.nieznany pisze:Za to seria Świat Dysku wciąż jest mało znana.
- spidi
- Ekspert w Dziedzinie Cementu
Bambosz ma po trochu rację, bo nawet taki ignorant jak ja kojarzy te nazwisko i serię mimo że nie miałem okazji jej przeczytać XD ( chyba czytałem 1 czy 2 książki tylko XD )
Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum 
Chaos niszczę zgnilizną
Pozdrawiam Spidi.
Chaos niszczę zgnilizną
Pozdrawiam Spidi.