Zacząłeś oglądać cudowny ogród staruszki. Podszedłeś do grządki czerwonych kwiatów, która znajdowała się obok kamiennego muru. Wreszcie nacieszywszy się ich wonnym zapachem, odwróciłeś się w kierunku ścieżki, aby kontynuować zwiedzanie ogrodu. Nagle twoją uwagę przykuły piękne lodowe kwiaty i podszedłeś do nich. Zaczęło Ci się coś przypominać o lodowej górze na której mieszka Chrumburak. Staruszka zerknąwszy przez okno zobaczyła jak oglądasz kwiaty.
Wyszła z domku i podeszła do Ciebie.
- Naprawdę niezwykłe kwiaty Donacie.- powiedziała do Ciebie
- O tak, piękne. Patrząc na nie przypomina mi się jakiejś Górze Śniegu.- odpowiedziałeś staruszcze
- Te kwiaty namalował dla mnie mróz na szybie, ale ja nie chciałam, aby zwiędły i posadziłam je tu w ogrodzie i otaczam je magiczną lodową aurą. Lecz już od dziesiątek lat nie nawiedza mnie zima, chronią mnie teraz silne zaklęcia pogodowe. No teraz chodź, upiekłam naleśniki.- skończyła mówić staruszka i udała się w stronę domu. Podczas gdy ty jadłeś ona wyszła do ogródka wyciągnęła różdżkę i stuknęła w lodowe kwiaty i zaczęły one chować się pod ziemią. Staruszka podeszła też pod marmurową tablicę w ogrodzie. N niej znajdowała się dokładna mapa Krainy Bajek. Stuknęła różdżką i na mapie "góra zaczęła się rozpuszczać", aż znikła.
- Więc udajesz się na Lodową Górę Donacie... Ale teraz na zawsze zostaniesz ze mną.- powiedziała staruszka i wróciła do domu. Zjadłeś naleśniki, co robisz? Możesz zdecydować sam
Maciek Smoczyński- kogut
Pobiegłeś do Smokręta.
- Smokręcie, szybko do Krainy Bajek!- zawołałeś z daleka jak tylko go ujrzałeś.
- Nie mogę, płynę do Bobroru, a stamtąd zawracam się i płynę do Centrum Golfowego.- odkrzyknął Ci a ty już stałeś przy nim.
- Co? Ale ja koniecznie muszę udać się do Krainy Bajek!- powiedziałeś zziajany do Smokręta.
- Przykro mi, ale jak chcesz idź do mojego przyjaciela krokodyla Dyla, ma smykałkę do wynalazków. Jakby co powołaj się na mnie.- powiedział Ci po czym na jego grzbiet załadowano ostatnią beczkę i odpłynął. Stanąłeś przed dziwnym domkiem, na dachu którego stały gigantyczne anteny Zapukałeś do niego trzy razy i po chwili otworzyły się.
- Czego chcesz kogucie?- zapytał Cię krokodyl Dyl.
- Ja jestem tak jak ty przyjacielem Smokręta i potrzebuje pomocy. Muszę dostać się do Krainy Bajek, ale on nie mógł mi pomóc, dlatego powiedział mi, że ty będziesz mógł to zrobić.- powiedziałeś na pytanie krokodyla
- Niestety dopóki nie skończę mojego projektu nie będę mógł Ci pomóc. Może chcesz mi przy nim pomóc?- zapytał Cię.
TAK/NIE?
kubulus- kot
Dostałeś karę na czarowanie i wychodzenie z domu.
Ponad to karę na deser i dali Ci szlaban na używanie Magicznej Kuli Rodzinnej.
Tata zajmuje się teraz odbudową domu, a mama mu pomaga. Ciebie zawieźli do babci i zabrali różdżkę.
Bardzo żałujesz, ponieważ babcia zawsze uczyła Cię fajnych zaklęć, a teraz niewolno Ci nawet nie wolno Ci magicznie zamieszać herbaty z cukrem. Babcia ma duży ogród, dziko wyglądający i stary dom.
Co robisz?
- a) Oglądam ogród babci
b) Zwiedzam dom
c) Pytam babcię, czy mogę jej jakoś pomóc
Bot Botowski- kogut
Już prawie usnął, lecz przed wykreśleniem ostatniej litery M wyczarował tarczę.
- Więc pojedynek!?- powiedział wilk delikatnie mrużąc swoje wielkie oczy.
Bot Botowski vs Zły wilk Runda 1__________________________________
Poziom many: 100% ||||||||||
Poziom życia: 100% ||||||||||
ZAKLĘCIA:
- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
- Atak: Sen (-13% many 11% obrażeń)
- Obrona: Budyń (-13% many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8% many)