Centrum Pomocy

Obrazek
Czy strażnik z Egiptu miał sklerozę? Czy doktor Jones przybył do Egiptu w poszukiwaniu magicznego kielicha? Jak przebrnąć przez egipskie ciemności?
Czemu zaawansowani technologicznie Starożytni Kretoni bali się starcia z prymitywnymi Jaskiniowcami? Tu rozmawiamy o piątej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
margonem_
Stawia Opór

Re: Centrum Pomocy

Post autor: margonem_ »

A czasami mówi: no już już prosić kuku do tańca, nie kazać mu czekać!
margonem_
Stawia Opór

Post autor: margonem_ »

Klikałem w tego zywego a tzeba bylo w kamiennego juz jest ok
Aguś
Się Odezwał

Post autor: Aguś »

Gdzie jest włącznik światła w RiC?
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Zły dział. Musisz spytać w ,,Reksio i Czarodzieje".
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
pajonk
Się Odezwał

Post autor: pajonk »

Mam ten sam problem co Kacper. Po zainstalowaniu gry ta mi wiesza się po paru minutach i po każdorazowej dezinstalacji i instalacji w różnych momentach. Znika głos a obraz się powtarza co pare sekund. Zainstalowałem tą grę na stacjonarnym xp i laptopie w7 64. Co więcej po ściągnięciu innej kopii z chomika (zaznaczam że oryginała kupiłem dziś i to właśnie z nim zauważyłem te problemy) sytuacja się powtórzyła.. tak jakby nie zgrywało plików wav dokładnie i to tak jakby one wieszały gierę.. Jakieś pomysły? Procek i5 2,66 grafa gtx460se ram 4 giga.
Awatar użytkownika
serce i rozum
Roz-kreca się

Post autor: serce i rozum »

Jak przejsc ten targ w Egipcie?
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Pogadaj o przedmiotach z handlarzami. Zapisz na kartce to, jaki przedmiot jest za co. Operuj tak, by otrzymać w końcu głowę wielbłąda na patyku. Wstawiasz ją w ten bajzer obok hipcia, a całość przykrywasz tym niesprawnym latającym dywanem. Po czym... przebierasz się za wielbłąda. Powodzenia.
Obrazek
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
serce i rozum
Roz-kreca się

Teraz nie umim przejść dywanów :(
Awatar użytkownika
Hopper
Bywalec Nory

Post autor: Hopper »

Weź dywan i klikaj na Koło żeby żeby przesuwać koce(nie wiem jak to się nazywa. :| ).Zrób to samo co jest w załączniku.Musisz stać pod dywanem,w tym czasie zasłoń kocami drogę i zrób tak jak w załączniku( przedtem zdejmij dywan klikając go).Nie zdejmując go znów zasłoń kocami drogę na górę.Teraz pokręć czerwonymi dywanami(Trzeba je odpowiednio ustawić :wink: ).Najpierw ustaw je żeby można byłoby zdobyć zawór,zdobyty zawór użyj tam gdzie powinien być.Teraz zasłoń kocami drogę do gramofonu.Użyj kamiennej płyty od archeologa(Jeżeli jej nie masz poproś o nią).Proszę nie banować mnie za błędy. :|
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Madness?
This is Sparta!
Obrazek
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Prościej mówiąc: zawsze musi cię coś dzielić od spojrzenia krokodyla. Ustawiasz dywany tak, byś mógł podejść do trzepaka i kładziesz na nim dywan. Jak to zrobisz, przesuwasz znów dywany, aby odblokować drogę do następnego trzepaka, zabierasz dywan (uwaga: za pierwszym trzepakiem musi się znaleźć jeden z tych wiszących dywanów, inaczej krokodyl znów się wkurzy) i kładziesz go na tym drugim trzepaku. Potem ponownie przesuwasz sznurek z dywanami, by móc się dostać do schodków, na których szczycie znajduje się kołowrotek od drugiego rzędu dywanów (i, rzecz jasna, trzeba będzie solidnie się natyrać przy ich przestawianiu). Musisz wziąć pokrętło (ukryte inaczej na stopniach trudności) i zainstalować w zaworze. Spuść nim wodę z basenu i połóż kamień na gramofonie.
Obrazek
Awatar użytkownika
serce i rozum
Roz-kreca się

Co mam robić na tym dzikim zachodzie?
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Jak się przejdziesz po planszach, to zobaczysz kłębek słomy, klasyczny dla Dzikiego Zachodu, toczący się po planszy i odbijający od różnych rzeczy. Musisz je tak obrócić, aby krzaczor doleciał do Chucka Nornika. Musisz między innymi nakłonić kowboja do zgięcia kolana, obrócić beczkę, przestawić tabliczkę z nazwą miejscowości, przestawić łopatę przy tunelu z dynamitem i przesunąć dziadka w fotelu. Klikaj na co popadnie, bo musisz chyba jeszcze coś zrobić.
Obrazek
Awatar użytkownika
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3

Post autor: kari mata hari.w »

Jaki jest kod do MU?
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Post autor: Dizel »

Było kilka stron wczesniej, no ale nic.
Luk pisze:Konkretniej :

Obrazek

Autorstwa Lone Stara.
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3

Post autor: kari mata hari.w »

Ale jak klikam w czwarte to nie reaguje.
ODPOWIEDZ