Wysmażona Gra z Reksiem

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Naklejki: 17

Re: Wymażona Gra z Reksiem

Post autor: Czarnoksieznik »

Garmon pisze:
Kolo987654321 pisze:Reksio GTA by było fajne.
Fajny pomysł.
No...Reksio łazi po podwórku z AK-47, widząc Kari Matę, pakuje jej nóż pod siódme żebro, dla pewności, że już po niej, wstrzeliwuje jej w dynkę cały magazynek z nagatu kaliber 10 mm, czego świadkiem jest Molly, która okłada Reksia piłą mechaniczną... na wszystkie strony latają krew i flaki, w promieniu dziesięciu km słychać "schity" i "faq'i" (nawet nie czuję, kiedy rymuję)... poprostu świetnie pasuje do reksiowego klimatu.
A tak naprawdę: troszkę ocenzurować język protagonisty ( wystarczy popatrzeć na CJ'a z GTA:SA: co drugie słowo na "k", co trzecie na "h", co czwarte na "p", co piąte na "j", i w wyniku żaden porządny człowiek w to nie gra ) , zrobić coś, żeby denaci od razu znikali, żeby nie było krwi, duchów, strasznych zjawisk ( jak napisy Grove 4er na murach cmentarza w SA ), i gites. Jednocześnie GTA i przeznaczone dla dzieci, i jeszcze po reksiowemu.
Obrazek
Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!
Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

Tak co jeszcze? Nie przesadzaj z tą krwią bo jej tyle nie ma.

Reksio w takiej grze dostawał by misje od Kretesa i innych mieszkańców jeździłby pojazdami i latał wajhadłowcem. Zabijałby np. TKTPM.
Ja tak lubię GTA.
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
Czarnoksieznik

Kolo987654321 pisze:Tak co jeszcze? Nie przesadzaj z tą krwią bo jej tyle nie ma.

Reksio w takiej grze dostawał by misje od Kretesa i innych mieszkańców jeździłby pojazdami i latał wajhadłowcem. Zabijałby np. TKTPM.
Ja tak lubię GTA.
Trochę jest tej krwi. Może faktycznie trochę przesadziłem, ale jest krew. A "GTA:Rex city" to nawet dobry pomysł. I też lubię GTA, pomimo tego, co przed dwoma godzinami napisałem. Dobra, koniec Off-topu.
Obrazek
Spoiler:
Awatar użytkownika
Garmon
Bywalec Nory

Post autor: Garmon »

I by była broń na makaron. :wink:
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Uch... Musieliście się tak rozgadać z tym GTA? Tylko żartowałem. GTA to durna strzelanina.... Coś takiego porównać z tak ekstra przygodówką jak Reksio?
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Ach zapomnaiłbym:

Ja bym dał do ściągnięcia taki program do tworzenia własnych poziomów do RIKTTW. Maże o tym.....
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Post autor: Traktor »

Patra pisze:Ach zapomnaiłbym:

Ja bym dał do ściągnięcia taki program do tworzenia własnych poziomów do RIKTTW. Maże o tym.....
Gdybyś kiedyś obserwował tworzenie RiK:TTW to byś wiedział, że taki program był :P
A ja marzę o tym żeby Kretes został tajnym agentem :D
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
Awatar użytkownika
kot606
Roz-kreca się
Kontakt:

Post autor: kot606 »

Chciałbym żeby reksio np zginął z głodu i był w niebie.
Musiał by tam np u świętego Piotra zapracować na skrzydła i aureole.
Żeby się wydostać musiał by obłaskawić Boga Twaroga i tym podobne. :lol:
Bardzo proszę o rejestrowanie się. Strona dla ludzi, którzy kochają gitary. http://www.gryfy.hpu.pl/news.php
Awatar użytkownika
Czarnoksieznik

kot606 pisze:Chciałbym żeby reksio np zginął z głodu i był w niebie.
Musiał by tam np u świętego Piotra zapracować na skrzydła i aureole.
Żeby się wydostać musiał by obłaskawić Boga Twaroga i tym podobne. :lol:
Co cię tak śmieszy? To by było tragiczne, a nie śmieszne. Poza tym śmierć=przemoc, a na pudełkach do gier z Reksiem jest wyraźnie napisane w takich czerwonych z białą obwódką kółkach:
wiek 6+
gra bez przemocy
Ja bym chciał jakąś strategię typu "tycoon" z Reksiem. Nie wiem... "Reksio Tycoon"? Mogłoby być na przykład, że Reksio zostaje kierownikiem np. kliniki i by się kupowało u Koguta plany gabinetów medycznych, łóżek szpitalnych, poczekalni, ozdób, i tak dalej. Kretes by prowadził samouczek i w trybie kampani dawał misje (oczywiście dla tego on, że jest najśmieszniejszą postacią w PR), Kornelek ulepszałby leki, które byśmy upowali u Molly i Kari-Maty. I oczywiście, choroby by były dość śmieszne, np. nie mam pomysłu na przykład :mrgreen: .
Obrazek
Spoiler:
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Post autor: Traktor »

super reksiu pisze:Co cię tak śmieszy? To by było tragiczne, a nie śmieszne. Poza tym śmierć=przemoc
Nie chce mi się wypisywać jaki głupi i bezmyślny jesteś więc wkleję tylko to.
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Re:

reksio2 pisze:aha,kolo,RIWC 2 to RIKN

Wszystkie gry z Reksiem to kontynuacje. Gdyby nie nazywało lecz numerowało to do tej pory powstało by:

RISP
RISP 2
RISP 3
RISP 4
RISP 5
RISP 6
RISP 7
RISP 8
RISP 9
RISP 9 Limitowana edycja.
Awatar użytkownika
klau889
Starszy Norman

Post autor: klau889 »

patra-to głupie bo każda jest o czymś innym :lol:

a moje zdanie,to żeby nadal powstawały gry takie jak 5 pierwszych a nie jakieś głupie 3D :?
Zapraszam na moje blogi:
http://opowiadania-pi-cherre.blog.onet.pl/
http://pamietnik-klau889.blog.onet.pl/
http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!
Awatar użytkownika
Pixie7
Bywalec Nory

Post autor: Pixie7 »

Gra zaczęła by się od tego ,że Reksio,Kretes ,Molly i KariMata jadą na wakacje nad morze samochodem.Niestety ich samochód rozbija się na pustkowiu.Kretes dzwoni na pomoc do Koguta Wynalazcy .On odpowiada ,że będą za jakieś trzy tygodnie(są u krewnych na Kuranie).
Cała czwórka spotyka sympatycznego,lekko(a może nawet bardzo) niezdarego zająca Toma.
Tom proponuje im by zamieszkali w wielkim podziemnym królestwie zająców które okazuje się plątaniną tuneli i norek ,które chyba cudem się jeszcze nie zawaliły.
Tom opowiada że ich miasto toczy wojnę z królestwem wilków ,które co tydzień przychodzą by obrabować ich miasto.
Cała czwórka chce pomóc zającom więc zostaje pasowana przez królową zająców na rycerzy.
Wszystko kończy się tak że Reksio ,Kretes ,Molly ,KariMata ,Korneleki Kogut wynalazca odjeżdżają i jadą nad morze ,a Tom który wcześniej był wyśmiewany , zostaje bohaterem królestwa.
Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D
Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
Awatar użytkownika
molly24
Bywalec Nory

Post autor: molly24 »

Ja chciałabym żeby Reksio i Kretes byli na wakacjach np. w Egipcie, żeby Kretes utknął w piramidzie, a Reksio musiał go uratować, a w tym przeszkadzał mu Kurator, Korneliusz,Zakon Ryżokitowców itp
Polecam mojego bloga o kucykach Pony http://my-little-pony-przyjazn-to-magia2.bloog.pl <3
Awatar użytkownika
zielona kóra
Roz-kreca się

Post autor: zielona kóra »

molly24 pisze:Ja chciałabym żeby Reksio i Kretes byli na wakacjach np. w Egipcie, żeby Kretes utknął w piramidzie, a Reksio musiał go uratować, a w tym przeszkadzał mu Kurator, Korneliusz,Zakon Ryżokitowców itp
Musze to napisać ale to nie jest za dobry pomysł jeśli nie masz RIWC to przepraszam, ale oni już byli w Egipcie już 2 razy trzeci raz (przepraszam za odzywkę)był by głupi a w Egipcie jak zbili posąg ibisa to przeprosili i zostali prorokami uprzejmości tyle mogę powiedzieć.A i jeszcze Kurator okazał się być dobry to po co miał by mu przeszkadzać?
90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesło, popcorn i darło się :"Skacz lamusie!" wklej to na swój profil.
ODPOWIEDZ