Widziałem, że było trochę tematów o piłce, ale były one rozdrobnione to też, chciałbym, żebyśmy tutaj podyskutowali ogólnie.
Zacznę może od Ligi Mistrzów, mamy już półfinały, jestem trochę zdziwiony, że Schalke przeszło, eliminując Inter, ale dobrze bo ich nie lubię. Teraz właśnie Schalke będę kibicował (kibicuję Niemcom, źle ze mną

), bo ani Barcy, ani Realu, ani Manchesteru nie lubię, a wręcz nienawidzę. Dla niewiedzących pary półfinałowe Ligi Mistrzów.
FC Barcelona - Real Madryt
Manchester United - Schalke 04
Pierwsza para, mamy kolejne już w sezonie Gran Derby, obu drużyn nie cierpię (teraz pewnie myślicie, kogo on z Hiszpanii lubi

), przed ćwierćfinałami myślałem, że jednak Tottenham przejdzie, ale nie. Na pewno będzie ostro, mecze będą dobre, nie mam jako takiego typu. Ale myślę, że jednak Barca.
Druga para zaś to mniej ciekawe spotkanie, Man U powinien przejść, nienawidzę ich, ale raczej przejdą. Dla Schalke dużym sukcesem jest samo przejście do półfinału i chyba tyle Szwabom wystarczy. Jednak MU wygra, ale jestem za Schalke.
Także byłaby powtórka finału z 2008 roku.
Jeśli zaś chodzi o reprezentację Polski to jest słabo, na Euro jak będziemy w takiej formie, to zdobycie jednego punktu będzie dla nas sukcesem

. Mamy dobrych zawodników, Jeleń, Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek, Szczęsny, ale brakuje kogoś kto by to wszystko poskładał do kupy. Chcieliśmy Smudę, mamy Smudę, któremu słabo idzie z reprezentacją. Na prawdę żałuję, że Żewłakow skończył karierę, mógłby być podporą obrony na Euro. Szkoda też Boruca, bo to dobry bramkarz, problem taki że Franek go nie lubi. Piszczek też ma jakieś problemy dyscyplinarne i może zostać wykluczony z kadry, nie wiem wiele o tej sprawie, ale jeśli przez to miałby nie jechać na Euro to już byłoby to na serio przegięcie pały. Mam nadzieję, że Boenisch wróci po kontuzji i będzie podporą tej obrony. BTW. Franek Smuda ma dziwne gusta co do bramkarzy, raz mówi że jego głównym bramkarzem jest Fabiański, by za chwilę do bramki dać Tytonia. Bramka jest miejscem gdzie Smuda nie może się zdecydować, kogo wystawić, a przecież to na tej pozycji mamy dobrych zawodników (trójka na Euro powinna być Boruc, Szczęsny, Fabiański). Niestety, ale jeśli się nie zmieni nic z zarządzaniem Franka, to nie ma szans na poprawę i czeka nas kompromitacja na Euro. To tyle.
PS. Rozwiewam wasze wątpliwości co do mojego ulubionego klubu w Hiszpanii - Valencia