Tsunami w Japonii

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ

Żal ci Japończyków?

Oczywiście! Biedacy....
13
62%
Tak....
7
33%
Mam gdzieś obce kraje
0
Brak głosów
Dobrze im tak!
1
5%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Tsunami w Japonii

Post autor: Patra »

Dzisiaj na oceanie spokojnym było trzęsienie ziemi. Ogromna fala dostała się na wybrzeże Japonii. Zginęło kilkanaście tysięcy ludzi. Japończycy byli jednak spokojni - byli przygotowani na każde nawet najmniejsze trzęsienie ziemi gdyż Japonia była najbardziej narażona na takie katastrofy. Premier nawet nie ruszył się z miejsca. Fala porwała miliardy samochodów. Lotnisko zalane. W budynkach wszystko spada. Największą ofiarą tragedii była stolica kraju - Tokio.
Co sądzicie o tej katastrofie? Ja strasznie współczuję Japończykom. :cry:
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
kubulus
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Tsunami w Japonii

Post autor: kubulus »

Ja również. Arigato wszystkim, którzy mają serce i zaznaczyli dwie pierwsze opcje.
Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Re: Tsunami w Japonii

Post autor: Przybysz »

Kolo987654321 pisze:Premier nawet nie ruszył się z miejsca. Fala porwała miliardy samochodów. Lotnisko zalane. W budynkach wszystko spada. Największą ofiarą tragedii była stolica kraju - Tokio.
Co sądzicie o tej katastrofie? Ja strasznie współczuję Japończykom. :cry:
Fala nie pochłonęła miliardów samochodów bo byłoby to niemożliwe nawet teoretycznie.]

Tokio wcale nie było najbardziej poszkodowane, aczkolwiek było tam odczuwalne trzęsienie Ziemi; wczoraj nie jeździło metro...
A Japonia jest w takim miejscu że często tam są trzęsienia Ziemi - nie aż takie i muszą się też liczyć z tym, że kiedyś wybuchnie wulkan Fudżi lub którykolwiek/ To niestety kwestia czasu;/.
Ale oni są doskonale przygotowani. Tam budują specjalne domy które nie mają prawa się zawalić. W każdym domu jest taka technologia która temu zabiega że każdy inny kraj może się wstydzić./ Nie ma lepiej przygotowanego na taką katastrofę kraju. Ale faktycznie, to okropne.
I był wybuch w elektrowni jądrowej - nie siejmy paniki - chyba reaktorom nic się nie stało; ale to niebezpieczne. Nic większego się nie stało ale może się stać.
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
ODPOWIEDZ