Przygody Reksia - Nowa Seria

Obrazek
Po co komu 3D? Czyżby Aidem Media popierało ustroje totalitarne? I czy Pocopane zostało przez kogoś bestialsko pokopane? Tu mówimy ogólnie o nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ

Jaka forma wydania następnej części jest lepszy?

Epizody (części gry są dostępne w dystrybucji elektronicznej, pytania na końcu, gra w sklepach ukazuje się w całości)
59
45%
Gra dostępna wyłącznie w całości (brak pytań, ci którzy wybrali opcję wyżej mogą poczuć się pokrzywdzeni)
72
55%

Liczba głosów: 131

Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

fakt,różnica spora:gra,w której będą żyrandole,a gra w której tytule jest żyrandol.
wróciłem
666Norman666
Roz-kreca się
Kontakt:

Post autor: 666Norman666 »

Oczywiście ze musi to być to!Obecna forma gry, długie oczekiwanie i długa przygoda gdy zrobicie gre w epizotach to pewnie wiele osób ja kupi ale co z tego? przejdzie sobie ją w 2-3 godzinki a po tem co? nic oczekiwanie na kolejny etap gry... musielibyscie ja sprzedawać po 5 złotych albo mniej wiec wnioskuje ze samo wyprodukowanie pudełka itp bedzie nie opłacalne a fani wkoncu sie znudza tym czekaniem na kolejny kawałeczek gry! ja osobiście bym nie kupił tego 1 epizodu a potem kolejnego. pewnie i tak nikt sie za mna nie wstawi lecz ja gram w reksia z 6 lat i prosze byscie zrobili cała gre a potem ja wydali tak bedzie lepiej. pozdr. ;D
"w armi czerownej trzeba więcej odwagi żeby się wycofać niż iść do przodu" NORMAN
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

Ale te gry w dzisiejszych czasach są krótkie. Mam ochotę na naprawdę długą grę więc mój wybór jest oczywisty: Opcja 2
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Post autor: smokos »

ja jestem tego samego zdania co 666Norman666 ponieważ rozbijanie gry na epizody jest nieopłacalne bo niektóre są bardzo krótkie przeszłoby się w 5 minut a potem trzeba by czekać kolejnych kilka miesięcy na kolejny epizod bez sensu moim zdaniem.
Kontrabass

Post autor: Kontrabass »

Przede wszystkim.
Epizody byłyby TYLKO DLA TYCH, KTÓRZY NIE CHCĄ CZEKAĆ.
Oczywiście gra musiałaby trwać co najmniej 3 godziny, więc jednocześnie finalna gra byłaby o wiele dłuższa od starszych.
Fabuła jak dla mnie nie musi być jakoś ściśle związana i mogłaby dotyczyć życia codziennego Podwórka Reksia.
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Post autor: smokos »

opcja z epizodami może być jeżeli po skończeniu gry zostałaby wydana cała gra tak jak poprzednie części do kupienia w sklepie bez żadnych partów
jeżeli tak by było to dalsza kłótnia nie ma już sensu. a co do fabuły to wolę jak coś się dzieje jakieś podróże zagadki tajemnice przeciwnicy.
666Norman666
Roz-kreca się
Kontakt:

Post autor: 666Norman666 »

oj stryju mówisz"Fabuła jak dla mnie nie musi być jakoś ściśle związana." to poco mieli by twozyc kolejna częsc z cyklu "przygody reksia"? mogli by zrobic odrazu reksio na podwórku i co byłbys z tego zadowolony ze łaziszreksiem po podwórku? i rozwiazujesz zagadki typu: och reksiu znajdzi moje grabie bo mi je kornelek gdzies zapodział... to bez sęsu co mówisz
"w armi czerownej trzeba więcej odwagi żeby się wycofać niż iść do przodu" NORMAN
Kontrabass

Post autor: Kontrabass »

Przykro mi, ale w większości gier TO SIĘ SPRAWDZA, więc to tylko twój problem.
Awatar użytkownika
Sergio
Bywalec Nory

Re: Przygody Reksia - Nowa Seria

Post autor: Sergio »

Wersja 1.
Podobały mi się pomysły z poprzednich gier:
Z RIMS- przycisk "Zadania do wykonania"
Ze starej serii:
Grafika 2D
Z RIKN,
Dwa poziomy trudności.
Z RIC
Rozbudowana fabuła,
Pojedynki,
Różne możliwości zakończenia,
Śledztwo
Możliwość zapisu w dowolnym momencie.
Awatar użytkownika
mwarw
Roz-krecony

Post autor: mwarw »

Załóżmy, że w opcji 2 jedna gra = 5 gier z opcji 1 (jeśli nie zamieniłem) to zamiast 1 płytki mam 5 Koszty same w sobie będą większe co odbije się na naszych portwelach
Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url]
PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta
Naklejki: 4

Post autor: bot »

mwarw pisze:Załóżmy, że w opcji 2 jedna gra = 5 gier z opcji 1 (jeśli nie zamieniłem) to zamiast 1 płytki mam 5 Koszty same w sobie będą większe co odbije się na naszych portwelach
Żadnych płytek nie będzie. Będzie 1 z wszystkimi. I to on trafi do sklepów.
Epizody można będzie dostać poprzez internet (przelew, a oni dodają grę do twojego konta, pobierasz i grasz).
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
mwarw
Roz-krecony

Post autor: mwarw »

Nie zgadzam się z tobą bocie, Reksio to gra kupna gra kupna to gra na płycie 1gra=1płyta, a nielegalnydownload by powiększył się o tych którzy nie potrafią zainstalować czegoś w stylu Damona
Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url]
PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

Dobra ale podsumowanie:

Epizody:

+Krótkie czekanie
+każdy by się cieszył z nowej części
-Krótka gra
-krótkość powoduje nudę
-Czasami nie warto kupować takich gier

Całość:

+Długa gra dobra gra!
+Ciekawe gry to długie gry
+Długie gry są bardzo często trudne co dla mnie jest ogromnym plusem
-Czekanie o koło roku.

Epizody: 4/10
Całość: 7/10
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
Rilana
Norman

Post autor: Rilana »

Według mnie zaletą epizodów jest krótkie czekanie na nową grę a całości to że długie gry są fajniejsze
Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

moim zdaniem gorsze są epizody od całość ale fajniej by było gdyby reksio znów był w 2d bo wtedy jest o 100 procent sympatyczniejszy.
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
ODPOWIEDZ