Błąd o Rewolucji

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Błąd o Rewolucji

Post autor: nieznany »

Ten, kto uważnie słuchał historii o Rewolucji, zauważył zapewne pewną sprzeczność: rewolucjoniści-krety twierdzą zgodnie, że Rewolucja odbyła się już dawno, gdy byli młodzi, co daje szczególnej mocy, gdyż mówi to Alfredo, który na pewno młody nie jest. Patrząc z tej strony, Rewolucja nastąpiła kilka lat przed zdemaskowaniem burmistrza. Nie zgadza się to jednak z zachowaniem króla-gdy Reksio prosi go o zachowywanie się normalnie, tamten krzyczy ,,Pomocy!"-tak, jakby był tam od niedawna i nie zrozumiał jeszcze, że nikt mu nie pomoże. W dodatku wygląda na to, że akcja Rewolucji toczyła się zimą-to sprawić mogło, że burmistrz powiedział ,,przespał" Rewolucję. Jeśli tak dobrze to pamięta, to nie mogło być to dawno. Możliwe też, że krety starzeją się w innej skali niż zwykle ludzie.
Jak myślicie, jak dawno przed wydarzeniami w grze rozgrywała się Rewolucja? Według mnie uwięzienie króla trwało rok.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

...

Post autor: smokos »

król powiedział pomocy bo zobaczył Reksia i chciał żeby mu pomugł a co do tego o zimie to nie wiem możliwe ze rewolucja była zimą. a burmistrz dobrze ja pamięta ponieważ była ona dla wszystkich bardzo ważna a ważne rzeczy napewno pamięta się bardzo długi czas ale to tylko moje zdanie
Awatar użytkownika
Wikuś
Roz-kreca się
Kontakt:

Re: Błąd o Rewolucji

Post autor: Wikuś »

To działo się nie dawno bo szury żyją ok.4 lat co oznacza, że dla nich jeden rok to jak dla nas jakieś 17 lat.Czyli to mogło się dziać rok temu.Dziwne jest jednak,że dopiero po roku postanowili zrealizować swój plan i podbić Pokopane. :idea:
Czas to luksus na który nie zawsze możemy sobie pozwolić.
RIMS 2 CZEKAMY ! Obrazek
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Wikuś pisze:To działo się nie dawno bo szury żyją ok.4 lat co oznacza, że dla nich jeden rok to jak dla nas jakieś 17 lat.Czyli to mogło się dziać rok temu.Dziwne jest jednak,że dopiero po roku postanowili zrealizować swój plan i podbić Pokopane. :idea:
To, co dzieje się w RiKN, całkowicie temu zaprzecza. Szczurek Sokole Oko żył co najmniej sto lat, skoro żyjąc na przełomie XIX i XX wieku dociągnął do trzeciego tysiąclecia.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Rilana
Norman

Post autor: Rilana »

nieznany pisze: To, co dzieje się w RiKN, całkowicie temu zaprzecza. Szczurek Sokole Oko żył co najmniej sto lat, skoro żyjąc na przełomie XIX i XX wieku dociągnął do trzeciego tysiąclecia.
Tubylcy zwykle żyją dłużej :wink:
Miałam teorie ale niestety....nieznany zauważył coś czego ja nie :(
Moja teoria wiązała się z tym ile żyją szczury...około 3 lat...muszę obmyślać teorie od początku
Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
Awatar użytkownika
Z. Art
Żaba
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Z. Art »

Proste.
Szczury mogą mieć inny kalendarz. I zima to znaczy np. lato. A jeśli chodzi o wiek szczurów-to tylko gra, a w grze wszystko jest możliwe. Rewolucja mogła się dziać, powiedzmy, jakieś... 10-20 lat temu.
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.
Awatar użytkownika
mwarw
Roz-krecony

Post autor: mwarw »

To jest gra tego typu co dużo bajek czyli, że zamiast ludzi są tylko gadające zwierzęta, a w takich zawsze wszyscy starzeją się tak samo.
Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url]
PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
ODPOWIEDZ