Czy ktoś coś wie o 2 części nowej serii gry z Reksiem?

Obrazek
Po co komu 3D? Czyżby Aidem Media popierało ustroje totalitarne? I czy Pocopane zostało przez kogoś bestialsko pokopane? Tu mówimy ogólnie o nowej serii Przygód Reksia.
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

Raczej nie bo forum by powariowało.
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
ShIfTeR
Roz-kreca się

Post autor: ShIfTeR »

Jednakże fajnie by było gdyby gra nawiązywała do 2012 roku (Euro, lub koniec świata). :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
narrator
Roz-kreca się

Post autor: narrator »

ja myślę że najlepiej byłoby gdyby ta druga część była w 2011 listopada
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Post autor: smokos »

czy w końcu wiadomo coś o 2 części nowej serii przygód Reksia czy ciągle nic. a może ta gra już nigdy nie wyjdzie???????
Awatar użytkownika
pietruszka11
Roz-kreca się

Re: Czy ktoś coś wie o 2 części nowej serii gry z Reksiem?

Post autor: pietruszka11 »

Kiedyyś będzie :)
Zapraszam do dyskusji na temat gry lesiolesio w temacie - "Reksio i Średniowieczne Fantazje" - powrót (w O różnych innych rzeczach).
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Nie wiadomo bo jak narazie się na to nie zanosi. szkoda :(
Awatar użytkownika
wynalazca
Się Odezwał

Post autor: wynalazca »

W galerii rysunków Reksia znalazłem rysunek z opisem nowej gry "Reksio i Atak Ptaków".
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Wątpię żeby Aidem wydało taką grę, bo jak do czegoś takiego porządną fabułę zrobić.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

wynalazca pisze:W galerii rysunków Reksia znalazłem rysunek z opisem nowej gry "Reksio i Atak Ptaków".
ROTFL :lol: :lol: :lol:
Buhahaha, a to dobre... Toż to potworne, wymiociny komiksowe... Buhahaha!
Aby powstała nowa część, AM potrzebuje motywacji. Nie chcieli robić po pierwszym RiMS następnej gry, bo słabo się sprzedawała. Teraz zysk też ich chyba nie satysfakcjonuje, więc zostaje czekać na jakiś kolejny czynnik. I jestem pewien, że tym razem błagania userów nie wystarczą.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
mwarw
Roz-krecony

Post autor: mwarw »

GRRRRRRRRRRRRRRRRR CHCĘ NOWĄ GRĘ Z REKSIEM W ROLI GŁÓWNEJ!
Każda gra ma lekkie nawiązanie do czegoś (w sensie głównej fabuły):
RISP - Jest wiele gier i filmów o wyspie skarbów
RIU - "Gwiezdne wojny"
RIC - "Harry Potter"
RIWC - Jest dużo filmów z wechikułem czasu
RIKN - "Powrót do przyszłości" i "1.000 mil podmorskiej żeglugi"
RIMS - Nie pamiętam tytułu, ale też widziałem bajkę w którym byli pod ziemią
Jeśli Aidem nie ma pomysłu na nową akcję to niech zrobi coś w stylu "Matrixa" czy "Tronu" ; ja wyobrażam to sobie tak:
Reksio kupuje komputer podczas pierwszego włączenia jest Kretes ale na ekranie wyskakuje błąd na którym pisze: "Witaj użytkowniku spotkaj się z nami tu w komputerze poniżej widzisz plan skaner aby się do nas dostać" Reksio i Kretes budują skaner i przenoszą się do komputera gdzie program informuje ich, że muszą pomóc w pokonaniu wielkiego wirusa...
Awatar użytkownika
smokos
Roz-krecony

Powiem tyle wyobraźnie to ty masz. Ale wracając do tematu raczej nie chodzi o to że nie ma pomysłu bo to nie Aidem go wymyśla tylko VNS, Aidem tylko programuje. Tu raczej chodzi o to że Aidem nie chce wydawać nowej części ponieważ jak piszą inni userzy sprzedaż RMS jest kiepska, ale skoro rozgłosili że to nowa seria to teraz nie powinni się wycofywać. Dlatego jedyne co można zrobić to zachęcać Aidem do działania i czekać na to co będzie dalej.
Awatar użytkownika
>>>REKSIO<<<
Się Odezwał

Nowa?

Post autor: >>>REKSIO<<< »

Witam. Mam pytanie. Czy komuś coś wiadomo na temat następnej gry z serii?? :?:

Przeniosłem to tutaj - Bot
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

Panie moderatorze; proszę mnie nie linczować :mrgreen:

Ja chętnie pograłbym sobie w dobrą przygodówkę... (najlepsze jak dla mnie to Różowe Pantery, Ace Ventura, Reksio od piratów aż po Nemo; oraz Książę i tchórz; chyba nic nie pominąłem, albo zapomniałem o czymś, nie ważne)

I najlepiej żeby to była przygodówka polska bo Polak potrafi :wink: . Oczywiście z ciekawą fabułą, wciągająca i taka gra która zostanie zapamiętana sama w sobie jako świetna gra - nie tylko taka co da rozrywkę na ten tydzień czy dwa. Mam tu na myśli taką grę z unikalną linią fabularną (parodie - tak; ale również a nawet przede wszystkim ciekawa opowieść wysokokulturalnych komedii z dodatkową okrasą tak zwanych dowcipasów...
Do tego muzyka... :arrow: muzyka to coś niesamowitego; i nie mówcie mi że człowiek nie potrafi przekazać wszystkiego? TO przecież jeden dowód na to. To musi być muzyka która zaczaruje i dotrze do głębi człowieczeństwa w taki sposób w jaki zostanie wpuszczona świadomymi ograniczeniami, które zostały zbudowane na trwałych bądź nietrwałych podstawach budowli której patronuje nasza niematerialna duchowość bo tam właśnie zamieszkuje. I na trwałym zamieszkując zostaje tam trwając sama ale mając światłą łączność ze wszystkim poprzez coś co po prostu jest. I to jeden z czynników artystycznych mogących zapukać bezpośrednio nie czekając na akceptację świadomości, ale przy jej oczywistym świadomym i nieodłącznym udziale.
Choć w grze mogłyby być zawarte lekko nakreślone aczkolwiek mocno wypiętnowane niejeden raz schematy.

No i gra powinna być spójna logicznie, być swego rodzaju dziełem artystycznym, które wzbije się w powietrze niczym ptak...
Do tego przydałyby się jakieś minigierki, ale nie wszystkie na jedno kopyto, coś zupełnie nowego, co da nam frajdę.

czyli myślę, że gry z Reksiem są bardzo fajne, ale jeśli mówimy też o Mieście SeKretów to uważam, że to już nie to samo... nie zaliczyłbym tej gry do wybitnych, poza tym nie posiada klimatu dobrych przygodówek.
Ale gdyby Aidem wyprodukowało Reksia w stylu dawnych przygodówek ale jednocześnie jako coś zupełnie nowego, z extrafabułą, minigierkami itpitd to na pewno byłby HIT. A formuła RiMS do mnie nie przemawia, aczkolwiek sądzę, że można stworzyć świetną grę - może niekoniecznie z Reksiem?, albo z Reksiem ale trzymać się innej struktury niż RiMS i zapomnieć już o podróżach w czasie, kapitanie nemo, czarach...
Wiecie co mam na myśli czy mam się rozpisywać i stworzyć w poście wielką kołomyję elementarną?
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Przybysz, myślę że dobra, POLSKA przygodówka właśnie powstaje :wink:

http://dagiel.pl/index.php?menu=nowosci&submenu=kik1
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Rilana
Norman

Post autor: Rilana »

RESTART pisze:A może będziemy gdzieś dawać pomysły na nową grę? :wink:
Bardzo dobry pomysł RESTART.Mi osobiście takie coś by się podobało.....może załóż taki temat...mam masę pomysłów. :D :D
Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
ODPOWIEDZ