Czy na komórki można robić gry 3D?

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paratroopa
Starszy Norman

Czy na komórki można robić gry 3D?

Post autor: Paratroopa »

donat98 pisze:Wyobraź sobie, że w to grałem. Nie mam swojego, ale u kolegi. Według mnie lepsze było na komórki (ciągle mówię o AC 2).
Jak dla mnie lepsze na PS3 i te dobre konsole bo tam jest 3d.
Obrazek
Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

Paratroopa pisze:
donat98 pisze:Wyobraź sobie, że w to grałem. Nie mam swojego, ale u kolegi. Według mnie lepsze było na komórki (ciągle mówię o AC 2).
Jak dla mnie lepsze na PS3 i te dobre konsole bo tam jest 3d.
tak,ale czy wymagasz żeby zrobili 3d na telefon? coś takiego zajęło by dużo czasu!
wróciłem
Christopf553
Roz-krecony

Post autor: Christopf553 »

reksio2 pisze: tak,ale czy wymagasz żeby zrobili 3d na telefon? coś takiego zajęło by dużo czasu!
Telefony mają za małą moc obliczeniową . Większość nie ma ją nawet podanych takich parametrów jak taktowanie procesora , układ graficzny (ilość ROP-ów) , a nawet jak mają , to najbardziej zaawansowane smartphony mają najczęściej procek do 800 mhz.
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

chodziło mi o to:wersje 3d często są np. na Xboxsie 360,a na komórkę:2d.
wróciłem
Christopf553
Roz-krecony

Post autor: Christopf553 »

Właśnie mówię , że na komórki nie ma 3D bo mają słaby układ graficzny -.-

@topic : Grałem w obydwie części . Świetne gry ale momentami trochę za brutalne.
Awatar użytkownika
@tin
Bardzo Stary Norman

Re: Czy na komórki można robić gry 3D?

Post autor: @tin »

Oczywiście że jest 3D na komórkę !
Może nie jest to taka grafika jak na PS3, ale jest w 3D.
Wystarczy mieć zwyczajny akcelerator 3d. :wink:
Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' :)
Avek wykonany przez AdamMaga.
Awatar użytkownika
Paratroopa
Starszy Norman

Post autor: Paratroopa »

Widziałem baaardzo dużo gier 3d na komórkę.
Obrazek
Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
Awatar użytkownika
@tin
Bardzo Stary Norman

Paratroopa pisze:Widziałem baaardzo dużo gier 3d na komórkę.
To po co zakładasz temat ? :|
Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' :)
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Post autor: Traktor »

Wszystko zależy od samej komórki, czy posiada odpowiednie podzespoły czy nie.
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
Awatar użytkownika
@tin
Bardzo Stary Norman

Traktor pisze:Wszystko zależy od samej komórki, czy posiada odpowiednie podzespoły czy nie.
Czytasz moje posty ?
Chyba wyraźnie napisałem że potrzebny jest akcelerator 3d !
To po co to powtarzasz ?
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

Czy na komórki można robić gry #D?
Oczywiście, że można i takowe gry powstają, jest ich dużo. Ale dodam, że komórki są mniejsze od komputerów czy laptopów - dużo mniejsze - mają mieścić się w kieszeni. I mimo minimalizacji to trudno od tak małego sprzętu wymagać jakiejś super grafiki - na komórki robione są osobne gry, nieporównywalne z grami komputerowymi. Choć np. są komórki nawet kompatybilne z PC albo z PC tyle że po co gry na komórce o takich jakościach. Na taką komórkę trzeba wydać baaardzo dużo forsy i jest to w gruncie rzeczy nieopłacalne. Po co komu taka wypasiona grafika :?: :roll:
Jak ktoś chce grać to kupuje konsolę i sobie gra, chyba, że nie ma co robić z pieniędzmi... :roll: :wink:
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Przybysz pisze:Po co komu taka wypasiona grafika :?: :roll:
Żeby przed snem albo gdzieś na mieście sobie zagrać w Reksio - Miasto Sekretów. :mrgreen: To tak samo gdybyś powiedział po co wydawać pieniądze na laptopy. :P Nie wiem czy to strata pieniędzy, ale raczej jest jakiś sens tego, oczywiście pod warunkiem, że się te pieniądze posiada. :wink:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

Artur pisze: Żeby przed snem albo gdzieś na mieście sobie zagrać w Reksio - Miasto Sekretów. :mrgreen: To tak samo gdybyś powiedział po co wydawać pieniądze na laptopy. :P Nie wiem czy to strata pieniędzy, ale raczej jest jakiś sens tego, oczywiście pod warunkiem, że się te pieniądze posiada. :wink:
Po części masz rację, ale jak gram w grę to nie grafika jest najważniejsza tylko grywalność. A tym bardziej przy przygodówkach - pisałeś o RIMS - tutaj najwyższa jakość grafiki jest zbędna, bo ja na przykład osobiście wolę grafikę dążącą do czegoś takiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dlatego tu nie potrzeba chyba wypasionej grafiki - ale co kto woli... Dąży się do tego, żeby np. w FIFA zawodnicy wyglądali tak jak wyglądają w telewizji.

Co kto woli, ale dla mnie jest to zbędny gadżet - dodatkowo zbyt kosztowny ( konsola na której mogą pójść gry z super grafiką)
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
ODPOWIEDZ