Centrum Pomocy

Obrazek
Czy strażnik z Egiptu miał sklerozę? Czy doktor Jones przybył do Egiptu w poszukiwaniu magicznego kielicha? Jak przebrnąć przez egipskie ciemności?
Czemu zaawansowani technologicznie Starożytni Kretoni bali się starcia z prymitywnymi Jaskiniowcami? Tu rozmawiamy o piątej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reksio000
Bywalec Nory

Post autor: reksio000 »

reksio2 pisze:
reksio000 pisze:a ja mam bardzo dziwny kłopot kiedy włączam poziom łatwy jest trudny a gdy trudny to też trudny :x
grałeś na trudnym?
no tak bo mi się on ciągle włącza
ta strona jest genialna
http://stworzwirusa.tk/473/budzio
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

system operacyjny?
wróciłem
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Jak to ciągle włącza? Wybierasz zielone, klikasz obok na szufladkę i zaczynasz grę na poziomie łatwiejszym...
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

ale: w niektórych poziomach na trudnym są łatwe.
wróciłem
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Re: Centrum Pomocy

Post autor: Kacper98 »

Ostatnio postanowiłem zainstalować i ponownie pograć w Reksio i kapitan nemo. Po zainstalowaniu gry, włączyłem ją. Gra oczywiście zaczęła się od menu. Gdy kretes wspominał nagle zacięło się, w tym momencie: http://img812.imageshack.us/img812/1268/bugth.png

Na szczęście miałem drugą płytę z tą grą. Lecz jest ten sam kłopot. Płyta nie jest porysowana. Proszę o pomoc
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
@tin
Bardzo Stary Norman

Post autor: @tin »

Może przeczyść płytę :lol:
Dam ci radę na przyszłość: Zawsze jak kupisz jakąś grę, to później przegraj sobie na czysta płytkę, będziesz miał kopię gry :) ( To nie będzie piractwo, poprostu masz oryginalną grę, i jeszcze zgrywasz sobie na czystą płytkę grę, jako kopię zapasową .
A teraz mój przykład, a więc:
Kiedyś kupiłem sobie Gothica 2, kilka lat później ( Gra jest stara :? ) , a więc , kilka lat później była już porysowana, komputer jej nie czytał.
Naszczęście zrobiłem sobie jej kopie, wkładam jeszcze nigdy nie używaną kopię do komputera, i mogę cieszyć się grą.
Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' :)
Avek wykonany przez AdamMaga.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

Przetarłem i nic. Wciąż się zacina :| Spróbuję usunąć grę a potem zainstalować... może podziała?
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Kacper98 pisze:Ostatnio postanowiłem zainstalować i ponownie pograć w Reksio i kapitan nemo. Po zainstalowaniu gry, włączyłem ją. Gra oczywiście zaczęła się od menu. Gdy kretes wspominał nagle zacięło się, w tym momencie: http://img812.imageshack.us/img812/1268/bugth.png

Na szczęście miałem drugą płytę z tą grą. Lecz jest ten sam kłopot. Płyta nie jest porysowana. Proszę o pomoc
No dobrze, masz dwie płyty. Ale gry nie instalowałeś od nowa? Odinstaluj ją i zainstaluj ponownie, bo mogło się coś źle zainstalować, nie doinstalować i gra nie może dalej działać, więc się zacina.

A mi się pojawia błąd przy kopiowaniu podczas instalacji jednego pliku RiSP, bo płyta ma pewne zarysowanie, ale czasem jest wszystko w porządku. Na szczęście na dysku mam obraz płyty i w razie problemów używam tego obrazu, nie płyty.
@tin pisze:Zawsze jak kupisz jakąś grę, to później przegraj sobie na czysta płytkę, będziesz miał kopię gry :)
Czytaj posty ze zrozumieniem - on właśnie próbował dwóch płyt i jest ten sam problem.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

Zainstalowałem ponownie na innej płycie.Wydawało się żer już wszystko ok ale znowu się zacięło. Tyle że na innym momencie. Już nie wiem co robić :(
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Może trzeba przeinstalować sterowniki do karty graficznej.
Ej, a jak się zacina to musisz wyłączyć grę? Czy kompa?
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

To znaczy menu jest tyle że moment w grze się zacina. Więc grę przez menu wyłączam.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

Ech...zainstalowałem ponownie i wszystko było ok. Już był moment gdzie chodziłem ale nagle znowu się zacięło!Zainstalowałem ponownie i już na początku się zacinało. No cóż mam duży problem :( :cry:
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Masz dużo miejsca na dysku? Komputer się nie przegrzewa?
Awatar użytkownika
@tin
Bardzo Stary Norman

Post autor: @tin »

@tin pisze:Zawsze jak kupisz jakąś grę, to później przegraj sobie na czysta płytkę, będziesz miał kopię gry :)
Czytaj posty ze zrozumieniem - on właśnie próbował dwóch płyt i jest ten sam problem.[/quote]

Myślałem że chodzi o drugą płytę oryginalną 8)
Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' :)
Avek wykonany przez AdamMaga.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

Artur pisze:Masz dużo miejsca na dysku? Komputer się nie przegrzewa?
Mam miejsce i mi się komputer nie przegrzewa....
ODPOWIEDZ