Zjawiska niewytłumaczone

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagicOfBudyn
Roz-krecony

Post autor: MagicOfBudyn »

Dziwnym wydarzeniem jest też to, że temat ucicha jak coś napiszę :evil: :lol: .
Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
MagicOfBudyn
Roz-krecony

Post autor: MagicOfBudyn »

"Odkop" w stylu Donata.
Zastanawiało mnie czy duchy to naprawdę ektoplazma? A co do tych przepowiedni... może mózg nas ostrzega?
Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Post autor: bartosz2211 »

Tu macie link do kolekcji "Kosmos Tajemnice Wszechświata".
http://www.kosmos.amercom.com.pl/

A co do wolnych statków to że naukowcy opracowują nowy napęd który będzie gotowy za 10-15 lat. To będzie napęd jonowy. A słyszeliście o orbitalnym hotelu. Będzie można pójść tam do kina, zagrać w golfa i zagrać w kosmiczną siatkówkę albo na życzenie spacerować w przestrzeni kosmicznej. I też o windzie orbitalnej. Ta winda będzie wywozić ludzi do stacji kosmicznej gdzie będą budowane statki nowej generacji. Słyszeliście też o zaginaniu czasoprzestrzeni. Z jednej strony galaktyki można się w pare dni przenieść na drugą. A tak to wygląda

Ziemia Statek Czasoprzestrzeń Koniec Galaktyki

O........... S)...............//////////////////........................ O

A tak to wygląda po zagięciu czasoprzestrzeni.

Ziemia Statek Koniec Galaktyki

O............S) ..............O

To naprawdę skraca czas podróży.
* kropki to lata świetlne
Te przy statku się nie liczą.
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Re: Zjawiska niewytłumaczone

Post autor: reksio2 »

Odkop. fajnie,ale z tym zagięciem mało prawdopodobne :?
wróciłem
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

To zależy, jak się tłumaczy.
Czarne dziury zasysają wszystko i zmniejszają masę do minimum. Co się dzieje potem-nikt nie wie. Ta masa nie może przecież zmniejszać się w nieskończoność (jest punkt krytyczny, w którym nie można bardziej ścisnąć masy, jest zbyt gęsta), musi więc gdzieś się przenosić... Nie jest to obserwowane w pobliżu czarnej dziury, więc ,,teleportuje" na dalszy dystans. I na tym właśnie opiera się teoria zagięć czasoprzestrzeni. Ale...
...nie da się tego użyć do podróży gwiezdnych, w każdym razie nie w obecnym stanie wiedzy o fizyce. Po zassaniu prom kosmiczny zmniejszyłby się do rozmiaru najwyżej ziarnka piasku. To niezbyt dobra wiadomość dla pasażerów... :wink:
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

nieznany pisze:To zależy, jak się tłumaczy.
Czarne dziury zasysają wszystko i zmniejszają masę do minimum. Co się dzieje potem-nikt nie wie. Ta masa nie może przecież zmniejszać się w nieskończoność (jest punkt krytyczny, w którym nie można bardziej ścisnąć masy, jest zbyt gęsta), musi więc gdzieś się przenosić... Nie jest to obserwowane w pobliżu czarnej dziury, więc ,,teleportuje" na dalszy dystans. I na tym właśnie opiera się teoria zagięć czasoprzestrzeni. Ale...
...nie da się tego użyć do podróży gwiezdnych, w każdym razie nie w obecnym stanie wiedzy o fizyce. Po zassaniu prom kosmiczny zmniejszyłby się do rozmiaru najwyżej ziarnka piasku. To niezbyt dobra wiadomość dla pasażerów... :wink:
fakt,o tej teorii słyszałem,ale jest wiele INNYCH TEORII :|
wróciłem
Awatar użytkownika
kubulus
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kubulus »

. Nie wiadomo co jest po drugiej stronie dziury, może pustka. Nie ma świadków, bo jeśli coś zostanie połknięte przez czarną dziurę, nigdy już nie wróci do tej samej galaktyki.
Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Ech... Widzę, że nie lubisz czytać zbyt dużych postów, kubulus... Świadków nie ma dlatego, że gdyby znaleźli się chętni, to zgniotłoby ich lepiej niż pod walcem...
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

no tak...nikt mądry by czegoś takiego nie zrobił...
wróciłem
Awatar użytkownika
Porąbany Fan Reksia
Roz-krecony

Post autor: Porąbany Fan Reksia »

Macie rację, gdyby ktoś się przybliżył do czarnej dziury to... zrobiło by z niego przecier pomidorowy
A widzieliście już zdjęcia w google po wpisaniu AREA 51? Kosmici chyba jednak istnieją...
Znowu wróciłem...
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Porąbany Fan Reksia pisze:Macie rację, gdyby ktoś się przybliżył do czarnej dziury to... zrobiło by z niego przecier pomidorowy
A widzieliście już zdjęcia w google po wpisaniu AREA 51? Kosmici chyba jednak istnieją...
W necie pełno takich bzdur... :roll:
wróciłem
Awatar użytkownika
Porąbany Fan Reksia
Roz-krecony

reksio2 pisze:
Porąbany Fan Reksia pisze:Macie rację, gdyby ktoś się przybliżył do czarnej dziury to... zrobiło by z niego przecier pomidorowy
W necie pełno takich bzdur... :roll:
Masz na myśli że te obrazy kosmitów to przebranie albo robione np. w photoshopie? Może i tak
Znowu wróciłem...
Awatar użytkownika
Z. Art
Żaba
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Z. Art »

Reksio2 ma rację nawet dam przykład.

Naukowcy od wielu lat szukają takich tajemnic, jak: Atlantyda, UFO, latające samochody, Yeti... dlaczego więc nie poszukają informacji w Google? Przecież internet kipi od różnych zdjęć i atykułów. Ano dlatego, że większość to mrzonki. Nieprawda.
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.
Awatar użytkownika
Porąbany Fan Reksia
Roz-krecony

donat98 pisze:
Reksio2 ma rację nawet dam przykład.

Naukowcy od wielu lat szukają takich tajemnic, jak: Atlantyda, UFO, latające samochody, Yeti... dlaczego więc nie poszukają informacji w Google? Przecież internet kipi od różnych zdjęć i atykułów. Ano dlatego, że większość to mrzonki. Nieprawda.
Częściowo się z tobą nie zgodzę bo wynaleźli już latające samochody (w galileo o tym mówili) no ale może tak
Znowu wróciłem...
ODPOWIEDZ