Potrzebuję pomocy podczas III obrony muru...

Obrazek
Czy czaru Sen można użyć przed operacją zamiast narkozy? Czy Drób Chaosu odlatuje na zimę? I czy Bobromir zostanie zabity przez orki? Tu rozmawiamy o trzeciej części przygód Reksia."
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reksio007
Roz-kreca się

Potrzebuję pomocy podczas III obrony muru...

Post autor: Reksio007 »

Cześć! Otóż, bardzo potrzebuję pomocy podczas III Obrony murów... Ciężko mi było ją przejść, więc ściągnąłem jeszcze większe ułatwienie. Savy mi się nie skasowały, lecz gdy klikam na mur - gra się zawiesza... Co mam robić?! Nie chcę mi się przechodzić całej gry od początku, a szkoda mi save'ów... Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Alfredo
Roz-krecony

Post autor: Alfredo »

Usuń to ułatwienie (jeśli jest z strony www.przygodyreksia.pl) i ułatw to w katalogu z grą.Ułatwienie obrony przed drobiem chaosu. To jest temat w RiC w którym znajduje się to ułatwienie.
Obrazek Najlepsza z Reksia... To znaczy z nowej serii! xD
Czekam na CoS2...
ROBert01 powrócił!
Awatar użytkownika
Reksio007
Roz-kreca się

Ale jak mam je usunąć?
Awatar użytkownika
Alfredo
Roz-krecony

Post autor: Alfredo »

Gdzie zapisałeś to ułatwienie?
Obrazek Najlepsza z Reksia... To znaczy z nowej serii! xD
Czekam na CoS2...
ROBert01 powrócił!
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta
Naklejki: 4

Re: Potrzebuję pomocy podczas III obrony muru...

Post autor: bot »

Reksio007 pisze:Cześć! Otóż, bardzo potrzebuję pomocy podczas III Obrony murów... Ciężko mi było ją przejść, więc ściągnąłem jeszcze większe ułatwienie. Savy mi się nie skasowały, lecz gdy klikam na mur - gra się zawiesza... Co mam robić?! Nie chcę mi się przechodzić całej gry od początku, a szkoda mi save'ów... Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :)

1. Skopiuj gdzieś save.
2. Reinstal gry
3. Wklejenie save
4. Sprawdzenie czy bug występuje.
5. Ułatwienie ręczne 3 obrony murów.

I powinno działać. ;p
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
Reksio007
Roz-kreca się

Bot, dzięki! Spróbuję twojego sposobu :) Właśnie dla mnie najlepsza jest taka instrukcja - krok po kroku ;) Ale Alfredo - tobie też dziękuję :D
Awatar użytkownika
Reksio007
Roz-kreca się

Niestety, próbowałem i reinstalacji, i ręcznego ułatwiania, a gra dalej się zawiesza... No cóż, mówi się trudno... Nie wiem, czy na początku jakoś źle wkleiłem to "lepsze ułatwienie", czy co (może w złe miejsce?)... A może pod uwagę trzeba brać, że grę mam z serii "K. I. D. S."? Trudno, może jakoś wytrzymam bez "RiC" (muszę być silny xD) ;) Tylko szkoda mi, że nie przeszedłem go całego... A co tam, jakoś przeżyję :D Ale i tak dziękuję wam obu bardzo za rady :)
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta
Naklejki: 4

Post autor: bot »

Reksio007 pisze:Niestety, próbowałem i reinstalacji, i ręcznego ułatwiania, a gra dalej się zawiesza... No cóż, mówi się trudno... Nie wiem, czy na początku jakoś źle wkleiłem to "lepsze ułatwienie", czy co (może w złe miejsce?)... A może pod uwagę trzeba brać, że grę mam z serii "K. I. D. S."? Trudno, może jakoś wytrzymam bez "RiC" (muszę być silny xD) ;) Tylko szkoda mi, że nie przeszedłem go całego... A co tam, jakoś przeżyję :D Ale i tak dziękuję wam obu bardzo za rady :)
A miałeś pełną instalację? Wtedy tylko ułatwienie zadziała?

Gry z "K. I. D. S." to samo ZUO.
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

bot pisze:
Reksio007 pisze:Niestety, próbowałem i reinstalacji, i ręcznego ułatwiania, a gra dalej się zawiesza... No cóż, mówi się trudno... Nie wiem, czy na początku jakoś źle wkleiłem to "lepsze ułatwienie", czy co (może w złe miejsce?)... A może pod uwagę trzeba brać, że grę mam z serii "K. I. D. S."? Trudno, może jakoś wytrzymam bez "RiC" (muszę być silny xD) ;) Tylko szkoda mi, że nie przeszedłem go całego... A co tam, jakoś przeżyję :D Ale i tak dziękuję wam obu bardzo za rady :)
A miałeś pełną instalację? Wtedy tylko ułatwienie zadziała?

Gry z "K. I. D. S." to samo ZUO.
Też uważam, że KIDS jest pełen błędów: rok temu 3 razy wymieniałem płytę, która zawsze była z błędem, po roku kupiłem jeszcze raz i chwała Bogu, działa :D
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Reksio007
Roz-kreca się

Tylko że, na zwykłym kompie korzystałem z tej samej płyty, zainstalowałem łatkę, i I obrona murów chodziła dobrze z ułatwieniem (potem to nie wiem, jakby było, bo nie doszedłem nawet do II obrony xD). Teraz chciałem sobie pograć na laptopie, normalnie grałem bez żadnych ułatwień, tylko przy tej III obronie chciałem sobie ułatwić, i zaczęło się zawieszać... A może trzeba tą łatkę instalować jeszcze przed tą pierwszą obroną? Już sam nie wiem - tyle tych możliwości :)

Ps. Już dokładnie nie pamiętam, jaką miałem instalację: albo pełną, albo standardową... Skleroza nie boli xD
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

to że masz KIDS się nie liczy.
wróciłem
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Post autor: bartosz2211 »

Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale jaki masz system operacyjny.
Awatar użytkownika
Marcioch1998
Roz-kreca się

Post autor: Marcioch1998 »

Ja miałam już raz wcześniej RiC i mi się zepsuło
Ale kupiłam drugi raz przez internet
i działa dobrze
Dwa dni temu woda w rzece opadła i nautilus
utknoł w tym bajoże :-(
Obrazek

Zaglądajcie Mam Dużo fajnych filmów
Awatar użytkownika
klau889
Starszy Norman

Post autor: klau889 »

Ja musiałam przejść całą grę od nowa bo miałam podobny problem i nie narzekałam :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Czarodzieje”