Nieścisłość: Lokomotywa

Obrazek
Czy strażnik z Egiptu miał sklerozę? Czy doktor Jones przybył do Egiptu w poszukiwaniu magicznego kielicha? Jak przebrnąć przez egipskie ciemności?
Czemu zaawansowani technologicznie Starożytni Kretoni bali się starcia z prymitywnymi Jaskiniowcami? Tu rozmawiamy o piątej części przygód Reksia.
Awatar użytkownika
reksio2
Bardzo Stary Norman

Post autor: reksio2 »

Artur pisze:A kto powiedział, że nie minęło dużo czasu od tego momentu? Choćby wędrówka Kretesa na początku gry, zanim się spotkał z Młotsonem.
też może być takie wyjaśnienie.
wróciłem
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Post autor: bartosz2211 »

Chyba że twórcy nie zwrócili na to uwagi. Czasami jest tak że na początku robią koniec a potem początek.
Awatar użytkownika
MagicOfBudyn
Roz-krecony

Post autor: MagicOfBudyn »

Tuż przed chwilą nasunęła mi się myśl, że podczas podróży bohaterów wynalazek szybko się rozpowszechnił, ale to i tak wynika z wcześniejszych postów. Albo zgadzając się z niektórymi przedmówcami "Stryj Maćko budował świat sam dla siebie".
Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Re: Nieścisłość: Lokomotywa

Post autor: Patra »

To oczywiste - Hann odkrywał świat dla siebie. Przecież nie Polak tylko Anglik urzył maszyny parowej w transporcie. :roll:
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Post autor: AdamMag »

No ale też nie zapominajmy jaka to była era- Złota era wynalazków.
Wszyscy starali się odkryć coś nowego, a my nie wiemy jaka do końca była ta lokomotywa.
Może umiała przekroczyć np. 45 km/h co wówczas mogło być rzeczą nie osiągalną.
Obrazek
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

No tak, ale przeanalizujmy tego niemieckiego koguta. Czy nie wygląda on na wcześniejszą wersję współczesnego Koguta? Kogut Wynalazca nie jest naukowcem, jest wynalazcą-amatorem, co najwymowniej pokazuje nieufność, z jaką Kretes odnosił się zawsze do jego wynalazków. Wynalazca tworzył wiele maszyn, ale nie każda była nowym wynalazkiem, np. dźwig. Czy nie jest prawdopodobne, że Hann, będący takiego samego charakteru jak Wynalazca, usłyszawszy o zbudowaniu lokomotywy i linii pociągowych na całym świecie, zapragnął zbudować własną? Kogut Wynalazca budował kiedyś łódź podwodną, co nie jest przecież niczym nowym. Hann chciał sprawdzić, czy potrafi zbudować taką lokomotywę, może nawet założył się o to z Nemo i stąd ta jego chęć do zatelefonowania do niego.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
klau889
Starszy Norman

Post autor: klau889 »

po prostu zmienili bieg historii przenosząc się w przeszłość i na tym polegał "błąd"
Zapraszam na moje blogi:
http://opowiadania-pi-cherre.blog.onet.pl/
http://pamietnik-klau889.blog.onet.pl/
http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!
ODPOWIEDZ