FAQ
- bot
- Komiksowy Artysta
- Naklejki: 4
FAQ
1. Łatki
1.1 Co to jest łatka?
Odp: Łatka jest to zbiór plików które nadgrywają pliki gry, poprawiają bugi, uaktualniają program itp.
1.2 Skąd można wziąć łatki?
Odp: Łatka uaktualniająca grę - umożliwia ukończenie gry (Jeśli masz starą wersję - nie ma skrótu w labiryntach, nie da się przejść V Epizodu)
Łatka naprawiająca bug z magnesem - jeśli nie możesz wydobyć magnesu (mimo, iż postępowałeś zgodnie z solucją)
1.3 Pobrałem łatkę, nie wiem co z nią zrobić.
Odp: Rozpakowujemy ją takim programem jak np. Win rar czy 7-Zip, następnie wklejamy nadpisując wszystkie pliki do folderu gdzie zainstalowana jest gra (Prawy przycisk myszy na ikonke skrótu > właściwości > Znajdź element docelowy > wklejamy)
1.4 Mimo pobrania łatek nadal mój problem nie został rozwiązany, co mam zrobić?
Odp: Spróbuj odinstalować i zainstalować grę ponownie (save na tym nie ucierpi) a następnie zainstaluj łatkę ponownie.
1.5 Mam bug, ale nie znalazłem łatki która go naprawia, co powinienem zrobić?
Odp: Wyślij e-mail z opisem problemu, opisem swojego komputera (Procesor, Karta graficzna, RAM) na [email protected]
2. Gra i Sterownie
2.1 Kiedy poznać gdy kursor natrafi na aktywny element planszy?
Odp: Strzałka zmienia kolor z żółtego na niebieski.
2.2 Jak się łączy przedmioty?
Odp: Klikamy na przedmiot w ekwipunku, a następnie klikamy nim na przedmiot w ekwipunku z którym chcemy go połączyć.
2.3 Na filmikach widziałem jak Reksio i Kretes biegali po planszy, jak mogę uzyskać taki efekt?
Odp: Wystarczy że zamiast klikać lewym przyciskiem myszy, użyjemy prawego przycisku myszy.
2.4 Nie mogę przejść labiryntu, co mam zrobić?
Odp: W lewym górnym rogu jest niebieska ikonka z mapą, gdy na nią klikniesz labirynt "przejdzie się sam".
2.5 Nie jestem pewien co powinienem dalej zrobić, gdzie uzyskam pomoc?
Odp: Opis przejścia gry dostępny jest Tutaj (klik). Jeśli solucja nadal nie rozwiązuje twojego problemu zapytaj w temacie Centrum Pomocy (uprzednio przeczytaj temat i sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie została już udzielona).
2.6 Słyszałem że można prze-klikać dialogi i chodzenie spacją?
Odp: 1. Wchodzimy w katalog z grą.
2. Tworzymy skrót do gry.
3. Klikamy praw w skrót i z menu kontekstowego wybieramy wlasciwosci.
4. Tam gdzie pisze "Element docelowy" za cudzysłowem dodajemy (po spacji) --developer .
5. Ma wyjsc np. "C:\Program Files\Aidem Media\Reksio - Miasto Sekretow\MiastoSekretow.exe" --developer
6. Klikamy OK. Grę będziemy właczac skrótem, a jeśli chcemy grac normalnie, to po prostu wlaczamy grę nie przez skrót.
3. Inne
3.1 W pudełku z grą nie znalazłem instrukcji, gdzie ją znajdę?
Odp: W folderze gdzie zainstalowałeś grę, do odczytania jej potrzebny jest program Adobe Acrobat Reader.
3.2 Gra nie chce się uruchomić, co powinienem zrobić?
Odp: Sprawdź czy komputer spełnia wymagania gry, jeśli spełnia spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie grę. Gdy nadal gra nie działa wyślij opis problemu na [email protected] wraz z opisem komputera (Procesor, Karta Graficzna, RAM).
3.3 Mam inne pytanie którego nie ma w tym FAQ.
Odp: Zadaj je tutaj, postaram się na nie odpowiedzieć i dołączyć do FAQ.
Dla niewiedzących: FAQ - Favourite Asked Questions - Najczęściej Zadawane Pytania./Stryj
1.1 Co to jest łatka?
Odp: Łatka jest to zbiór plików które nadgrywają pliki gry, poprawiają bugi, uaktualniają program itp.
1.2 Skąd można wziąć łatki?
Odp: Łatka uaktualniająca grę - umożliwia ukończenie gry (Jeśli masz starą wersję - nie ma skrótu w labiryntach, nie da się przejść V Epizodu)
Łatka naprawiająca bug z magnesem - jeśli nie możesz wydobyć magnesu (mimo, iż postępowałeś zgodnie z solucją)
1.3 Pobrałem łatkę, nie wiem co z nią zrobić.
Odp: Rozpakowujemy ją takim programem jak np. Win rar czy 7-Zip, następnie wklejamy nadpisując wszystkie pliki do folderu gdzie zainstalowana jest gra (Prawy przycisk myszy na ikonke skrótu > właściwości > Znajdź element docelowy > wklejamy)
1.4 Mimo pobrania łatek nadal mój problem nie został rozwiązany, co mam zrobić?
Odp: Spróbuj odinstalować i zainstalować grę ponownie (save na tym nie ucierpi) a następnie zainstaluj łatkę ponownie.
1.5 Mam bug, ale nie znalazłem łatki która go naprawia, co powinienem zrobić?
Odp: Wyślij e-mail z opisem problemu, opisem swojego komputera (Procesor, Karta graficzna, RAM) na [email protected]
2. Gra i Sterownie
2.1 Kiedy poznać gdy kursor natrafi na aktywny element planszy?
Odp: Strzałka zmienia kolor z żółtego na niebieski.
2.2 Jak się łączy przedmioty?
Odp: Klikamy na przedmiot w ekwipunku, a następnie klikamy nim na przedmiot w ekwipunku z którym chcemy go połączyć.
2.3 Na filmikach widziałem jak Reksio i Kretes biegali po planszy, jak mogę uzyskać taki efekt?
Odp: Wystarczy że zamiast klikać lewym przyciskiem myszy, użyjemy prawego przycisku myszy.
2.4 Nie mogę przejść labiryntu, co mam zrobić?
Odp: W lewym górnym rogu jest niebieska ikonka z mapą, gdy na nią klikniesz labirynt "przejdzie się sam".
2.5 Nie jestem pewien co powinienem dalej zrobić, gdzie uzyskam pomoc?
Odp: Opis przejścia gry dostępny jest Tutaj (klik). Jeśli solucja nadal nie rozwiązuje twojego problemu zapytaj w temacie Centrum Pomocy (uprzednio przeczytaj temat i sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie została już udzielona).
2.6 Słyszałem że można prze-klikać dialogi i chodzenie spacją?
Odp: 1. Wchodzimy w katalog z grą.
2. Tworzymy skrót do gry.
3. Klikamy praw w skrót i z menu kontekstowego wybieramy wlasciwosci.
4. Tam gdzie pisze "Element docelowy" za cudzysłowem dodajemy (po spacji) --developer .
5. Ma wyjsc np. "C:\Program Files\Aidem Media\Reksio - Miasto Sekretow\MiastoSekretow.exe" --developer
6. Klikamy OK. Grę będziemy właczac skrótem, a jeśli chcemy grac normalnie, to po prostu wlaczamy grę nie przez skrót.
3. Inne
3.1 W pudełku z grą nie znalazłem instrukcji, gdzie ją znajdę?
Odp: W folderze gdzie zainstalowałeś grę, do odczytania jej potrzebny jest program Adobe Acrobat Reader.
3.2 Gra nie chce się uruchomić, co powinienem zrobić?
Odp: Sprawdź czy komputer spełnia wymagania gry, jeśli spełnia spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie grę. Gdy nadal gra nie działa wyślij opis problemu na [email protected] wraz z opisem komputera (Procesor, Karta Graficzna, RAM).
Odp: Zadaj je tutaj, postaram się na nie odpowiedzieć i dołączyć do FAQ.
Dla niewiedzących: FAQ - Favourite Asked Questions - Najczęściej Zadawane Pytania./Stryj
Ostatnio zmieniony sob, 14 lis 2009, 14:09 przez bot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Reksio007
- Roz-kreca się
- Doktor Jones
- Starszy Norman
- Kontakt:
Kurcze. Jak tą łatkę ściągnąć? Już jestem w właściwościach i co tam mam robić? 
Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl
- bot
- Komiksowy Artysta
- Naklejki: 4
-
Criss
- Norman
A mi to nic nie pomorze.
Choć już mam łatki to tłumaczenie bota mi by nic nie pomogło.
Nie obrażaj się bot.
Choć już mam łatki to tłumaczenie bota mi by nic nie pomogło.
Nie obrażaj się bot.
Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl
- Z. Art
- Żaba
- Naklejki: 5
- Kontakt:
A, jeśli chodzi o to:
To mam takie pytanie:
U mnie, jak przechodzę tunel, to nie ma tej niebieskiej mapy, co jak ją się kliknie, to tunel "przechodzi" się sam! Czy można temu zaradzić?
Kod: Zaznacz cały
U mnie, jak przechodzę tunel, to nie ma tej niebieskiej mapy, co jak ją się kliknie, to tunel "przechodzi" się sam! Czy można temu zaradzić?
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
Mistrz i Małgorzata
<3
- Z. Art
- Żaba
- Naklejki: 5
- Kontakt:
A jeśli Aidem-na który e-mail? Na [email protected]?
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
Mistrz i Małgorzata
<3
Mistrz i Małgorzata
<3
- klau889
- Starszy Norman
Re: FAQ
przydatne ale pewnie i tak nie skorzystam (poza tym nie chce mi się czytać tegooo ;p)
Zapraszam na moje blogi:
http://opowiadania-pi-cherre.blog.onet.pl/
http://pamietnik-klau889.blog.onet.pl/
http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!
http://opowiadania-pi-cherre.blog.onet.pl/
http://pamietnik-klau889.blog.onet.pl/
http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!