Wybory prezydenckie 2010

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś zadowolony/a z wyniku wyborów?

Tak, w zupełności!
10
26%
Raczej tak
8
21%
Wszystko jedno
4
11%
Raczej nie
3
8%
Absolutnie nie!
13
34%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

NO I MAMY ZWYCIĘZCĘ! KOMOROWSKI!
Początkowo chciałem żeby Kaczyński wygrał. Ale teraz się cieszę z wygranej Bromka.
Ach... :P
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Jeszcze nie jest to pewne. Wyniki sondażowe to tylko wyniki sondażowe. Zobaczymy co będzie jak podliczą wszystkie głosy. Gdyby było z 10% różnicy w sondażach to raczej byłoby pewne, ale te 2%, 6% to wcale nie dużo i jeszcze Kaczyński może wygrać.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Luk pisze:Jeszcze nie jest to pewne. Wyniki sondażowe to tylko wyniki sondażowe. Zobaczymy co będzie jak podliczą wszystkie głosy. Gdyby było z 10% różnicy w sondażach to raczej byłoby pewne, ale te 2%, 6% to wcale nie dużo i jeszcze Kaczyński może wygrać.
A krowy zaczną latać... to się już nie zmieni.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: xDominik »

O ile dobrze slyszalem to na 900 ustaw tylko z jakies 18 zavetowal LK :P. To teraz będzie rządzić tylko jedna mafia i to ta ktora bardziej kradnie niestety ;/. Tylko czekac a ocenzuruja internet co im sie poprzednio nie udalo.
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Akurat coś tam o północy mówili, że Kaczyński wygrał :P . Może się zmienić może. Ale w moim okręgu wygrał Komorowski (309 głosów), a Kaczyński miał 190.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Polska to jeden wielki kołtun, trzeba przedtem dobrze grzebieniem ten kołtun rozczesać, aby każdy włos był z osobna, a wtedy może da się kosę zapleść.

Józef Piłsudski

I tyle w temacie :)
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

To był plebiscyt o to jaka ma być Polska. Czy będzie Polską normalną i nowoczesną czy Polską Kaczyńskiego i Rydzyka. Polska Kaczyńskiego to Polska zapatrzona w przeszłość, nietolerancyjna i ksenofobiczna. To Polska wiecznie tropiąca wymyślonych agentów i wrogów. To Polska skłócona z sąsiadami, i wreszcie to Polska żyjąca głównie sprawami kościoła (toruńskiego!) a nie sprawami zwykłych ludzi. Nie chcę takiej Polski! I na szczęście większość Polaków też nie! :P
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Więc Komorowski.Tak coś myślałem. Chociaż przy zakreślaniu ręka skręcała mi się do Kaczyńskiego. Lecz na Komorowskiego głos oddałem.Mam nadzieję że on pomoże Polsce.Zobaczymy. :)
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Naklejki: 2

Post autor: Stryj Mac »

Wygrała Polska liberalna i nowoczesna. Z tego jestem zadowolony.
Nie wiem co by się stało gdyby wygrał Jarosław Kaczyński. Polityka haków, rusofobia i tak dalej.
Cieszę się, że Polska będzie miała dobrego prezydenta, jakim w moim przekonaniu bez wątpienia będzie Bronisław Komorowski. :)
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Stryj Maćko pisze:Cieszę się, że Polska będzie miała dobrego prezydenta, jakim w moim przekonaniu bez wątpienia będzie Bronisław Komorowski. :)
Też tak sądzę, ale już po wyborach, więc chyba można już odkleić temat... :|
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty
Naklejki: 3

Post autor: Grzes »

Temat zostanie odklejony gdy nowy prezydent zostanie zaprzysiężony.

Tymczasem zamieszczam nową ankietę i - zapraszam do dyskusji. :)

IMO Sytuacja, która miała miejsce przed 10 kwietnia była bardzo dobra. Prezydent miał inne zdanie niż rząd, a równowaga była zachowana. Nie podam dokładnych liczb, ale na ok. 900 ustaw zawetowanych było nie więcej niż 20 i to tych bardzo szkodliwych.

Bronisław obiecywał niezależność... Okaże się jak będzie na prawdę. Jest jednak plus wyboru Komorowskiego - rząd nie będzie tuszował swojej nieudolności atakując prezydenta. :P

Cały czas liczę na to, że Sąd Najwyższy unieważni wybory. Wpłynęło 150 protestów wyborczych. Szansa jest jednak nikła.
Ostatnio zmieniony sob, 10 lip 2010, 10:58 przez Grzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Grześ pisze:Cały czas liczę na to, że Sąd Najwyższy unieważni wybory.
Chcesz zwycięstwa Kaczyńskiego za wszelką cenę? Nie uważasz, że przesadzasz? Może jeszcze go zastrzel, jak Narutowicza, bo Ci się nie podoba?

Jak powtarzam, nie jestem zwolennikiem Komorowskiego, ale lepszy On, niż kłamca, który powie i obieca wszystko, żeby tylko dorwać się do władzy? Gdzie te 3 mln mieszkań?
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty

Zdaję sobie sprawę z tego, że wybory to dodatkowe koszty, ale wolałbym przez te 5 lat mieć innego prezydenta, więc nie wykluczam żadnej możliwości, a nie mam zamiaru do nikogo strzelać. :lol:

A gdzie druga Irlandia w Polsce, autostrady, wielkie podywżki i cud gospodarczy? :)
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Grześ pisze:A gdzie druga Irlandia w Polsce, autostrady, wielkie podywżki i cud gospodarczy? :)
Irlandia nie stała się gospodarczą potęgą w 3 lata. Autostrady budują od 20 lat w równym (czyt. ledwo zauważalnym) tempie, więc teraz to nic nowego. A jeśli chodzi o podwyżki, to wypłaty moich rodziców wzrosły o 1/3, więc nie jest źle :wink:
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty

A czy odwrotnie proporcjonalnie ceny zmalały? ; ]
Wątpię... Raczej proporcjonalnie wzrosły, więc jesteśmy na 0. Dobrobyt, owszem zwiększył się, ale ciągle rośnie od wielu lat, nie tylko za rządów Donalda Tuska.

Co sądzicie o nowym Marszałku Sejmu wykonującym obowiązki prezydenta Grzegorzu Schetynie?
Wydaje się dość rozsądny i przyjemny... Mam nadzieję, że nie będzie miesiącami przetrzymywał ustaw opozycyjnych partii, a przede wszystkim ustaw obywatelskich jak to robił Komorowski.
Moderuję kolorem żółtym.
ODPOWIEDZ