Mundial RPA 2010

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.

Kogo obstawiasz za faworyta Mundialu 2010?

Brazylię
4
14%
Włochy
1
4%
Hiszpanię
4
14%
Niemcy
2
7%
Anglię
1
4%
Holandię
1
4%
Kogoś innego z Europy
1
4%
Kogoś z Afryki
0
Brak głosów
Kogoś z innego państwa
0
Brak głosów
Nie mam zdania
2
7%
Nie interesuję się piłką
12
43%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Strasznie załuję Urugwajczyków - byli lepsi od Holendrów, włożyli w mecz mnóstwo serca, no ale na sędziów nic nie poradzisz. Przy pierwszej bramce holenderskiej faul na obrońcy, przy drugiej spalony... Dobrze, że szwaby przegrały. Za to, że Holendrzy pokonali Urugwaj dzięki arbitrom, w finale będę z Iberami.
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Criss
Norman

Post autor: Criss »

Hiszpania oszukuje.

A z resztą ja uważałem, że wygra Argentyna albo Holandia.

Ale zdecydowałem się na Holandię i strasznie się cieszyłem po wygranym meczu Holandii z Brazylią :D
Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Powiedz mi niby jak Hiszpania twoim zdaniem oszukuje.
Criss
Norman

Luk pisze:Powiedz mi niby jak Hiszpania twoim zdaniem oszukuje.
Sędziowie jej pomagają.

Spalone, gol przez Paragwaj no i jeszcze Hiszpania wbiegła w pole karne przed karnym dla Paragwaju.
Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Mam nadzieję, że Urugwaj zdobędzie brąz, a Hiszpania złoto.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman

Post autor: Maldurf von Krettof »

Criss pisze:Spalone, gol przez Paragwaj no i jeszcze Hiszpania wbiegła w pole karne przed karnym dla Paragwaju.
Ekhu, ekhu <kaszle>.
1. Argentyna też zdobyła gola z ewidentnego spalonego. Holandia też, a Niemcy? Pamiętasz mecz a Anglią?
2. Ten karny, gdzie zawodnicy wbiegli nie został uznany przez sędziego.
Dalej uważasz, że Hiszpania oszukuje?

Nieznany: Ja też mam taką nadzieję ;p.
Obrazek
Proszę wchodzić i grać. ^_^
Criss
Norman

Maldurf von Krettof pisze:
Criss pisze:Spalone, gol przez Paragwaj no i jeszcze Hiszpania wbiegła w pole karne przed karnym dla Paragwaju.
Ekhu, ekhu <kaszle>.
1. Argentyna też zdobyła gola z ewidentnego spalonego. Holandia też, a Niemcy? Pamiętasz mecz a Anglią?
2. Ten karny, gdzie zawodnicy wbiegli nie został uznany przez sędziego.
Dalej uważasz, że Hiszpania oszukuje?

Nieznany: Ja też mam taką nadzieję ;p.
No dalej uważam, ale Bóg piłki (ośmiornica paul) Twierdzi, że wygrają.
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Nie no, ta ośmiornica jest niesamowita. Znowu wytypowała dobrze. Ale mecz był pełen emocji, jeden z najleszych jakie oglądałem. Gdyby Forlan w tym rzucie wolnym trafił ... to mecz stałby się jeszcze lepszy. Szkoda, że Urugwaj przegrał, no ale na Niemców sposób mają chyba tylko Hiszpanie. Chociaż dla Niemców zwycięstwo mogło być łatwiejsze. Jeśli byliby Klose, Podolski, Lahm i pozostali. Mój tata chciał kibicować Niemcom, ale jak się dowiedział że u nich nie ma ''naszych'' (czyli tych co się w Polsce urodzili), to od razu przeszedł na stronę Urugwaju. Ale mecz naprawdę godny MŚ. Już za 2 i pół godziny finał! Kibicuję Hiszpanii, mam nadzieję, że ośmiornica znowu trafiła, i że mecz będzie jeszcze lepszy od meczu o 3 miejsce.

Urugwaj - Niemcy 2:3 (1:1) Cavani, Forlan - Mueller, Jansen, Khedira
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Luk pisze:Mój tata chciał kibicować Niemcom, ale jak się dowiedział że u nich nie ma ''naszych'' (czyli tych co się w Polsce urodzili)
Dla mnie oni nigdy nie byli i będą "nasi".
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty
Naklejki: 3

Post autor: Grzes »

Ja ufam Paulowi. ;)

W piątek widziałem jak długo zastanawiał się nad tym kogo wybrać - Niemcy czy Urugwaj. Świetnie odzwierciedliło się to na bardzo zaciętym meczu.

Ośmiorniczka natychmiast wybrała Hiszpanię, czuję, że wygra.
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Nie oglądałem ale czytałem o tym w necie.Podobno mecz był fajny.Co do następnego to myślę że ośmiornica znowu będzie miała rację.
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
Patra
Działacz Podziemia

Post autor: Patra »

Właśnie to oglądam i gryzę pazury z nerwów.
Uważam że wygra Hiszpania choć i tak jest na razie 0:0...
xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł :) )
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

Nie oglądam :oops: Rodzice oglądają więc nie znam wyniku.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta

No i się stało HISZPANIA wygrała!Gratulacje jej. :D
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Iniesta nieźle załatwił sprawę w 117 minucie. Ośmiornica po raz kolejny się nie myliła, chyba jej pomnik postawią. Mecz nie był wcale taki dobry, ale emocje w końcówce i przy niektórych akcjach były niesamowite. Mecz o 3 miejsce był raczej piękniejszy. Mecz do tego był brutalny, ok. 10 żółtych i 1 czerwona kartka. Ale gdyby nie ta czerwona kartka Heitingi i te kilka zmarnowanych okazji Robbena. Może byłyby karne. Ale mundial się skończył, teraz czekam na Euro 2012 i Mundial 2014, mam nadzieję że się do niego zakwalifikujemy.

Podsumowanie :

Mundial był całkiem ciekawy, na początku może nie, ale z czasem stawał się coraz lepszy. Diego Forlan (Urugwaj) został wybrany najlepszym piłkarzem turnieju, na co moim zdaniem zasłużył. Dostał za to złotą piłkę, srebrną dostał Sneijder (Holandia), a brązową Villa (Hiszpania). Cała trójka na to zasłużyła. Najlepszym bramkarzem został Iker Casillas (Hiszpania), też moim zdaniem był najlepszy w tej kategorii, ale Neuer (Niemcy) też całkiem nieźle bronił. Nagrodę dla najlepszego młodego piłkarza dostał Thomas Mueller (Niemcy) i co do tego zgadzam się w 100%. Najbardziej fair grali Hiszpanie, a najlepszym strzelcem również został Muelller (5 bramek i 3 asysty). Mam nadzieję, że następne MŚ będą jeszcze lepsze!
ODPOWIEDZ