Masz rację ale nie tylko poddomeny. Także może być alias Strony Głównej.Bambosz pisze:Alias to skrocony odnosnik do poddomeny ( najczesciej) , ArturMag ma racje
Zabawne ArturMag
Dzisiaj jest pt, 10 lip 2026, 18:13
Najlepsza z Reksia... To znaczy z nowej serii! xD W takim wypadku adres musiałby być z przygodyreksia, ponieważ to jest główna domena.Alfredo pisze:Ja jestem za... Ale kto jest założycielem strony? Pan Administrator! A on odszedł! Chyba, że wystarczy Super Admin... Czyli Babcia Reksia... Ja proponuje www.forumPR.pl
Ale nie skoro nie jesteśmy jedynymi użytkownikami danego kompa.kongrim pisze:Popieram pomysł AdamaMaga . Ale jeśli ktoś ma u siebie internet jak większość to nie wystarczy po prostu ustawić forum na stronę startową ?! .
tak,ale raz wpiszesz to ci się podświetla.AdamMag pisze:Alias WWW to po prostu inny adres Twojej strony WWW. Zakładając alias, nie dostajesz nowego konta na stronę WWW, a jedynie drugi adres do już istniejącej strony. Zaletą stosowania aliasów jest to, że oferują znacznie krótsze i łatwiejsze do zapamiętania adresy.
Na naszym forum przydały by się aliasy np. zamiast pisać w okno przeglądarki:
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... /index.php
wystarczyło by wpisać np. http://www.forum.pr.pl
Gdyby administratorzy się zdecydowali, przy wejściu na forum był by większy luksus. Np. gdyby ktoś był by w Bibliotece, a chciał wejść na forum PR
Post autor: HaND OF BLooD »

Dobrze, ale to pisano już tutaj dużo razy. Wiadomą rzeczą jest to że jak wchodzicie na forum w domu to najczęściej w ten sposób, albo w zakładkę. A aliasy tyczą się jak wchodzi się na innym komputerze gdzie nie wchodzono wcześniej na to forum.HaND OF BLooD pisze:Ja tam nie mam problemów.
Zwyczajnie biorę wpisuję "prz", strzałkę w dół i enter ;ddd
Rzeczywiście można byłoby skrócić adres żeby nie było tego:
pliki/kretes/forum/reksioforum
Tylko po prostu
forum
Wróć do „Archiwum Ważnych tematów na forum”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited BlackBoard-Max style V.1.2.6 by FanFanlaTuFlippe
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl