Prawdziwe historie miejsc

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KubaLdo
Bywalec Nory
Kontakt:

Post autor: KubaLdo »

Spodek

W Katowicach mamy jedną z największych hal w Polsce – Spodek. Nazwa wzięła się stąd że w V w. p. n. e. przylecieli tutaj Marsjanie w celu zawładnięcia ziemią ponieważ robiono na naszej planecie napęd do ich maszyn – Tyskie. Niestety dla nich w V w. p. n. e. nie robiliśmy jeszcze tego napoju bogów. Marsjanie się wkurzyli i powiedzieli że jak zaraz nie stworzymy tego piwa to się fochną. I stało się. Zrobili tak jak obiecali. Fochneli się i odlecieli skuterem. Obiecali że 29.03.2010. wrócą do nas bo na pewno już wymyślimy Tyskie. Obecnie zbudowano tam halę i lodowisko z zamrożonego tyskiego.

Krzywa wieża w Pizie

W starożytnym Rzymie powstawały słynne budowle. Jedną z nich była krzywa wieża w pizzie.Historia krzywości tej wieży jest dość skomplikowana. Kiedy jeszcze wieża nie była krzywa do rzymu przyjechali barbarzyńcy. Nie licząc tego, że urządzali konkursy bekania i drapali się pod pachami w miejscach publiczynych zachowywali się dość przyzwoicie.Jednak pewnego dnia przyjechali do pizzy bo myśleli że to pizza i chcieli ja zjeść.Kiedy zobaczyli, że to nie jest pizza to się wkurzyli i chcieli powiedzieć że jak nie dzadzą im całej masy pizzy to zaczną demolować miasto. Jednak nie umieli za dobrze łaciny i powiedzieli że albo dadzą im colę albo zaczną śpiewać. A to była tortura nie do zniesienia. Więc każdy mieszkaniec dawał im colę, a oni ją pili. Aż w końcu Franek pobił rekord w konkursie bekania i przez falę ultra dźwiękowe wieża w pizzie się przekrzywiła.
The West

Gladiatus-Jak się nie zalogujecie to chociaż kliknijcie.

Byłem Kuba Mistrz 10.
Awatar użytkownika
Z. Art
Żaba
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Z. Art »

Może być, oprócz Tyskie i konkursu bekania.
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

He, gdyby nie ortografia, to byłoby to najlepsze ciutżart-opowiadanie. Tutaj oceniam tylko ortografię i śmiech, więc 8/10 w skali śmiechu. Co następne, Statua z U.S.A.? :lol:
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Bromba1999
Bywalec Nory

Post autor: Bromba1999 »

Ja mam urodziny 29.03.:lol:.Po przeczytaniu tego mini opowiadanie dostałam ataku śmiechu.9/10.
Pozdrawiam całe forum Bromba1999
Jeżeli ktoś ma jakiś problem z grą sims 2 lub 3 chętnie pomogę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i Komiksy”