Dziwna przygoda

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie

Podoba się wam?

Tak
5
36%
Nie
9
64%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Jak chcesz zobaczyć dialog, poczytaj se ,,Sprawę MADNACZa", ostatnie rozdziały składają się wyłącznie z dialogu (nad czym ubolewam). 4/10-jak tu swobodnie mówisz o śmierci i zabijaniu...
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Zgadzam się Nieznany. Napisz jakoś inaczej jak już musi być o zabijaniu. Nie powinno być czegoś takiego. Spróbuj zrobić ciekawsze i najpierw napisz w wordzie, to chociaż będzie bez błędów. Także zacznij dopisywać dialogi, bo naprawdę można je tu wstawić i wcale nie na siłę. 4/10.
Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Post autor: Duchman »

O zabijanie się nie czepiajcie, opowiadanie jeszcze się nie skończyło, więc zabijania nie krytykujcie!

Przepraszam, że rozdział dopiero dziś, byłem chory na żołądek, i w ogóle coś nie miałem czasu pisać... Ale jest następny rozdział:

Rozdział dwunasty
Pertraktacje i posiłki

Kornelek poszedł do króla i zaczął rozmowę:
- Chcę pokoju, a jeżeli się zgodzicie, pójdziemy do niewoli i odwołamy posiłki!
- Zgadzam się. -rzekł król. Zwrócił się do żołnierzy:- Do lochu z nimi! Dopilnujcie, żeby odwołali posiłki! Idziemy do naszego zamku! Od teraz to ten zamek!- Żołnierze wypełnili rozkaz króla i bohaterowie trafili do lochu. Kornelek rzekł do długofalówki:
- Odwołuję wszystkie oddziały, niech lecą z powrotm na Kurana!- Po tej przemowie bohaterowie siedli na ziemi, a żołnierze poszli do wejścia do lochu. Kornelek rzekł do przyjaciół- Nie nacisnąłem guzika. Będą tu za jakąś godzinę. Teraz możemy odpocząć.- wszyscy siedli na ziemi. Po 30 minutach kilku Leśnych Ludzi przyszło do nich i ich uwolniło. Byli oni bowiem skazani na tortury. Bohaterowie nie mieli żadnej broni, pozbawili ich jej. Nie chcieli ich zabić, robili to dla zabawy. Ale była jeszcze jedna belka ratunku- Kornelek miał szpon! Leśni Ludzie myśleli że to długofalówka i mu jej nie zabrali. Tak więc Kornelek wrzasnął gdy zostali uwolnieni-
-Gińcie, Leśni Ludzie, chociaż chyba raczej gińcie Leśne Kury, wy kury! A macie!- Po tej przemowie ogłuszył Leśnych Ludzi.

Proszę o oceny i krytykę, następny rozdział (jeżeli dowiem się co poprawić) w sobotę lub w niedzielę!

PS. Nie daję PSu !
Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

No cóż. Może być dłuższe, możesz trochę więcej opisów dać. Także sama gadanina z królem mogła być dłuższa, mógł król jeszcze coś zażądać. 5/10 na zachętę, bo z każdym rozdziałem jest trochę lepiej.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Widzę, że się bardzo starasz i każda kolejna część jest lepsza od poprzedniej. Ten rozdział mógłby być dłuższy. 7/10 za znaczące postępy.
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Dzięki za dobra oceny :wink: Rzeczywiście, starałem się bardziej, ale, jak napisałem, proszę o wytykanie mi błędów palcem :lol: , ale w sensie żebym je potem poprawił :wink: Tak więc proszę o krytykę!
Witajcie!

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Nie miałem weny, więc rozdział dopiero dziś... Ale już finał!

Rozdział trzynasty
Posiłki nadlatują i uwolnienie Reksia

Tak więc uciekli z lochu. Byli na szczycie schodów prowadzących do wyjścia, gdy zobaczył ich jeden żołnierz. Zwiali, ale byli gonieni. Po długiej ucieczce schowali się w lesie. Nadleciały posiłki z Kurana. Zaatakowały leśnych ludzi bronią, której oni nie znali, laserami. Leśni Ludzie pędzili gdzie pieprz rośnie. Posiłki przyniosły Kornelkowi klucze, które zniknęły. Mówili mu:
- Znaleźliśmy to, i nie wiemy, co to jest. A tak właściwie co robisz, panie, w świecie Omega?
- Jakim świecie?
- Świecie Omega, w 157633993 wymiarze!
- To ten wymiar?
- Tak! Na szczęście potrafimy przejść przez barierę wymiarową... A gdzie Reksio?
- Jesteśmy tu po to, żeby go uratować. Zaczekajcie tu na nas. Zaraz będziemy tu z Reksiem.- Tak zakończył rozmowę Kurator. Potem poszli po Reksia i go uratowali. Po opowiedzeniu mu wszystkiego Reksio zaczął skomleć. Wyczuł niebezpieczeństwo.

Koniec trzynastego rozdziału.

Rozdział czternasty
Niebezpieczeństwo i koniec przygód

Wszyscy zaczęli uciekać, bowiem Reksio wyczuł zapach Leśnych Ludzi. Przyszli zaatakować. Ale nasi bohaterowie... I wtedy Kretes się obudził.

Koniec czternastego rozdziału i koniec opowiadania.

Nie było zatem po co krytykować brutalności, bo żadnej nie było :lol:

Proszę o komentarze!

PS. Proszę mnie nie pytać o to, czy będzie dalszy ciąg, bo nie wiem... Ale chyba będzie!
Witajcie!

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Akcja trochę za szybko się dzieje. Trochę za krótkie. No ale brak błędów jest. I rozśmieszyła mnie końcówka z tym że Kretesowi się to śniło. Postawię ci 6/10 za rozdział, 5/10 za opowiadanie, bo sam jego początek już był gorszy. Mam nadzieję, że w kontynuacji będzie dużo lepiej.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Finał powinien być zwieńczeniem całego opo, a nie kilkoma zdaniami. Za rozdział dam Ci 3/10, a za całość 6/10.
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Oto link do tematu z kontynuacją. Będzie to to samo, ale widziane oczami Reksia, i pewnie trochę lepsze, bo mam większe doświadczenie!

http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 729#180729
Witajcie!

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Trzynastka i zakończenie (dwa czy trzy zdania to nie rozdział)-5/10
Całość-48/100, wypadło z obliczeń. Akcja za szybka trochę.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
ODPOWIEDZ