Pewnego dnia na podwórku Reksia, Reksio właśnie szedł odwiedzić Kretesa. Ale po drodze spotkał, Koguta Wynalazce. Cześć Reksiu, chcesz zobaczyć mój nowy wynalazek?
-Reksio odpowiedział: Tak, jasne. W szopie kogutów, okazało się że nowym wynalazkiem Koguta jest Teleport magiczno-przestrzenny. Super! Mówi Reksio, można się nim przemieszczać, przez magiczne krainy? Tak, właśnie do tego służy, ten wynalazek. Aha, pójdę po Kretesa i pokażę mu to.
-I Reksio poszedł do Kretesa. W domu Kretesa panował straszny bałagan. To wina Kretesa! Mówi Molly. Ten leniuch cały czas siedzi i gra na konsoli! Może zdołam jakoś pomóc? Pyta Reksio. O tak, tak,a tak,tak, musisz wykonać tylko trzy zadania: Po pierwsze: Umyć garnki. Po drugie: Po zamiatać i pozbierać śmieci i kurz z podłogi. Po Trzecie: Umyć podłogę. Dobrze, zrobię to wszystko. Świetnie! Odpowiada Molly, ja tymczasem pójdę zrobić zakupy. I tak, Reksio zabrał się za sprzątanie domu. Pierwszym zadaniem było: Umycie garnków. Gdy Reksio podszedł do naczyń zauważył, że naczynia są naprawdę bardzo, ale to bardzo brudne, niektóre talerze były całe pomarańczowe od plam. Reksio zaczął je zmywać, jednak prawie wszystkie, trzeba było skrobać. 3 minuty pózniej Reksio skończył, Teraz trzeba było odkurzyć i wytrzeć podłogę z kurzu. Reksio wziął odkurzacz i odkurzył migiem podłogę i dywan. I w końcu przyszedł czas na na umycie podłogi, Reksio to też zrobił migiem.
-I przyszła Molly, O! no proszę! dom wygląda jak Willa, dziękuję Reksiu! Możesz iść po Kretesa. Reksio poszedł po Kretesa, Reksio opowiedział Kretesowi o najnowszym wynalazku Koguta. Kretes i Reksio ruszyli do Koguta, u koguta Kogut czekał dalej na przyjaciół. Kiedy przyszli Kogut powiedział: No nareszcie jesteście! Przepraszam Kogucie, ale musiałem posprzątać dom Molly i Kretesa. Nic nie szkodzi, może wypróbujemy moją nową maszynę?
CDN
Narazie komentujcie, to potem będzie II Epizod. Narazie w tym I epizodzie nie ma akcji, ale w następnym będzie!