Nowa część Reksia.
- Tornado5000
- Roz-kreca się
- Kontakt:
- Filip
- Roz-krecony
- Kontakt:
Pomysł mi się bardzo, bardzo podoba. Na pewno bym zagrał. Dyscypliny:
*Latanie miotłą
*Wojna buraków
*Szukanie przedmiotów
*Konstruowanie
*Wyskok z teleportek
*Cofanie się czasofą
*I tym podobne
*I tym nie podobne
*I tym tak tylko trochę podobne
Proponuję gre zrobić on-line, czyli taka przeglądarkowa gierka
Pozdrawiam
*Latanie miotłą
*Wojna buraków
*Szukanie przedmiotów
*Konstruowanie
*Wyskok z teleportek
*Cofanie się czasofą
*I tym podobne
*I tym nie podobne
*I tym tak tylko trochę podobne
Proponuję gre zrobić on-line, czyli taka przeglądarkowa gierka
Pozdrawiam

- Tornado5000
- Roz-kreca się
- Kontakt:
A to mój pomysł.
DEMO
Zawodnicy: Reksio, Kretes
Konkurencje: Bitwa na buraki, Wyścigi samochodów, Pływanie
PEŁNA WERSJA
Zawodnicy: Reksio, Kretes, Kogut wynalazca, Molly, Kornelek, Kari Mata
Konkurencje: Bitwa na buraki, Wyścigi samochodów, Pływanie, Jajka, Wynalazki, Skok w dal, Bieg, Przeciąganie liny, Ropusza gała, Król areny, Rzut młotem, Rzut oszczepem, Ramofon, Wyścig mioteł.
DEMO
Zawodnicy: Reksio, Kretes
Konkurencje: Bitwa na buraki, Wyścigi samochodów, Pływanie
PEŁNA WERSJA
Zawodnicy: Reksio, Kretes, Kogut wynalazca, Molly, Kornelek, Kari Mata
Konkurencje: Bitwa na buraki, Wyścigi samochodów, Pływanie, Jajka, Wynalazki, Skok w dal, Bieg, Przeciąganie liny, Ropusza gała, Król areny, Rzut młotem, Rzut oszczepem, Ramofon, Wyścig mioteł.
I-Asterix
II-Konowałus
III-Hiszpan
IV-Sam schiffer
II-Konowałus
III-Hiszpan
IV-Sam schiffer
- Tornado5000
- Roz-kreca się
- Kontakt:
- Filip
- Roz-krecony
- Kontakt:
- Tornado5000
- Roz-kreca się
- Kontakt:
Żeby rozwinąć zdanie, opowiem wam o co chodzi w moich konkurencjach.
1-Bitwa na buraki
Do tej dyscypliny będą wyznaczeni dwaj zawodnicy, dostają 20 buraków, wygrywa ten kto ukończy poziom w lepszym stanie, lub straci całą energie.
2-Wyścigi samochodów
Do tej konkurencji będą wyznaczeni wszyscy zawodnicy, wygra ten kto pierwszy minie line mety.
3-Pływanie
Do tej rundy będzie wyznaczony jeden zawodnik, musi pływać w stawie i zebrać wszystkie spręrzyny.
4-Jajka
Jeden zawodnik, do kurnika, musi zebrać jak najwięcej jajek.
5-Wynalazki
Coś w rodzaju mistrza lefreksu, zbuduj wynalazek według projektu.
6-Skok w dal
Skocz jak najdalej, swoim zawodnikiem.
7-Bieg
Miń linie mety jako pierwszy, dwóch zawodników.
8-Przeciąganie liny
Dwóch zawodników, ciągnij tak mocno, żeby posłać swojego rywala do stawu.
9-Ropusza gała
Skacz po nenufarach, i poślij jak najwiękaszą liczbe romuch na stronę twojego przeciwnika.
10-Król areny
Wyeliminuj jak najwięcej robotów pod ziemią, dwóch zawodników.
11-Rzut młotem
Rzuć swoim młotem, jak najdalej do stawu.
12-Rzut oszczepem
Rzuć jak najdalej swoim oszczemem.
13-Ramofon
Wyeliminuj pod ziemią roboty w odpowiednich kolorach.
14-Wyścig mioteł
Scigaj się ze swoim przeciwnikiem na miotle.

1-Bitwa na buraki
Do tej dyscypliny będą wyznaczeni dwaj zawodnicy, dostają 20 buraków, wygrywa ten kto ukończy poziom w lepszym stanie, lub straci całą energie.
2-Wyścigi samochodów
Do tej konkurencji będą wyznaczeni wszyscy zawodnicy, wygra ten kto pierwszy minie line mety.
3-Pływanie
Do tej rundy będzie wyznaczony jeden zawodnik, musi pływać w stawie i zebrać wszystkie spręrzyny.
4-Jajka
Jeden zawodnik, do kurnika, musi zebrać jak najwięcej jajek.
5-Wynalazki
Coś w rodzaju mistrza lefreksu, zbuduj wynalazek według projektu.
6-Skok w dal
Skocz jak najdalej, swoim zawodnikiem.
7-Bieg
Miń linie mety jako pierwszy, dwóch zawodników.
8-Przeciąganie liny
Dwóch zawodników, ciągnij tak mocno, żeby posłać swojego rywala do stawu.
9-Ropusza gała
Skacz po nenufarach, i poślij jak najwiękaszą liczbe romuch na stronę twojego przeciwnika.
10-Król areny
Wyeliminuj jak najwięcej robotów pod ziemią, dwóch zawodników.
11-Rzut młotem
Rzuć swoim młotem, jak najdalej do stawu.
12-Rzut oszczepem
Rzuć jak najdalej swoim oszczemem.
13-Ramofon
Wyeliminuj pod ziemią roboty w odpowiednich kolorach.
14-Wyścig mioteł
Scigaj się ze swoim przeciwnikiem na miotle.
I-Asterix
II-Konowałus
III-Hiszpan
IV-Sam schiffer
II-Konowałus
III-Hiszpan
IV-Sam schiffer
-
Gość
a mój pomysł to:
demo zawodnicy: reksio kretes i shreksio
dyscypliny: własny schemat wystrzał z teleportek
pełna wersja:
zawodnicy: reksio kretes kogut wynalazca kornelek burektor mateusz serventus snejk waldi mors gulguldryk spielmauster barandalf biały chrum burak kapitan nemo kari mata molly i shreksio
dyscypliny: wyścig wlasny schemat wystrzał z teleportek parkowanie wajchadłowca ochranianie lebiodki szukanie części żuraw szukanie pracy robienie miodu obrona murów kupienie różdżki szukanie ogórków zrób własny przepis na makaron
demo zawodnicy: reksio kretes i shreksio
dyscypliny: własny schemat wystrzał z teleportek
pełna wersja:
zawodnicy: reksio kretes kogut wynalazca kornelek burektor mateusz serventus snejk waldi mors gulguldryk spielmauster barandalf biały chrum burak kapitan nemo kari mata molly i shreksio
dyscypliny: wyścig wlasny schemat wystrzał z teleportek parkowanie wajchadłowca ochranianie lebiodki szukanie części żuraw szukanie pracy robienie miodu obrona murów kupienie różdżki szukanie ogórków zrób własny przepis na makaron
- Duchman
- Starszy Norman
Fajna by była olimpiada Reksia, bardzo fajna!!!!! 
Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!

Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Magia rządzi, pamiętaj!

- RESTART
- Bywalec Nory
a ja mam taki pomysł:
TYTUŁ : „REKSIO I KRETES W GROBOWCU MUMII’’
PRZEDMOWA : PO SKOŃCZONYCH PRZYGODACH REKSIO I KRETES MIELI ZAMIAR WRESZCIE ODPOCZĄĆ, JEDNAK REKSIO ZNALAZŁ LIST OD POTOMKA FARATOMA TUTAMHONA (w przygodach Reksia niektóre nazwy rzeczy są poprzekręcane Np. zamiast dinozaury, to dinożarły) : REKSIU, KRETESIE WIEM, ŻE JUŻ MACIE ''WOLNE'', ALE TO POWAŻNA SPRAWA W EGIPCIE. (pewnie mi nie uwierzycie, ale...) U NAS POWSTAŁA Z GROBOWCA MUMIA FARATOMA TUTAMHONA. (mojego pra pra pra praaaaaaaa pra dziadka) ON TERRORYZUJE CAŁE PAŃSTWO TYLKO W NOCY, A TEN, KTO MU SPOJRZY W OCZY, ZOSTANIE PORWANY (nie na strzępy ale do jego piramidy). TYLKO WY MOŻECIE GO POWSTRZYMAĆ!
PS : Muszę się ukrywać. Mam dla was amulety, które go odstraszają. wskazówka: ukrywam się tam gdzie jest w_da, gdzie jest _nioł, _amek i anan_s ! [tutaj Reksio wpada na pomysł że brakujące litery to miejsce (jeżeli gracz kliknie na te wyrazy) to jest oaza]
Miejsce to to _ _ _ _ z trzema palmami i z pięcioma głazami (mówię to, bo tam będą cztery te miejsca). Moja kryjówka jest pod najmniejszym głazem, a hasło na odwrót i wspak w owocu nie pasującym na palmie.
ŚRODEK : BUDOWA AUTA I JAZDA DO EGIPTU(ma to zrobić gracz), DALEJ SAMI WYMYŚLCIE(labirynty zagadki itp. itd.)
ZAKOŃCZENIE : REKSIO POKONUJE MUMIĘ PRZECHODZĄC LABIRYNT I UWALNIAJĄC POKRYJOMU PORWANYCH ZA POMOCĄ POŁĄCZENIA AMULETÓW : OGNIA, ZIEMI, POWIETRZA, WODY, LEWITACJI I BURZY, (zdobytych w środku gry) JEDNOCZEŚNIE NISZCZĄC JE I KRYSZTAŁ MUMII!
Liter wpisanych na czerwono nie ma w liście.
TYTUŁ : „REKSIO I KRETES W GROBOWCU MUMII’’
PRZEDMOWA : PO SKOŃCZONYCH PRZYGODACH REKSIO I KRETES MIELI ZAMIAR WRESZCIE ODPOCZĄĆ, JEDNAK REKSIO ZNALAZŁ LIST OD POTOMKA FARATOMA TUTAMHONA (w przygodach Reksia niektóre nazwy rzeczy są poprzekręcane Np. zamiast dinozaury, to dinożarły) : REKSIU, KRETESIE WIEM, ŻE JUŻ MACIE ''WOLNE'', ALE TO POWAŻNA SPRAWA W EGIPCIE. (pewnie mi nie uwierzycie, ale...) U NAS POWSTAŁA Z GROBOWCA MUMIA FARATOMA TUTAMHONA. (mojego pra pra pra praaaaaaaa pra dziadka) ON TERRORYZUJE CAŁE PAŃSTWO TYLKO W NOCY, A TEN, KTO MU SPOJRZY W OCZY, ZOSTANIE PORWANY (nie na strzępy ale do jego piramidy). TYLKO WY MOŻECIE GO POWSTRZYMAĆ!
PS : Muszę się ukrywać. Mam dla was amulety, które go odstraszają. wskazówka: ukrywam się tam gdzie jest w_da, gdzie jest _nioł, _amek i anan_s ! [tutaj Reksio wpada na pomysł że brakujące litery to miejsce (jeżeli gracz kliknie na te wyrazy) to jest oaza]
Miejsce to to _ _ _ _ z trzema palmami i z pięcioma głazami (mówię to, bo tam będą cztery te miejsca). Moja kryjówka jest pod najmniejszym głazem, a hasło na odwrót i wspak w owocu nie pasującym na palmie.
ŚRODEK : BUDOWA AUTA I JAZDA DO EGIPTU(ma to zrobić gracz), DALEJ SAMI WYMYŚLCIE(labirynty zagadki itp. itd.)
ZAKOŃCZENIE : REKSIO POKONUJE MUMIĘ PRZECHODZĄC LABIRYNT I UWALNIAJĄC POKRYJOMU PORWANYCH ZA POMOCĄ POŁĄCZENIA AMULETÓW : OGNIA, ZIEMI, POWIETRZA, WODY, LEWITACJI I BURZY, (zdobytych w środku gry) JEDNOCZEŚNIE NISZCZĄC JE I KRYSZTAŁ MUMII!
Liter wpisanych na czerwono nie ma w liście.
- Z. Art
- Żaba
- Naklejki: 5
- Kontakt:
Fajny pomysł. Ja mam taki:"Reksio i Klątwa Świngis Chacha*"
Na podwórku zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Kogut W. recytuje "Faraona" B.Prusa, Kurator myśli że jest kotem, Molly nie może przestać tańczyć, a Kari Mata przez cały czas śpi. Jedynie Reksio i Kretes zachowują się normalnie. Nagle pojawia się czarna dziura z której wydobywa się głos:-JESTEM DUCHEM ŚWINGIS CHACHA. TO JA ICH ZACZAROWAŁEM.-wtedy CD zniknęła. Reksio i Kretes wyruszają do Mongolii, ponieważ tam mieszkał Świngis Chach.( teraz ich los należy do gracza ) Przez pułapki Świngis Chacha była to długa podróż.
ZAKOŃCZENIE
Reksio rzuca w Świngis Chacha zwojem z zaklęciem. Świngis Chach znika, bohaterowie wracają do domu i zastają tam normalnych przyjaciół.
*Parodia Czyngis Chana
Na podwórku zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Kogut W. recytuje "Faraona" B.Prusa, Kurator myśli że jest kotem, Molly nie może przestać tańczyć, a Kari Mata przez cały czas śpi. Jedynie Reksio i Kretes zachowują się normalnie. Nagle pojawia się czarna dziura z której wydobywa się głos:-JESTEM DUCHEM ŚWINGIS CHACHA. TO JA ICH ZACZAROWAŁEM.-wtedy CD zniknęła. Reksio i Kretes wyruszają do Mongolii, ponieważ tam mieszkał Świngis Chach.( teraz ich los należy do gracza ) Przez pułapki Świngis Chacha była to długa podróż.
ZAKOŃCZENIE
Reksio rzuca w Świngis Chacha zwojem z zaklęciem. Świngis Chach znika, bohaterowie wracają do domu i zastają tam normalnych przyjaciół.
*Parodia Czyngis Chana
– Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
– Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata
<3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
- Kornelek
- Roz-krecony
Tu rozmawiamy o grze: Reksio olimpiada
a nie wymyślamy nowe części! od tego jest temat: http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... c.php?t=35
Co jest? Wróciłem?