Zmiany w grach

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adam Węglowski
Bywalec Nory

Zmiany w grach

Post autor: Adam Węglowski »

Hej! Forumowicze czy nie uważacie że szósta cześć Przygód Reksia będzie (inna) niż pozostałe 5 nie mówie teraz o dodatkach. Inna znaczy że nie będzie miała już tego "swojskiego" klimatu gry. Proszę o wypowiedzenie się :D
Reksio i Miasto Sekretów czekamy...
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Na pewno nie będzie miała takiego klimatu, po filmiku widać. Nie wiem czy dobrze zrobili zmieniając grafikę - przekonamy się grając w nową część. Inne nie znaczy gorsze i myślę, że możemy się przyzwyczaić do nowego klimatu, lecz filmik nie pokazuje całej gry, tylko przykładową mapę, więc wszystkiego nie wiadomo. :wink:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Adam Węglowski
Bywalec Nory

Post autor: Adam Węglowski »

Mozesz mieć racje bo mi jakoś nie wchodzi na nowa grafika ale przekonamy się już niebawem.
Reksio i Miasto Sekretów czekamy...
Awatar użytkownika
Agrael
Norman

Post autor: Agrael »

Mi też nowy klimat średnio odpowiada ale cóż...może się przyzwyczaimy do nowego klimatu.
Powracam!Sorry za nieobecność.
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Nowy klimat mnie kompletnie nie odpowiada. Przyzwyczaiłem się do gry w Reksia w grafice 2d. Chociaż może się przyzwyczaje do 3d. Jak każdy.
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy

Post autor: Stryj Mac »

Racja, bo przecież przejście do trójwymiaru to nie byle nowy klimat.
Mam nazieję, że zaakceptujemy go takim jakim jest. :wink:
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
Gość

Post autor: Gość »

A czy spora różnica nie była między dodatkami do gry :?:
Powiem prawdę, że wolałem RiKWA niż RITTW, w tym ostatnim czekałem tylko na te wstawki filmikowe i niemalże było to jak obowiązek przejście go ta grafika do której się da przyzwyczaić i zupełnie inny rodzaj gry bo logiczno-zręcznościowa jakoś nie pasowały do Reksia.
Zaś RiKWA z przyjemnością przechodziłem WC czy SP i miały odpowiedni nastrój reksiowy. Oczywiście nie jestem przeciwnikiem innowacji i czekam z zapartym tchem na RIMS lecz przecież nie wiadomo jak to wyjdzie......
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

Post autor: Kresio »

Ja wolę takiego Reksia 2d. Można się pośmiać, że nie ma animacji, albo naprzykład Kretesowi lata ręka jak mówi.
Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy

Post autor: Stryj Mac »

Fakt. Nie można wprowadzać elementu zręcznościowego kosztem przygodowego. To oczywiście nie znaczy aby zręcznościówki ograniczyć do minimum, bo fajna jest mała przerwa między trudnymi zagadkami, chociażby po to by potrenować refleks. :wink:
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
ODPOWIEDZ