Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agrael
Norman

Post autor: Agrael »

przybysz z Kurakis pisze:Ja na przykład myślę, że szkoda, że one w grach z Reksiem raczej nie są kierowane przez nas. Choćby i krótko, bo to nie jest gra o nich lecz o Reksiu i Kretesie. Mógłby być jakiś choć drobny element w którym Molly by coś robiła. Choćby kanapki na drogę. A my byśmy nią sterowali. :) Robienie kanapek mogłoby się okazać jakąś zagadką logiczną. Gdzie Molly schowała chleb. Szukanie po kuchni. Aż w końcu finał pakowanie kanapek. Pakowanie kanapek może nie brzmi aż tak bardzo dumnie jak walka ze smokiem, ale mogłoby okazać się trudniejsze.
I znowu masz rację.Mogło by być tak jak w Harry,m Potter'ze że chociaż chwilkę kimś innym kierujemy.Fajnie by było.
Powracam!Sorry za nieobecność.
Awatar użytkownika
Szlafrok
Stawia Opór

Post autor: Szlafrok »

Racja tak jak kogutem w trzecim wymiarze. Mam nadzieję ,że będzie można nimi chodzić w RIMS.
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Naklejki: 2

Post autor: Stryj Mac »

Chyba nie, bo koguty będą tylko w intro i outro.
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
Awatar użytkownika
Kondi
Lider Podziemia

Post autor: Kondi »

Wiecie co... mnie się to zapowiada masakrycznie... :( Tamten Reksio był... no rysunkowy, a ten... Reksio nie pasuje i nigdy nie będzie pasował do 3D. Wszystkie polskie dzieci znały i kochały Reksia rysunkowego. To jest bardzo nagła zmiana, która mnie (przynajmniej mnie) się nie podoba. Nie obraźcie się, ale coś w nim jest nie tak. Coś... tak odrzucającego. Obawiam się, że nigdy nie zaakceptuję Reksia 3D. Już i tak darowałem sobie RiK:T3W. Nie mówię, że odrzucam gry 3D (zresztą tylko takie zawsze robili (może było troche 2D)) , ale do Reksia to zwyczajnie nie pasuje... Jednak to tylko moje zdanie, nie macie się czym zrażać (nigdy nie wiedziałem jak to się pisze) innym się pewnie spodoba. Tak to już ze mną jest - mam zawsze inne zdanie. Może i nie kupiłbym nawet Reksia 2D, (z prostego powodu - już wyrosłem z gier dla dzieci) ale
nawet gdybym był mały, to i tak bym go nie kupił, nawet jeśli byłbym największym fanem Reksia w Polsce. Założę się. Jednak jeszcze raz powatarzam, że to tylko moje zdanie, do tego zdanie byłego fana. ;)
No i to był mój ostatni pościk, chyba, że coś ważnego będzie sie działo, to wtedy będę musiał się wypowiedzieć. :p
Serdeczne pozdrowienia,
Wasz były user
Kondi. ;)
No to bye bye.
Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)
Dragon
Norman

Post autor: Dragon »

W pełni się zgadzam. Napisałem podobną recenzję(oczywiście mniej złożoną i krótszą,ale mniej więcej chodzi o to samo)w innym temacie. Po wspaniałym Kapitanie Nemo oczekiwałem kolejnej świetnej gry. RIKWA było dobre,był świetny humor,ale zabrakło mi przygodówki(wiem co odpowiecie-czego się czepiam,przecież to dodatek). Jak wyszedł kolejny dodatek,w 3d,to nawet go nie kupowałem,bo nie pasuje mi Reksio w 3d,oczekiwałem tylko kolejnej części(w 2d). Obejrzałem filmik i niestety rozczarowałem się. Nie zrobię jeszcze bye bye Reksio i Kretes,bo wciąż mam nadzieję(bardzo nikłą),że część po RIMS będzie o wiele lepsza.
Się macie ludzie
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

A ja tak nie uważam. Nie lubię Kretesa w 3d, ale przecież:
RiKwa to był tylko specjalny dodatek - z mini-gierkami i po to zostało stworzone.
A RiMS to już nie będzie dodatek tylko kolejna gra z Reksiem i będzie w niej więcej przygodówki od mini-gierek. A przecież tego chciałeś. Myśle, że gra będzie fajna pomimo tych postaci w 3d. :wink: I scenariusz też będzie dorównywał poprzednikom. I tak w ogóle to będzie fajnie. Tylko zmienia się stary klimat. Nie będzie już tak jak dawniej.
Szkoda ! Miasto SeKretów mogłoby być w starej wersji... :arrow: Ale liczę na fajną grę...
Może kolejne gry z Reksiem znowu powrócą do starej formuły. A może ta będzie równie fajna. Pożyjemy zobaczymy. Ale na pewno będzie inaczej.
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

przybysz z Kurakis pisze:A ja tak nie uważam. Nie lubię Kretesa w 3d, ale przecież:
RiKwa to był tylko specjalny dodatek - z mini-gierkami i po to zostało stworzone.
A RiMS to już nie będzie dodatek tylko kolejna gra z Reksiem i będzie w niej więcej przygodówki od mini-gierek. A przecież tego chciałeś. Myśle, że gra będzie fajna pomimo tych postaci w 3d. :wink: I scenariusz też będzie dorównywał poprzednikom. I tak w ogóle to będzie fajnie. Tylko zmienia się stary klimat. Nie będzie już tak jak dawniej.
Szkoda ! Miasto SeKretów mogłoby być w starej wersji... :arrow: Ale liczę na fajną grę...
Może kolejne gry z Reksiem znowu powrócą do starej formuły. A może ta będzie równie fajna. Pożyjemy zobaczymy. Ale na pewno będzie inaczej.
Tak.Bardzo szkoda,że Reksio przechodzi w 3d.Skończyły się najleprze
zabawne wstawki(2d było ich sercem-wszystkie 3d zatracają humor)
Ale RiMS ratuje dobra grafika-i niech jej nie traci.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy

Prawda, bo Kretes w 2d wyglądał bardziej przyjacielsko, bardziej swojsko.
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Tak! W 2d lepiej wyglądały postacie.
Gość

Post autor: Gość »

A skąd wiecie, że jest AŻ TAK ŹLE? Przecież widzieliście zaledwie jedną postać i od razu komentujecie całą grę. Jeśli kogoś obraziłam to serdecznie przepraszam. Reksio może będzie chociaż troszkę podobny. Poczekamy = Zobaczymy.
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy

Bynajmniej. Ja skomentowałem tylko Kretesa, który jest jakby nie patrzył, główną postacią... :roll:
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

Ale ja komentując Kretesa komentowałem styl postaci.
-----------------------------------------------------
W tym dziale jest więcej postów niż w RiSP, choć tamta gra wyszła dawno, a ta jeszcze nie :wink:
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Wszyscy wiedzą,że jak gra jest w 3d to mniej tam żartów niż w tych z 2d.
Obrazek
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy

nieznany pisze:Wszyscy wiedzą,że jak gra jest w 3d to mniej tam żartów niż w tych z 2d.
Dlaczego? Ma być przez to mniej humoru?
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Nie jestem pewien,ale kilka serii zatraciło humor,gdy przeszły w 3d.
Obrazek
Zablokowany