Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
Zablokowany
Agataa
Norman

Post autor: Agataa »

Powinno to być coś, co będzie kontynuowało RIKN. Oczywiście powinno to być super aby w sklepach zachęcało to tych, którzy jeszcze nie wiedzą o istnieniu gier z Reksiem. Jeśli była by taka możliwość najlepiej by było, tak jak w kapitanie Nemo, aby były rysunki z poprzednich części tylko kolorowe :wink: wtedy jak ktoś nie miał by jakiejś części*to by mógł zobaczyć co wydarzyło się wcześniej.
* Części. Mam tu na myśli pierwsze 3 części
Gość

Post autor: Gość »

na pewno będzie przypomnienie z wydarzeń z poprzednich części zawsze tak było o ile dobrze pamiętam, sądzę też, że w jakiś sposób będzie kontynuować RiKN gdyż twórcy Reksia starają się jak sądzę zachować ciągłość serii; bardzo pragnę żeby była to gra tak zróżnicowana jak Kapitan Nemo, z super fabułą Wehikułu Czasu i z super wynalazkami i przedmiotami z UFO i Czarodziei :wink:
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: xDominik »

Mam takie pytanie do Sz.K. . Czy prace nad nowym Reksiem zaczeliscie przed czy po rozstaniu z AM ?
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

Prace zaczynamy właściwie dopiero teraz, chociaż już wcześniej było wiadomo, że prawdopodobnie do takiej współpracy dojdzie. Najpierw scenariusz, potem grafika, a dopiero potem Aidem będzie to oprogramowywało (już bez nas).

Muszę koniecznie jedną rzecz wyjaśnić. To będzie nowa seria przygód Reksia, a nie kontynuacja starej. Pewne rzeczy się zmienią, pewne zostaną. Będzie Reskio i Kretes oczywiście, ale znikną nawiązania do poprzedniej serii. Pewnie nie całkiem, ale umówmy się, że tamta duża przygoda zakończyła się (i rozpoczęła) od deski serfingowej na plaży. Teraz będzie inaczej. Zarówno fabularnie, jak i technicznie, jak i organizacyjnie - sam jestem ciekawy jak to się ułoży.

Jeśli chodzi o moją obecność na tym forum, to jestem tak jak wy zwykłym jego userem. Administrowanie strony i własność pozostało przy Aidem Media. Nie weim czy ktokolwiek zmieni coś na froncie kiedykolwiek :)
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
Pat36
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Pat36 »

Szkoda stare przygody były super.
...
Awatar użytkownika
Bartek
Norman

Post autor: Bartek »

czy może pan zmienić tekst na stronie głównej
A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
Awatar użytkownika
Bartek
Norman

Post autor: Bartek »

kiedy jest przewidywana premiera
A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Post autor: Lone Star »

I czy możecie zrobić jakieś taki mały banner do umieszczenia w podpisie z oryginalnym logiem (jak będziecie je już mieli) podobny do mojego ? Bo mój jest bardzo słaby :lol: Z logiem to by lepiej wyglądał :P
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Szkoda. Osobiście bym wolał gdyby VNS tworzyło jakąś nową grę własnego pomysłu, a nie kolejny Reksio czy Bolek i Lolek.
Według mnie RiKN był dobrym zakończeniem serii.

Co za dużo to niezdrowo, lepiej skończyć gdy wszyscy lubią i szanują Reksia niż miało by powstać 50 części przygód dzielnego psa. Bo potem pasja zamienia się w komercje.

Ja wolałbym zagrać w jakiegoś ciekawego shootera czy RTS stworzonego przez "Szalony Kapelusznik Team", a nawet mogłaby to być przygodówka ;). Gra trafiłaby do większej grupy odbiorców i może podbiła by świat ;)
czerwony
Awatar użytkownika
Pat36
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Pat36 »

Ja wole Reksia bo to super gra.
...
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

Post autor: Kresio »

xDominiku dlaczego nie chcesz żeby powstało RiMS?
Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
Gość

Post autor: Gość »

Dla tego, że każdy ma własną opinię. Ja osobiście chciałabym dużo Reksi,, ale z drugiej strony... Nie mam pieniędzy!
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Pat36 pisze:Ja wole Reksia bo to super gra.
>> Wreszcie z Reksia zrobią się drugie Sims’y czyli miliony dodatków, a nowości brak. Nawet "Kryminalnych" przestają kręcić, a czemu ? Bo słaba oglądalność ? Właśnie nie , bo lepiej skończyć gdy nikt nie powie złego słowa o serii niż zakończyć kompletnym "krapem".
Kresio pisze:xDominiku dlaczego nie chcesz żeby powstało RiMS?
>> Bo tak :P. Powiem ci tak po znajomości , że śmierdzi mi tu komercją ;)
Euresanda pisze:Dla tego, że każdy ma własną opinię.
>> Są gusta i guściki ;)
Euresanda pisze:Ja osobiście chciałabym dużo Reksi,, ale z drugiej strony... Nie mam pieniędzy!
>> A nie lepiej spróbować czegoś nowego ? Potem masowo wychodził by nowy Reksio co 2 miesiące i na pewno wszystkim, by się znudził ;)
czerwony
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

no cóż :)

ja się generalnie zgadzam z xDominikiem. VNS powstało po to by robić coś nowego. Ale jedno drugiego na szczęście nie wyklucza.

Spróbujemy z tym nowym Reksiem. Tym razem będzie więcej przygodówki, mniej mini-gierek. Może taka formuła wam się spodoba?
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Agataa
Norman

Post autor: Agataa »

Mi się podoba pomysł pana SZ.K. więcej przygodówki, super! Mini-gierki, niektóre są trudne :wink:
Zablokowany