Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
- Werus
- Norman
- Naklejki: 1
Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
Natchniona przejściem po kolei wszystkich części Reksia postanowiłam podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami. Patrzcie: RiSP to była prosta, nienadzwyczjna, łatwa do przejścia gra, w UFO pojawiło się dużo nowych elementów, które urozmaiciły Przygody Reksia, w Czarodziejach pojawiła się bardzo fajna fabuła, Wehikuł to już profesjonalizm nie mówiąc już o Nemo czy RiKwA. Jesteśmy już prawie usatysfakcjonowani (w pełni nigdy nie będziemy, bo ciągle nam mało), a tu panowie zaskakują nas trójwymiarem. Brawo dla całego Aidem. Wszyscy się rozwijają: twórcy, postacie i gracze.
- Dizel
- Doradca Budowlańców
- Naklejki: 4
- Kontakt:
-
Gość
Re: Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
Hmm... Myślę, że to właśnie czarodzieje psują cały cykl gier z Reksiem. Te wszystkie klepsydry, czry, pojedynki, czarodzieje... Oni po prostu NIE PASUJĄ do skarbu, ufo, wehikułu czy też Nema! Nie ma w nich ani doświadczenia, ani (jakby tu nazwać) "uśmiercania" złych demonów. Ale za to labirynty były wyśmieniteWerus pisze: w Czarodziejach pojawiła się bardzo fajna fabuła
- Lone Star
- Lider Podziemia
To było tak :
Praci byli "testowi" bo tak jak mówił mi Pan Sz.K pierw miała być to gra typu "Reksio ABC" czy jakoś tak.
Ufo było już rozwinięciem piratów, było to wejście jakby w całą serie.
Czarodzieje byli już bardziej rozwinięci fabularnie i graficznie od poprzednich części, była to jakby taka "normalna" gra z Reksiem
Wehikuł Czasu był bardzo udaną grą. Był jak czarodzieje. Było tam wszystko wyważone jak na obrazie, idealna ilość przygody, mini-gry i wspaniałych cudscenek.
Nemo był wejściem w nową technikę jak możemy zauważyć grafika wyraźnie się zmieniła. Wszystko było bardzo przejrzyste. Gra miała też dwa poziomy trudności i dużo lepsze cudscenki. Tak jak w Wehikule wszystko było odpowiednio "wyważone". Była to ostatnia dotychczas gra z serii przygód reksia.
Akcja była dodatkiem do serii nie skomentuje tego jako przygodę bo była to zwykła historyjka tzn. Bohaterowie dostali platformówkę w którą graliśmy my. Grafika platformówki była już inna, a sceny naszych prawdziwych postaci były tak samo ładne i przejrzyste jak w Nemo.
Ogólnie gry nie da się ocenić bo jest to tylko dodatek
Teraz AM, wchodzi w nowy świat, świat 3D. Czy grafika Reksiowa uda się w 3D ? Nie wiem, trzeba poczekać na nowy dodatek
Praci byli "testowi" bo tak jak mówił mi Pan Sz.K pierw miała być to gra typu "Reksio ABC" czy jakoś tak.
Ufo było już rozwinięciem piratów, było to wejście jakby w całą serie.
Czarodzieje byli już bardziej rozwinięci fabularnie i graficznie od poprzednich części, była to jakby taka "normalna" gra z Reksiem
Wehikuł Czasu był bardzo udaną grą. Był jak czarodzieje. Było tam wszystko wyważone jak na obrazie, idealna ilość przygody, mini-gry i wspaniałych cudscenek.
Nemo był wejściem w nową technikę jak możemy zauważyć grafika wyraźnie się zmieniła. Wszystko było bardzo przejrzyste. Gra miała też dwa poziomy trudności i dużo lepsze cudscenki. Tak jak w Wehikule wszystko było odpowiednio "wyważone". Była to ostatnia dotychczas gra z serii przygód reksia.
Akcja była dodatkiem do serii nie skomentuje tego jako przygodę bo była to zwykła historyjka tzn. Bohaterowie dostali platformówkę w którą graliśmy my. Grafika platformówki była już inna, a sceny naszych prawdziwych postaci były tak samo ładne i przejrzyste jak w Nemo.
Ogólnie gry nie da się ocenić bo jest to tylko dodatek
Teraz AM, wchodzi w nowy świat, świat 3D. Czy grafika Reksiowa uda się w 3D ? Nie wiem, trzeba poczekać na nowy dodatek
Pozdrawiam, Lone Star

- FORUM
- Działacz Podziemia
- Naklejki: 2
Wbrew temu co sądzisz,drogi Lone Star RiKwA jest grą z serii"Przygody Reksia"...xP
Każda kolejna część to inny klimat,fabuła i zadania...^^BTW chyba w każdej serii gier jest tak,ż każda kolejna część jest lepsza...od RiSP a RiU nie odczułem żadnej różnicy,w RiC był mały przeskok jakości,RiWC było tak samo dobre jak RiC,RiKN było już arcydziełem:każdy szczegół tej gry był dopracowany...RiKwA również nie zawiodło oczekiwań...miejmy nadzieję,że RiKTTW też nie zawiedzie...=DEuresanda pisze:Hmm... Myślę, że to właśnie czarodzieje psują cały cykl gier z Reksiem. Te wszystkie klepsydry, czry, pojedynki, czarodzieje... Oni po prostu NIE PASUJĄ do skarbu, ufo, wehikułu czy też Nema! Nie ma w nich ani doświadczenia, ani (jakby tu nazwać) "uśmiercania" złych demonów.Werus pisze: w Czarodziejach pojawiła się bardzo fajna fabuła
Ech...
- Szalony Kapelusznik
- Kierownik Budowy
- Kontakt:
- Lone Star
- Lider Podziemia
Chodziło mi o to że nie jest przygodą ^^FORUM pisze:Wbrew temu co sądzisz,drogi Lone Star RiKwA jest grą z serii"Przygody Reksia"...xPKażda kolejna część to inny klimat,fabuła i zadania...^^BTW chyba w każdej serii gier jest tak,ż każda kolejna część jest lepsza...od RiSP a RiU nie odczułem żadnej różnicy,w RiC był mały przeskok jakości,RiWC było tak samo dobre jak RiC,RiKN było już arcydziełem:każdy szczegół tej gry był dopracowany...RiKwA również nie zawiodło oczekiwań...miejmy nadzieję,że RiKTTW też nie zawiedzie...=DEuresanda pisze:Hmm... Myślę, że to właśnie czarodzieje psują cały cykl gier z Reksiem. Te wszystkie klepsydry, czry, pojedynki, czarodzieje... Oni po prostu NIE PASUJĄ do skarbu, ufo, wehikułu czy też Nema! Nie ma w nich ani doświadczenia, ani (jakby tu nazwać) "uśmiercania" złych demonów.Werus pisze: w Czarodziejach pojawiła się bardzo fajna fabuła
Proszę nie robić piramidek!/Grześ
Pozdrawiam, Lone Star

- Werus
- Norman
- Naklejki: 1
- Dizel
- Doradca Budowlańców
- Kontakt:
A ja wiem czy aż taki przeskok xD No raczej nie tak bardzo. Można tak powiedzieć, że niektóre poziomy w RIKwA były w 3D i to aż taki szok nie jest. Ale można to uznać do tego, że cała gra będzie w 3DWerus pisze:Co do Reksia w trójwymiarze to sądzę, że gdyby teraz dalsze części Przygód Reksia powstawało w 3D, to poczulibyśmy znaczny "przeskok", czyli różnicę, co moim zdaniem spowodowałoby urwanie się ciągłości serii. Więc według mnie najpierw lepiej zrobić 2-3 dodatki, żebyśmy się z tym oswoili
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
- Rafał
- Starszy Norman
- Kontakt:
Ja też tak uważam ;]] . A szkoda bo fajnie by było. Dopiero w Kapitanie Nemo się zmieniło.Dizel pisze:Taaaa...
Poprostu: RISP to poprostu rozpoczęcie przygody więc mało jest tak fajnych wątków... To poprostu idzie po kolei... Tą passę zmienili gdy w czarodziejach zabrakło menu z epizodami.
www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
- Filip
- Roz-krecony
- Kontakt:
- Lobon
- Bardzo Stary Norman
Ja pamiętam liczę z reksiem co to były za czasy...
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.

Vamos!Na zawsze!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:

Vamos!Na zawsze!