Przygody Reksia - Nowa Seria

Obrazek
Po co komu 3D? Czyżby Aidem Media popierało ustroje totalitarne? I czy Pocopane zostało przez kogoś bestialsko pokopane? Tu mówimy ogólnie o nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ

Jaka forma wydania następnej części jest lepszy?

Epizody (części gry są dostępne w dystrybucji elektronicznej, pytania na końcu, gra w sklepach ukazuje się w całości)
59
45%
Gra dostępna wyłącznie w całości (brak pytań, ci którzy wybrali opcję wyżej mogą poczuć się pokrzywdzeni)
72
55%

Liczba głosów: 131

Awatar użytkownika
Marcioch1998
Roz-kreca się

Post autor: Marcioch1998 »

Epizody lepsze
Dwa dni temu woda w rzece opadła i nautilus
utknoł w tym bajoże :-(
Obrazek

Zaglądajcie Mam Dużo fajnych filmów
Awatar użytkownika
Frog98
Działacz Podziemia

Post autor: Frog98 »

A ja tam nie wiem... dla mnie i epizody, i pełna gra mogłabybyć dobra...
Awatar użytkownika
pietruszka11
Roz-kreca się

Post autor: pietruszka11 »

Jak dla mnie to cała gra naraz lepsza, ale ja się nie będę zabardzo wtrącał bo według mnie wszystko co robi AIDEM MEDIA jest dobrze.
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście wydawanie pełnych gier, a nie w kawałkach. Wolę się długo niecierpliwić :P .
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Post autor: Duchman »

Dominik pisze:Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście wydawanie pełnych gier, a nie w kawałkach. Wolę się długo niecierpliwić :P .
Bardzo dobrze powiedziane, nawet ortograficznie! :P

PS. Po co wyrzucać pieniądze do śmieci, na coś, co przejdzie się w pół godziny?!
Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
kongrim
Roz-krecony

Post autor: kongrim »

Gra jest fajna , ale mysle że mogl ją trochę usprawnić .
Awatar użytkownika
harkokokonem
Norman
Kontakt:

Post autor: harkokokonem »

Myślę, że powinno się zrobić tak:
Epizoty- wszystkie epizoty jednej gry, kosztują tyle samo co reszta części czyli np.
1 gra 30 zł

1 epizot- 10 zł + 2 epizot- 10 zł +3 epizot- 10 zł KONIEC GRY
Wszystko załatwione: epizoty, tylko że wszystkie epizoty tyle co gra!
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
MOJE FORUM
http://www.przygodo.fora.pl/
Zajerestruj się koniecznie!
Awatar użytkownika
bartosz2211
Norman

Post autor: bartosz2211 »

Nie kupuję gier prostych. Czas czekania na grę nia ma dla mnie znaczenia. Zdecydowanie 1.
:x co za pomysł. Ja lubię trudne gry z Reksiem. Bez urazy z Kretesem również.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Epizoty mogły by być ale zaznaczyłem opcje 2.Pełna gra była by lepsza.A nie ściskać z epizotami a ich będzie 4 czy 5. :x
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
TenKtóryTakPotwornieMąci
Roz-kreca się

Post autor: TenKtóryTakPotwornieMąci »

Innym rozwiązaniem mogłoby być tworzenie gry przez 2 podmioty czy też zespoły. wtedy grę można by podzielić tylko na 2 Epizody które mogłyby się ukazywać co 6 miesięcy. Prace można rozpocząć wspólnie a po np 3 miesiącach podzielić się na ekipę wykończeniową i testującą oraz tą która zajmie się w międzyczasie częścią drugą. Wynik Pełna gra w krótkim czasie. podobną technikę stosują chłopcy od NFS gdzie co roku mamy nową odsłonę świetnie dopracowanej gry na której to stworzenia potrzeba minimum 2 lata. Co rok na zmianę dostajemy dzieło raz z jednego a raz z drugiego oddziału EA.

Ale mimio wszystko decyzja należy do AIDEM to od nich zależy też czy takie rozwiązanie nie wpływałoby na zbytnie zwiększenie kosztów produkcji gry
Awatar użytkownika
ziomek44
Stawia Opór

Post autor: ziomek44 »

Oczywiście opcja 1, gdyż:

*Zabawa w puzzle, gdzie wątek nie może być dostatecznie rozwinięty, bo koniec części jest już blisko,a ponadto, nim wyjdzie kolejna część zapomina się co było w poprzedniej (2-4 miesiące to jednak trochę czasu jest).

*Koszty- czy wy myślicie, że wydanie wszystkich "partów" będzie kosztowało tyle samo co 1 dużej gry? Zmartwię was, ale trzeba by było wyprodukować 4-5 razy więcej egzemplarzy gry niż zwykle, co ciągnie za sobą koszty (tłocznia, pudełka, transport, prowizja dla sklepu)

*Czekanie? Zawsze się na kolejne części gry czekało, i tragizmu nie było, zawsze się znajdowało jakieś inne zajęcie, a dopiero jak wyszła nowa gra to było och i ach jak to się okropnie męczyliśmy w oczekiwaniu. granie powstanie przez pstryknięcie palcem... Jak wam tak bardzo brakuje komentarzy Kretesa to zagrajcie w poprzednie części i się milej na sercu zrobi :)

Jak przypomni mi się coś jeszcze, to napiszę...
Daj Łupnia Piratom - Kupuj Legalne Oprogramowanie (o ile masz 2 stówy na wszystkie części) ^^
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta
Naklejki: 4

Post autor: bot »

ziomek44 pisze:*Zabawa w puzzle, gdzie wątek nie może być dostatecznie rozwinięty, bo koniec części jest już blisko,a ponadto, nim wyjdzie kolejna część zapomina się co było w poprzedniej (2-4 miesiące to jednak trochę czasu jest).
Część? Przecie wątek toczy się przez wszystkie epizody.
Będzie to samo - tylko dostajesz grę w ciągu prac, a nie pod koniec.

W sumie rok na 2-4 miesiące to dużo więcej, i raczej nie straciłem wątku z RIU po czekaniu na wydanie RIC. A poza tym, nie szkodzi przed zagraniem odświerzyć sobie Epizod poprzedni?
ziomek44 pisze:*Koszty- czy wy myślicie, że wydanie wszystkich "partów" będzie kosztowało tyle samo co 1 dużej gry? Zmartwię was, ale trzeba by było wyprodukować 4-5 razy więcej egzemplarzy gry niż zwykle, co ciągnie za sobą koszty (tłocznia, pudełka, transport, prowizja dla sklepu)
Chyba ktoś nie czytał tematu. Czy utrzymanie serwera jest tak drogie?
W sklepach nie będzie epizodów - tylko cała część. Epizody będą do pobrania ze strony Aidem.
ziomek44 pisze:*Czekanie? Zawsze się na kolejne części gry czekało, i tragizmu nie było, zawsze się znajdowało jakieś inne zajęcie, a dopiero jak wyszła nowa gra to było och i ach jak to się okropnie męczyliśmy w oczekiwaniu. granie powstanie przez pstryknięcie palcem... Jak wam tak bardzo brakuje komentarzy Kretesa to zagrajcie w poprzednie części i się milej na sercu zrobi :)
Gdyby nie narzekanie i wyzywanie RIMS byłoby porządnie przetestowane.
Gdyby nie narzekanie mielibyśmy sloty w RIMS.
Gdyby nie narzekanie RIKN byłoby dużo dłuższe i może pobiłoby nawet RIC.

A po za tym, jak chcesz sobie poczekać - kup całość. Jak będą Epizody to i ci którzy chcieli Epizody będą usatysfakcjonowani, i ci którzy chcieli całość.
Bo podzielenie np. RIC czy RIKN na "party" nie zmieni przecie ani fabuły, ani treści, nie?
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Post autor: AdamMag »

Dokładnie Bot
bot pisze:Chyba ktoś nie czytał tematu. Czy utrzymanie serwera jest tak drogie?
W sklepach nie będzie epizodów - tylko cała część. Epizody będą do pobrania ze strony Aidem.
Na przykład kupisz licencje z kodem, a jak wyjdzie kolejny epizod wpisujesz kod na stronę i ściąga instalator kolejnego epizodu. Chociaż to było by nie bezpieczne np. ktoś by umieścił ten kod na pirackiej stronie i koniec. Ale nawet przed tym da się zabezpieczyć: kod działał by tylko raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
klopki
Roz-krecony

Post autor: klopki »

A co jakby gościowi który zainstalował tą grę nawalił komp?
Lepiej by było zrobić tak ,że (jeśli Reksio miałby być w częściach)kupuje się płytkę z epizodem pierwszym do której jest dołączany kod pasujący tylko i wyłącznie do tej płytki (do każdej płytki dołączany by był inny kod)dzięki czemu do pobrania epizodu następnego potrzebna by była płytka w napędzie i kod.
Jeszcze tutaj wrócę!
Awatar użytkownika
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Naklejki: 2

Post autor: Stryj Mac »

AdamMag pisze:Na przykład kupisz licencje z kodem, a jak wyjdzie kolejny epizod wpisujesz kod na stronę i ściąga instalator kolejnego epizodu. Chociaż to było by nie bezpieczne np. ktoś by umieścił ten kod na pirackiej stronie i koniec. Ale nawet przed tym da się zabezpieczyć: kod działał by tylko raz.
Macie rację.
Warto się tutaj uczyć od np. Steama.
klopki pisze:Lepiej by było zrobić tak ,że (jeśli Reksio miałby być w częściach)kupuje się płytkę z epizodem pierwszym do której jest dołączany kod pasujący tylko i wyłącznie do tej płytki (do każdej płytki dołączany by był inny kod)dzięki czemu do pobrania epizodu następnego potrzebna by była płytka w napędzie i kod.
To by było po pierwsze nielogiczne i jednocześnie nieekonomiczne, bo oprócz normalnej sprzedaży całej gry trzeba by posłać do sklepów epizody..
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
ODPOWIEDZ