Bugi, błędy i problemy
- spidi
- Ekspert w Dziedzinie Cementu
- Naklejki: 3
Ja też
Dostanę dopiero na choinkę i będzie bez bugów 
Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum 
Chaos niszczę zgnilizną
Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech>
W razie problemów czy spraw zapraszam na PW .
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.
Chaos niszczę zgnilizną
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.
- Stryj Mac
- Mieszacz Zaprawy
- Naklejki: 2
Nie rozumiem was :/
Na przykład ja mam wersję bez błędów już teraz, więc po co czekać tak długo.
Na przykład ja mam wersję bez błędów już teraz, więc po co czekać tak długo.
Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem].
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
Moderuję kolorem niebieskim.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.
- spidi
- Ekspert w Dziedzinie Cementu
- Naklejki: 3
I tak muszę czekać , bo dostane od rodziców na choinkę więc nie ma zmiłuj 
Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum 
Chaos niszczę zgnilizną
Pozdrawiam Spidi.
Chaos niszczę zgnilizną
Pozdrawiam Spidi.
-
Babcia Reksia
- Kierownik Budowy
bug w V etapie
Witam, no i niestety kolejny błąd wykryty.
W miejscu gdzie był szalet musimy wyciągnac magnes przez sluzy. Nie wolno przerywać tego modułu, bo jak to zrobimy to nie da się tego skończyć.
Najpierw musimy wyciągnąć magnes, a dopiero potem przechodzimy do pomnika.
W miejscu gdzie był szalet musimy wyciągnac magnes przez sluzy. Nie wolno przerywać tego modułu, bo jak to zrobimy to nie da się tego skończyć.
Najpierw musimy wyciągnąć magnes, a dopiero potem przechodzimy do pomnika.
- Maldurf von Krettof
- Bardzo Stary Norman
- Maldurf von Krettof
- Bardzo Stary Norman
-
Babcia Reksia
- Kierownik Budowy
- Roostar
- Norman
Jesl ktos nie rozumie o co chodzi to juz tlumacze:Babcia Reksia pisze:Jeżeli odpalicie exe --developer to będziecie mogli spacją przeklikiwać dialogi i chodzenie, wtedy dojście do tego etapu zajmie wam góra 20- 30 min
1. Wchodzimy w katalog z grą.
2. Tworzymy skrot do gry.
3. Klikamy praw w skrot i z menu kontekstowego wybieramy wlasciwosci.
4. Tam gdzie pisze "Element docelowy" za cudzyslowem dodajemy (po spacji) --developer .
5. Ma wyjsc np. "C:\Program Files\Aidem Media\Reksio - Miasto Sekretow\MiastoSekretow.exe" --developer
6. Kilkamy OK. Gre bedziemy właczac skrotem, a jesli chcemy grac normalnie, to poprostu wlaczamy gre nie przez skrot.
Takie cos, i teraz w grze spacja mozemy przewijac rozmowy, i chodzenie postaci.
-
Babcia Reksia
- Kierownik Budowy
-
mollymoo
- Się Odezwał
Czarny ekran
Witam po raz pierwszy,
mam spory problem z grą. Na komputerze, na którym miała być uruchamiana, nie wyświetlają się plansze 2D, czyli: pojawia się postać, słychać muzykę i wszystkie dźwięki, wszystko działa, tylko nie ma kolorowego tła, WSZYSTKO za wyjątkiem postaci kretesa lub reksia (i jeszcze pojawił się jakiś kret hydraulik) było CZARNE.
Początkowo sądziłem, że tak ma być, w końcu wchodzimy pod ziemię, czyli nic nie widać, no i pierwszy epizod dało się przejść na ślepo patrząc na zmiany kolorów kursora itp, ale gdy w drugim epizodzie znów było to samo pomyślałem, że bez przesady, to chyba nie o to w tej grze chodzi
i zainstalowałem grę na laptopie, no i tam nagle się okazało, że od samego początku sa kolorowe tła. (Na tym pierwszym komputerze sam początek gry, gdy Kretes z Reksiem siedzą gdzieś z wędką też był na czarnym tle).
Jeśli nie jest to zrozumiałe spróbuję wysłać screenshoty. Jeśli będzie potrzeba, wyślę dokładny opis konfiguracji komputera.
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
mollymoo
ps. Oczywiście odinstalowałem grę, zainstalowałem ponownie, próbowałem w różnych rozdzielczościach z różną jakością. Niestety żadnych zmian nie było.
mam spory problem z grą. Na komputerze, na którym miała być uruchamiana, nie wyświetlają się plansze 2D, czyli: pojawia się postać, słychać muzykę i wszystkie dźwięki, wszystko działa, tylko nie ma kolorowego tła, WSZYSTKO za wyjątkiem postaci kretesa lub reksia (i jeszcze pojawił się jakiś kret hydraulik) było CZARNE.
Początkowo sądziłem, że tak ma być, w końcu wchodzimy pod ziemię, czyli nic nie widać, no i pierwszy epizod dało się przejść na ślepo patrząc na zmiany kolorów kursora itp, ale gdy w drugim epizodzie znów było to samo pomyślałem, że bez przesady, to chyba nie o to w tej grze chodzi
Jeśli nie jest to zrozumiałe spróbuję wysłać screenshoty. Jeśli będzie potrzeba, wyślę dokładny opis konfiguracji komputera.
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
mollymoo
ps. Oczywiście odinstalowałem grę, zainstalowałem ponownie, próbowałem w różnych rozdzielczościach z różną jakością. Niestety żadnych zmian nie było.
- bot
- Komiksowy Artysta
- Naklejki: 4
Re: Czarny ekran
Proszę wysłać specyfikację komputera i opis problemu na [email protected]mollymoo pisze:Witam po raz pierwszy,
Początkowo sądziłem, że tak ma być, w końcu wchodzimy pod ziemię, czyli nic nie widać, no i pierwszy epizod dało się przejść na ślepo patrząc na zmiany kolorów kursora itp, ale gdy w drugim epizodzie znów było to samo pomyślałem, że bez przesady, to chyba nie o to w tej grze chodzii zainstalowałem grę na laptopie, no i tam nagle się okazało, że od samego początku sa kolorowe tła. (Na tym pierwszym komputerze sam początek gry, gdy Kretes z Reksiem siedzą gdzieś z wędką też był na czarnym tle).
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
mollymoo