Znaczenia imion
- Artur
- Maniak Koparek
- Naklejki: 2
Nic prostszego, niż poszukanie jakiejś strony o imionach. To jest o wiele lepsze, niż jakieś tam informacje od forumowiczów. 
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
- Izzy
- Głodomorek
- Naklejki: 1
Sandra - Imię żeńskie pochodzenia greckiego. Powstało na gruncie romańskim jako spieszczenie imienia Aleksandra i znaczy tyle, co pomocnik, obrońca ludzkości. Wraz z upływem czasu stało się imieniem samodzielnym.
Weronika - wywodzona jest z greki od słów phero - nieść i nike - zwycięstwo. Jak widać Weronika nie jest typem "luzera", ale mimo tego jest obdarzona subtelnym humorem. Poza tym zawsze służy radą i wsparciem, dlatego ma mnóstwo przyjaciół. Jej uzdolnienia kierują ją ku literaturze.
Mateusz - jest to imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza - dany przez Boga. Mężczyzna o tym imieniu jest człowiekiem niezwykle odpowiedzialnym, prawdomównym, sprawiedliwym, dobrodusznym. Raz podjęte ustalenia i raz dane słowa, realizuje z żelazną konsekwencją, choćby miały mu przynieść straty. Jest konserwatystą w swych przekonaniach, wychowuje dzieci zgodnie z tradycją ojcowską, kocha żonę nad wyraz szczerze. Nie uznaje wolnej miłości. Ofiarnie służy sprawie publicznej, udziela pomocy innym osobom. Jeżeli obierze kierunek studiów humanistycznych - zostaje duszpasterzem.
Weronika - wywodzona jest z greki od słów phero - nieść i nike - zwycięstwo. Jak widać Weronika nie jest typem "luzera", ale mimo tego jest obdarzona subtelnym humorem. Poza tym zawsze służy radą i wsparciem, dlatego ma mnóstwo przyjaciół. Jej uzdolnienia kierują ją ku literaturze.
Mateusz - jest to imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza - dany przez Boga. Mężczyzna o tym imieniu jest człowiekiem niezwykle odpowiedzialnym, prawdomównym, sprawiedliwym, dobrodusznym. Raz podjęte ustalenia i raz dane słowa, realizuje z żelazną konsekwencją, choćby miały mu przynieść straty. Jest konserwatystą w swych przekonaniach, wychowuje dzieci zgodnie z tradycją ojcowską, kocha żonę nad wyraz szczerze. Nie uznaje wolnej miłości. Ofiarnie służy sprawie publicznej, udziela pomocy innym osobom. Jeżeli obierze kierunek studiów humanistycznych - zostaje duszpasterzem.
Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
- Konar
- Norman
Asterix95 pisze:Oto do Ciebie Tomek:
Przenikliwy, niezależny w sądach i sposobie bycia. Nie pzepada za naukami ścisłymi. Serdeczny dla bliskich, praktyczny i grzeczny. Dobry kolega. Wielkie zdolności do prac ręcznych. Zwariowany kibic sportowy.
TY !!! TO JEST PRAWDA WIEM BO MAM NA IMIE TOMEK JACIE KRĘCE NO NIE WIERZE
I am Back !!! Czekam na Miasto Sekretów !!!
- Michcio
- Ekspert w Dziedzinie Cementu
- Naklejki: 3
- piotrek
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
- Lone Star
- Lider Podziemia
Żeby uniknąć zbędnych pytań. Podam parę stronek na których każdy samemu może sprawdzić znaczenie swojego imienia
http://www.imiona.com/ - Znaczenie imion, wszystkie imiona, ich opisy i imieniny
http://www.imiona.eu/ - Znaczenia imion
http://znaczenie-imion.het.pl/ - Znaczenia imion
http://znaczenieimion.int.pl/ - Znaczenie imion - znaczenie imienia - znaczenia imion
www.imiona.bee.pl/ - Znaczenia imion :: pochodzenie - baza imion z całego swiata...
Mam nadzieje że wystarczy, jak ktoś będzie chciał poszukać jeszcze jakich stronek o Imionach, wystarczy wpisać Znaczenie Imion w Google lub inną wyszukiwarkę (Jak mówili na forum Jportal : "Google powie ci wszystko")
http://www.imiona.com/ - Znaczenie imion, wszystkie imiona, ich opisy i imieniny
http://www.imiona.eu/ - Znaczenia imion
http://znaczenie-imion.het.pl/ - Znaczenia imion
http://znaczenieimion.int.pl/ - Znaczenie imion - znaczenie imienia - znaczenia imion
www.imiona.bee.pl/ - Znaczenia imion :: pochodzenie - baza imion z całego swiata...
Mam nadzieje że wystarczy, jak ktoś będzie chciał poszukać jeszcze jakich stronek o Imionach, wystarczy wpisać Znaczenie Imion w Google lub inną wyszukiwarkę (Jak mówili na forum Jportal : "Google powie ci wszystko")
Pozdrawiam, Lone Star

- Werus
- Norman
- Naklejki: 1
No nie wierzę! Wszystko się zgadza!Faza pisze: Weronika - wywodzona jest z greki od słów phero - nieść i nike - zwycięstwo. Jak widać Weronika nie jest typem "luzera", ale mimo tego jest obdarzona subtelnym humorem. Poza tym zawsze służy radą i wsparciem, dlatego ma mnóstwo przyjaciół. Jej uzdolnienia kierują ją ku literaturze.
- Dominik
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Dominik - w przekonaniach jest konserwatywny. Posiada umysł o szerokich horyzontach, otwarty na wszystko, krytyczny w stosunku do niepewnych sytuacji. Człowiek ten woli wcześniej palcem dotknąć, niż później cały się poparzyć. Lubi dociekać prawdy. Osoby te są tak bardzo przeświadczone o słuszności swojego postępowania, że gdy ktoś chciałby, choć odrobinę powątpić, popadają w nastrój melancholii. Niekiedy taka sytuacja potrafi wytracić ich zupełnie z równowagi.
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
-
Criss
- Norman
- Dominik
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Napisz, co ono oznacza.Criss pisze:Krzysiek
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Piszę poprawnie po polsku
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Naklejki: 7
- Kontakt:
Jest coś o Dawidzie

Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Jak nie to zamieszczam:
Dawid - Osoba godna uwagi i polecenia, albowiem może wiele osiągnąć. Jest pracowita, posiada zdolności organizatorskie, zmysły dyplomaty, spryt handlowca. Jest to również osoba pomysłowa, ambitna i konsekwentna. Lubi brać na siebie wielką odpowiedzialność, a zwłaszcza materialną. Ceni wartość majątku, mimo to jest to człowiek hojny i skłonny udzielać pożyczek. Ma umysł zdolny do nauk ścisłych. Jednak nauka przysłania mu często życie prywatne, któremu zbyt mało poświęca uwagi. Zaniedbuje, więc współmałżonka, rodzinę i dom. Dodatkowo ceni sztuki piękne, zachwyca się historią oraz posiada uzdolnienia artystyczne, do czego nie przywiązuje nigdy uwagi. Pochodzenie i znaczenie imienia: hebrajskie; dowódca, opiekun.
Dawid - Osoba godna uwagi i polecenia, albowiem może wiele osiągnąć. Jest pracowita, posiada zdolności organizatorskie, zmysły dyplomaty, spryt handlowca. Jest to również osoba pomysłowa, ambitna i konsekwentna. Lubi brać na siebie wielką odpowiedzialność, a zwłaszcza materialną. Ceni wartość majątku, mimo to jest to człowiek hojny i skłonny udzielać pożyczek. Ma umysł zdolny do nauk ścisłych. Jednak nauka przysłania mu często życie prywatne, któremu zbyt mało poświęca uwagi. Zaniedbuje, więc współmałżonka, rodzinę i dom. Dodatkowo ceni sztuki piękne, zachwyca się historią oraz posiada uzdolnienia artystyczne, do czego nie przywiązuje nigdy uwagi. Pochodzenie i znaczenie imienia: hebrajskie; dowódca, opiekun.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Lubi podróże. Ma różne towarzystwa, przyjaciół. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. W życiu zawodowym popada raz w lenistwo, to znów w pracoholizm. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.Dominik pisze:Napisz, co ono oznacza.Criss pisze:Krzysiek
Tym kolorem moderuję.
- rabitt
- Norman
- Kontakt:
Dominik a na drugie Paweł.
Kolejorz! Mój ulubiony obrońca Lecha Poznań 
Zapraszam na moje forum. Link: http://www.pilkarskiezespoly.fora.pl