Euresanda pisze:Drodzy forumowicze!
Czy zauważyliście może, że ostatnio forum jest... Że tak powiem... Strasznie formalne? Swoboda ograniczana jest do minimum, Moderatorium przeradza się w jakiś rząd, zamiast swobodnych dyskusji (oczywiście bez spammu, nie to mam na myśli) jest polityka i żeby cokolwiek zrobić trzeba mieć przynajmniej kilka zezwoleń i innych pozałatwianych formalności, których załatwienie jest niemożliwe, bo nikomu się nie chce. Czy tak ma być, czy wolelibyście, aby pozostał ustrój polityczny, ciasny i niewygodny, w którym forum rządzi jedna i nudna grupa. Forum powinno być przyjemnością, odpoczynkiem od szkoły, a jest aktualnie dziwną polityką, która niektórych wysuwa na pierwsze miejsce, a niektórych kosztuje nieprzyjemności i stratę humoru. Chyba powinniśmy zreformować to nieco, prawda? Pamiętam, kiedy się zarejestrowałam, wszystko było takie... Przejrzyste i ładne, można było pisać co się chce, a modzi aż tak bardzo nie naciskali i nie wlepiali ostrzeżeń. Teraz stało się ono nudnym skupiskiem gier RPG, w których userzy mogą się rochę rozerwać, czego nie zrobią w żadnym innym dziale. Poza tym i tak nie powinno tak być, powinny pojawiać się ogólne gry z jasnymi zasadami, do których może się włączyć każdy w każdej chwili. Nie może być tak, że na forum nic nie można robić. To odstrasza nowych userów! Gdzie swobodne, przyjazne dyskusje? Gdzie dobroduszni moderatorzy? Moderatorium jest strasznie sztywne, żeby nie powiedzieć drętwe, i najważniejszą dla nich rzeczą jest idealne przestrzeganie regulaminu. Co się stanie, gdy zmienimy Userowi nick, ponieważ stary mu się znudził? Zawali się świat? Nie sądzę. Uważam, że moderatorium powinno mieć nieco luźniejszy stosunek do formalności i nie zapominało, że to jest forum o grze dla dzieci, a nie szkoła polityki ; ) Z większością moderatorium nie można się dogadać, bo albo ich nie ma, albo im się nie chce, albo coś w tym stylu... Przypomnijcie sobie stare FR. Dlaczego jesteście przeciw opcjom, jak [nawias kwadratowy] ? Proponuję REAKTYWACJĘ forum. Zmianę na lepsze!
Zredagowały: Euresanda i Johanna
I prośba: niech każdy prawdziwy fan Reksia się tutaj wypowie i niech modzi nie zamykają tego tematy, gdyż wtedy nie będzie już żadnych wątpliwości, że to powinno się zmienić!!!
Heh. Nie byłem 2 dni na forum z powodu nauki... (w 3gim już nie jest zabawa ;/) A co tu widzę? - Rewolucja xD
Padło tu wyrażenie ,,dobroduszni moderatorzy'' - Eh... Nie okłamujmy się...
Jeśli niektórzy przesadzają, dostają za to wyznaczoną karę... nic więcej... Moderatorium stara ukazywać się w jak najlepszej stronie...Niestety inni nie chcą tego dostrzegać...
Zauważyłem w tym ,,słynne sprawy'' pewnej użytkowniczki... <sama dobrze wie o co chodzi> nie rozumiem po co je tak ukrywać...
heh, już widzę ,te ,,miłe komentarze'' <sarkazm> na temat tego postu... ( chętnie się pośmieje xD):P
Nie chce mi się wszystkiego komentowac... bo nie ma sensu... reszta dobrze wg mnie została już wyjaśniona

...