@bot
Teraz powinienes móc juz przeciąc line nozyczkami. Pogadaj z krolem i przetnij .
Glupoty....klopki pisze:Spróbuj wejść do jednej z tych rur a następnie wziąć tą butlę z gazem(na dole po prawej)ew.ściąć nożyczkami to fioletowe na górze albo użyć tą dźwignię na górze (pośrodku ekranu)
Może rozwiń nieco zdanie?Lulek pisze:SUPER!!
@topicSUPER!!. Naprawdę świetnie że wreszcie ją zkończyli.
Acha , bardzo głębokie wyjaśnienie . Wiele się z tego tekstu dowiedziałem .Szalony Kapelusznik pisze:Czemu nie ma "dodatków" na końcu gry....
Hmm...
Znane wam z innych części "dodatki" powstawały zawsze po scenariuszu i odzwierciedlały jakieś wydarzenia z procesu produkcyjnego. To był taki nasz wentyl...Twórca nabierał dystansu do tworzywa i można było się powygłupiać..
A to z grafiki, a to z silnika - śmialiśmy się sami z siebie i rozładowywaliśmy stres, który wierzcie lub nie - towarzyszy finalnym etapom produkcji.
Kojarzycie np enigmatyczną dosyć cutscenkę o enginie na koniec Nemo? Ona jest o Przemku (Blubbie), który praktycznie samotnie oprogramował całą grę. Na silniku piklib, z którym umówmy się więżą nas zarówno sentymenty, jak i bardzo złe wspomnienia. Idąc dalej... autorem silnika piklib jest, skądinąd bardzo dobry i zasłużony dla Aidem - Krasy. Pamiętacie Piklibię z Czarodziejów? Zjawiska Krasowe? To motyw, który przewija się przez całą serię, podobnie jak nasze personifikacje w postacie Kretonów.
Innymi słowy, dodatki końcowe są zawsze zawoaluowaną opowieścią"o produkcji". A przy RiMS, autorzy już specjalnie nie uczestniczyli w produkcji, więc wybaczcie - nie było jak zrobić dodatków.
Starałem się jakieś "nasze" elementy zawrzeć w wave'ach w samej grze. Kojarzycie wave, który towarzyszy odrywaniu łańcuchów z piwnicy Kretesa? Coś w stylu "A jednak dało się oderwać z tła" Bardzo się nota bene uśmiałem - bo zupełnie go nie pamiętałem. A za tym stoi taka historia, że Bartek pierwotnie narysował kajdany jako element tła. I bardzo długo musiałem z nim walczyć, żeby zrobił z nich osobne przedmioty.
Tego typu zdarzenia zawsze potem zbieraliśmy do kupy i robiliśmy dodatki... No cóżCoś sie kończy, coś się zaczyna.
Jednym ze starszych użytkowników forum, (nienależących do załogi AM, ani VNS) jakich pamiętam był stasiopodróżnik, który obecnie powinien mieć jakieś 29 lat - więc nawet jeśli byłbyś starszy, to nie ma się czego wstydzićMichcioRoslina pisze:Nie powiem wam ile mam lat, bo byście się śmiali, że jeszcze w Reksia gram
Mam to samo odczucie c.d. grafiki - brakuje mi trochę tej specyficznej, ołówkowej kreski pana Brosza w tle...MichcioRoslina pisze:Grałem już w demo RiMS i ...nie wiem co myśleć. Z jednej strony fajnie, nowa grafika , ale jednak troszeczkę mi brakuje tych postaci w 2D, ale na pewno się przyzwyczaję.
A przypadkiem skoro oficjalna cena gry wynosi 49,90 zł, a w "Klubie dla Ciebie" kosztuje 39,90zł, do czego dochodzi przesyłka 15 zł nie oszczędzamy, a raczej przepłacamy 5 złotych?klopki pisze:W najnowszym"klubie dla ciebie" na stronie 121 jest oferta kupna gry RIMS za 39.90zł.To o 30 zł mniej niż dotychczas!
Jednak należy dodać koszt przesyłki ok.15zł ale i tak Jedna czwarta ceny zostaje w kieszeni!

Sorki pomyłka ale i tak zaoszczędasz (chodźby 5 zł).Lone Star pisze:Jednym ze starszych użytkowników forum, (nienależących do załogi AM, ani VNS) jakich pamiętam był stasiopodróżnik, który obecnie powinien mieć jakieś 29 lat - więc nawet jeśli byłbyś starszy, to nie ma się czego wstydzićMichcioRoslina pisze:Nie powiem wam ile mam lat, bo byście się śmiali, że jeszcze w Reksia gram![]()
Mam to samo odczucie c.d. grafiki - brakuje mi trochę tej specyficznej, ołówkowej kreski pana Brosza w tle...MichcioRoslina pisze:Grałem już w demo RiMS i ...nie wiem co myśleć. Z jednej strony fajnie, nowa grafika , ale jednak troszeczkę mi brakuje tych postaci w 2D, ale na pewno się przyzwyczaję.
A przypadkiem skoro oficjalna cena gry wynosi 49,90 zł, a w "Klubie dla Ciebie" kosztuje 39,90zł, do czego dochodzi przesyłka 15 zł nie oszczędzamy, a raczej przepłacamy 5 złotych?klopki pisze:W najnowszym"klubie dla ciebie" na stronie 121 jest oferta kupna gry RIMS za 39.90zł.To o 30 zł mniej niż dotychczas!
Jednak należy dodać koszt przesyłki ok.15zł ale i tak Jedna czwarta ceny zostaje w kieszeni!![]()