Ogółem fajnie, Nieznany powiedział jak było na forum w przeszłości i jak on to odczuł.
,,Jaki jest twój ulubiony smak pizzy"...
Ciekawe, kto będzie następny.
Wydaje mi się, że stanowiska moda nie dostaje się za robienie "alarmów", ale może coś się zmieniło. "Odratowanie forum" - czy nazywasz nimi brutalne ataki na moderatorów i próbę wymuszenia siłą swoich racji? "proponowano nawet dać mi wtedy moda" - kto proponował? Nie wiedziałem, że ktoś proponuje konkretnej osobie funkcję moderatora czekając na jej łaskawą zgodę podczas gdy ktoś bardzo zły taką propozycję blokuje. W dodatku moje "wykręcenie kota ogonem" - ciekawe jak skoro wówczas o żadnej "propozycji" powołania Ciebie na moda zwyczajnie nie słyszałem, dlatego właśnie o to teraz pytam - kto Ci to zaproponował? Wyjątkowo nieuczciwe insynuacje...Za wszczęcie alarmu i odratowanie forum proponowano nawet dać mi wtedy moda, jednak Grześ, który z pewnych nie należących do tego wydarzenia przyczyn serdecznie mnie nie znosił, wykręcił kota ogonem i wciąż byłem zwykłym użytkownikiem. Nie gniewałem się jednak na niego, choć to trochę smutne, że jego ostatnia decyzja jako admina wynikała z uprzedzenia.
Johanna została zbanowana na rok za swoje występki, a nie z przyczyn osobistych. Z resztą na tego bana zgodziła się wówczas większość moderatorów i administratorów, więc tego typu oskarżenia są ogromnym nadużyciem, wręcz zakłamaniem. Owszem, mógł być na nią nałożony ban wieczysty, bo postępowała skandalicznie. Moderatorzy i Administratorzy mają prawo karać użytkowników za jawne łamanie regulaminu a ona nie była żadną uprzywilejowaną postacią wyjętą spod regulaminu forum. To że miała inne zdanie rozłożyło nad nią parasol ochronny i nie mogła być traktowana tak jak wszyscy użytkownicy? Dlatego nie do końca rozumiem wywód jakobym za ewentualne zbanowanie na zawsze Johanny miał zostać przez Super Admina odwołany. Odwołanie admina raczej następuje za nadużywanie władzy samowolnie podejmując decyzję z pominięciem pozostałych adminów (Sokaris) i za zdradzanie poufnych prac moderatorów oraz inne nadużycia. Zbanowanie Johanny poparli moderatorzy i administratorzy większością 5 na tak i 2 na nie, więc wypraszam sobie oszczerstwa jakobym to ja pozbył się Johanny. To, że miała inne zdanie to nie znaczy że była wyjęta spod regulaminu forum.Grześ nie chciał się z nią babrać rozmowami i szukaniem porozumienia, postanowił usunąć problem z korzeniami. Zwyczajnie zbanował Johannę pod byle pretekstem. Nie mógł dać bana wieczystego, bo wszcząłby się tumult i długo by się jako admin nie utrzymał, byłyby skargi do Super Admina. Dał jej ban na rok, dobrze wiedząc, że żaden user nie może przetrzymać takiej próby czasu i że nie wróci po tym okresie, zwłaszcza po tych złych doświadczeniach. Bardzo mi się to nie podobało, Grześ zwyczajnie wykorzystał stanowisko, by pozbyć się własnych problemów.
O jakim wybadaniu Ciebie mowa? To zwyczajne kłamstwo. A kwestia "kto kogo popiera" chyba raczej wynikała z wypowiedzi na forum, a nie z wyimaginowanych działań szpiegowskich.Grześ, wykorzystując Bota jako pośrednika, prowadził ze mną rozmowę, by wybadać, kogo popieram. Nie dałem się nabrać, wszak mogłem zauważyć różnice w stylu pisania i wolniejszy czas odpowiedzi Bota przy jednoczesnej obecności Grzesia na GG. Wprost mu powiedziałem, że nikogo nie popierałem stuprocentowo, ale ten numer Grzesia bardzo zmniejszył moje poparcie dla niego.
Tamto głosowanie było jedynie inicjatywą użytkowników i choć wstępnie się na nie zgodziłem to zastrzegłem, że nie będą mogli być w nim wybrani moderatorzy jeśli nie będzie na to zgody innych członków moderatorium (sam admin przecież nie może podejmować takich decyzji). Nawet nie zostało określone dokładnie ilu modów się wybierze. W dyskusjach z moderatorami doszliśmy do wniosku, że jeden moderator będzie z nominacji użytkowników a drugi z Moderatorium i tak się stało. Fakt iż Bot zdobył najwięcej głosów wywołał Twoje rozgoryczenie, ale to nie powód aby po latach okłamywać użytkowników. Kolejnym zakłamaniem jest to, że wszedłem wtedy pierwszy raz od pół roku - to absolutne kuriozum. Byłem wówczas aktywny codziennie.Podczas publicznych głosowań na dwóch moderatorów (jedyne takie w historii forum) miałem jeden punkt mniej od Bota, ale mimo to Grześ wszedł (pierwszy raz od pół roku...) i tak to załatwił, że miał prawo wyboru jednego moda, podczas gdy drugi był z głosowania. Wybrał spidiego, więc drugim został Bot. To było już po prostu żałosne, to jego uprzedzenie i trwanie w uporze.
Mogę tworzyć nowe działy, konkursy, nawet GR wznawiać, choć od dawna nie funkcjonowała. I póki są to decyzje rozsądne, nie muszę nawet bardzo radzić się reszty moderatorium. To miłe uczucie, wreszcie mieć 100% możliwości.
To naprawdę żałosne jak i zadziwiające. Kto by pomyślał, że taka sytuacja mogła zajść... zadziwiające. Jednak, jestem pewien, że to ty miałeś wtedy rację. Przynajmniej na to wygląda. Ale na szczęście, później zostałeś modem. Jak widać, twoje zaangażowanie w forum i pomóc mu, jest bardzo odczuwalna.

Ja też nie lubię Piłki Nożnej.Doktor pisze:Nie lubię sportu i piłki nożnej![]()

Myślę, że odpowiedź na to pytanie znajdziecie w spoilerzedonat98 pisze:Z kim będzie następny wywiad?