Książki

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Naklejki: 3

Post autor: Michcio »

FORUM pisze:
FORUM pisze:Ja nie czytam książek,oprócz lektur szkolnych,które trzeba obowiązkowo przeczytać na język polski.
Swoje obelgi kierowałaś do"nie oczytanych osób",a więc do mnie...nie możesz wyrażać własnego zdania,jeśli jest ono w jakiś sposób obraźliwe dla innych forumowiczów,bo regulamin tego zabrania...a przeprosin oczywiście nie przyjmuję...
To nie była oblega tylko wyrażenie swojego zdania. Obelga jest skierowana do konkretnej grupy osób/osoby i zawierały prawdziwy i obrażający zarzut. Np. Śmieciarze są głupi i śmierdzą! To, że wyraziła swoje zdanie:
Tyzyfona pisze:też uważam że ludzie nie oczytani są trochę nudni i ograniczeni; i nie ma z nimi o czym pogadać <taka jest smutna prawda bo czytanie pomaga rozwijać horyzonty>
w którym jest stwierdzenie "nudności i ograniczenia" nie jest obelgą. A sam robiłeś offtopic, zamiast wyżalić się na PW

PS przepraszam za niespójności w tekście, aaale był dosyć skomplikowany
Piszę poprawie po bangleszstańsku.
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Michcio pisze:
FORUM pisze:
FORUM pisze:Ja nie czytam książek,oprócz lektur szkolnych,które trzeba obowiązkowo przeczytać na język polski.
Swoje obelgi kierowałaś do"nie oczytanych osób",a więc do mnie...nie możesz wyrażać własnego zdania,jeśli jest ono w jakiś sposób obraźliwe dla innych forumowiczów,bo regulamin tego zabrania...a przeprosin oczywiście nie przyjmuję...
To nie była oblega tylko wyrażenie swojego zdania. Obelga jest skierowana do konkretnej grupy osób/osoby i zawierały prawdziwy i obrażający zarzut. Np. Śmieciarze są niemądry i śmierdzą! To, że wyraziła swoje zdanie:
Tyzyfona pisze:też uważam że ludzie nie oczytani są trochę nudni i ograniczeni; i nie ma z nimi o czym pogadać <taka jest smutna prawda bo czytanie pomaga rozwijać horyzonty>
w którym jest stwierdzenie "nudności i ograniczenia" nie jest obelgą. A sam robiłeś offtopic, zamiast wyżalić się na PW

PS przepraszam za niespójności w tekście, aaale był dosyć skomplikowany
Wiele osób nie czyta, ale jak można mówić, że takie osoby są nudni i ograniczeni, a nawet oczywiste jest to, iż jest to bujda. Tak samo, gdybym powiedział, że kto nie gra w taką i taką grę, to jest ograniczony.
Dla mnie to była obraza wszystkich osób, którzy nie czytają, nic więcej nie można powiedzieć.
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Naklejki: 3

Post autor: Michcio »

Człowieku! Nie jesteśmy w ameryce! Jesteśmy w normalnym kraju (na swój sposób) i to nie była obraza!

Koniec off topu. Następne posty nie na temat będę kasował.
Piszę poprawie po bangleszstańsku.
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: xDominik »

ja lubię wszystkie książki z serii Mikołajek a wy co o nich sądzicie
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Gość

Post autor: Gość »

2 z tej serii przeczytałam. Mikołajek i Mikołajek i inne chłopaki. ( Pierwsza z biblioteki, Drugą dostałam na urodziny :wink: ( Mam dobrze, nie?).) :lol: Wszystkie inne z tej serii też wypożyczyłam z biblioteki, ale nie miałam ochoty poczytać. :shock:
Elfi pyłek i wyprawa po jajko
Ponawiam pytanie co do tytułu powyrzej. :?:
Gość

Ja czytałam było super, Elfi pyłek jest bardzo dobry a zaś ilustracje są znakomite i treść doskonała
Gość

ja od ksiazek wolee mangi. szczególnie dragon ball
Awatar użytkownika
Michu
Działacz Podziemia
Kontakt:

Post autor: Michu »

Ja tam bardzo lubię czytać a moi ulubieni autorzy to: Terry Deary, Terry Pratchet, Douglas Adams, J.K Rowling, Rene Goscinny, Lemony Snicket.
Polecam serię Straszna Historia oraz książki: Autostopem przez galaktykę, Kolor magii, Blask fantastyczny, Nauka Świata Dysku 1 i 2, Serię niefortunnych zdarzeń oraz Rodzina Penderwicków.
Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
Jestem drugim inżynierem Gwardii Reksia.
Obrazek
Gość

Tyzyfona pisze:Ja czytałam było super, Elfi pyłek jest bardzo dobry a zaś ilustracje są znakomite i treść doskonała
Rysunki byłu rewelacyjne owszem. Inne książki z tej serii też czytam i mam i polecam. :wink: :wink: :wink:
Gość

ja kupiłam ją sobie na któreś imieniny naprawdę warto było, lecz co do innych inne nie mają az tak dobrych rysunków i fabuła nie jest tak dobra jak w elfim pyłku gdzie byłe bardzo dobra :wink:
Gość

Zgadzam się. Tam są inni autorzy o Elfi Pyłek Napisała chyba Gail Carson Le cośtam.
Gość

Bardzo dobre i mające super ilustracje są książki Tonego Wolfa np. Leśny Ludek, Legenda Robin Hooda ilustracje są boskie :wink: :D
Gość

Tyzyfona pisze:Bardzo dobre i mające super ilustracje są książki Tonego Wolfa np. Leśny Ludek, Legenda Robin Hooda ilustracje są boskie :wink: :D
Ja czytałam tylko z tej serii ,, Leśny Ludek i Olbrzymy"
Gość

i jak wrażenia mi się bardzo podobało :wink:
Gość

No fajne to było. 10/10 :twisted: :)
ODPOWIEDZ