Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?

Obrazek
Co by się stało, gdyby świat wyglądał inaczej niż we właściwych przygodach? Kim jest Komentator i dlaczego irytował? Dlaczego Kretes był zły, a potem dobry? Dlaczego Reksio miał wiele dziewczyn? Tutaj poznasz odpowiedź na alternatywną wersję przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?

Post autor: kretonpodziemny »

Odkop
Wczoraj przechodziłem poziomy Picusa (oraz 2 poziomy Artura) i w niektórych poziomach natrafiłem na błąd, w wyniku którego tablica po złożeniu nie powodowała zakończenia poziomu. Spotkałem się z tym już wcześniej, dlatego próbowałem edytować jeden z tych poziomów, przestawiając tablice jedną kratkę w jedną lub drugą stronę, ale niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Po przejściu wszystkich (czasem po prostu wychodząc z poziomu po złożeniu tablicy) chciałem z powrotem załadować swoje poziomy do RiKwA, ale z jakiegoś powodu w szufladzie 15 pozostał poziom Picusa, a gdy go usunąłem w grze, nie mogłem już załadować niczyjego poziomu poprzez przeniesienie pliku do save_bd. Kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie RiKwA okazało się, że nie tylko nic się z tymi poziomami się nie zmieniło, ale również przetrwał save normalnych poziomów. Czy pliki zapisu są zapisywane również gdzieś indziej?
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Newt Salamander »

kretonpodziemny pisze:Odkop
Wczoraj przechodziłem poziomy Picusa (oraz 2 poziomy Artura) i w niektórych poziomach natrafiłem na błąd, w wyniku którego tablica po złożeniu nie powodowała zakończenia poziomu. Spotkałem się z tym już wcześniej, dlatego próbowałem edytować jeden z tych poziomów, przestawiając tablice jedną kratkę w jedną lub drugą stronę, ale niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Po przejściu wszystkich (czasem po prostu wychodząc z poziomu po złożeniu tablicy) chciałem z powrotem załadować swoje poziomy do RiKwA, ale z jakiegoś powodu w szufladzie 15 pozostał poziom Picusa, a gdy go usunąłem w grze, nie mogłem już załadować niczyjego poziomu poprzez przeniesienie pliku do save_bd. Kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie RiKwA okazało się, że nie tylko nic się z tymi poziomami się nie zmieniło, ale również przetrwał save normalnych poziomów. Czy pliki zapisu są zapisywane również gdzieś indziej?
Miałem ten sam błąd z tablicami, ale nie wiem jak go naprawić, bo mam tak tylko w szufladach 16-20
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

@Newt Salamander
U mnie też dotyczył właśnie tych poziomów Picusia, ale pamiętam, że natrafiałem na niego już wcześniej, kiedy sam projektowałem poziomy.

A oto odpowiedź na problem z zapisem:
Roostar pisze:Co do problemów z zapisami - zdarza się że gra zamiast w folderze instalacji zapisuje pliki w folderze "C:\Użytkownicy\"nazwa użytkownika"\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\AidemMedia". (Folder AppData jest ukryty, więc trzeba w windowsie włączyć widoczność ukrytych plików aby do niego wejść)
Bardzo możliwe że zapis gry przetrwał w tym folderze pomimo jej odinstalowania.
Zadziałało w moim przypadku. Jeszcze raz dzięki, Roostar!
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Post autor: mysliwy112 »

Prubowałeś wyłonczyć i włonczyc?
Awatar użytkownika
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się

PROSZE O POMOC

Post autor: Szlafrok Holmes »

Jak użyć kodów do gry Reksio i Kretes w akcji? Czytałem że można dodać nieśmiertelność. Proszę o pomoc!

13 lut 2022 20:06
Już mam, wystarczyło grając (na ekranie) wpisać kod ja wpisałem
coins i bombs

// złączone i przeniesione - Dawid6
Ostatnio zmieniony pn, 14 lut 2022, 15:34 przez Dawid6, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: złączenie 2 postów
Hej
ODPOWIEDZ